czy moze ktos mi dac wskazowke gdzie nalezy szukac zrodel zbierania sie wody w wnetrzu
czy moze ktos mi dac wskazowke gdzie nalezy szukac zrodel zbierania sie wody w wnetrzu
wchodzisz do auta z butami w śniegu wszystko wytrzepujesz w dywaniki, dywaniki nasiąkają i są źródłem wody wydaje mi się że około 80% wilgoci idzie właśnie z dywaników ale to pisane było wcześniej, gdzie i jak się pozbyć wody.
Ostatnio edytowane przez mat3l ; 23-12-2010 o 15:52
to nie od dywanikow . stary mial vana i duzo tam jest tych dywanikow a nigdy nie parowaly a przynajmniej 50% aut ma takie dywaniki , amoze byc tak ze jest gdzies dziura w podlodze i przeznia dostaje sie woda
No ja nie mam dywaników tylko mam gumowe wycieraczki i też szyby parują. Nawiew na poz. 3 włączony na szybę i nogi, temp lekko ponad 20 parę stopni i szyby tak nie parują. Niby się tak wydaję że to nie od dywaników ale sprawdź wykładzinę czy nie jest wilgotna ale powiem szczerze że "w tych typach tak jest" i koniec kropka. Wiele razy to było wałkowane na forum.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
ja mam dosc juz skrobania szyb od srodka .nieraz biuore suszarke do srodka na 20 min i jest ok .ale gdy zostawie pozniej na 30 min. i wchodze i znowy to samo!
spróbujcie ten sposób z płynem coraz więcej osób mi mówi że to pomaga,
wydatek 2 zł a może problem będzie z głowy
probowalem roznymi sposobami a tak wogole mi w srodku nie grzeje ale zabieram sie do wymiany termostatu bo w zeszlym roku ciekl mi plyn z nagrzewnicy i zawor byl walniety teraz jest ok
Najpewniejszy i najtańszy sposób na parowanie szyb od w środku to umyć je zwykłym płynem do naczyń. Może być Ludwik![]()