Jesteś pewien że to własnie turbina świszczy? Może masz gdzies nieszczelności na jakimś wężu z dolotu powietrza. Jak jest mała dziurka to będzie świszczeć
Jesteś pewien że to własnie turbina świszczy? Może masz gdzies nieszczelności na jakimś wężu z dolotu powietrza. Jak jest mała dziurka to będzie świszczeć
To jest właśnie taka sytuacja, przyczyn może być mnóstwo wpisz w wyszukiwarkę MSCF i poczytaj. Czasami wystarczy wymienić zawór turbiny, ale najlepiej podpiąć autko po świętach pod kompa i będziesz wiedział dużo więcej.
Ostatnio edytowane przez www156 ; 24-12-2010 o 19:44
tez znalazłem pekniecie na wezyku doprowadzającym powietrze do turbiny... i to nawet spore.... mam nadzieje, ze nie zassalo mi zadnych swinstw... znacie koszt tego weza?
ja szukam na allegro i nie moge znalezc... pod jakim haslem go znalazles?
Mam jeszcze u siebie dwa takie przewody. Dostałem razem z kupionym zaworem Overboost, a tylko jego potrzebowałem.
Ostatnio edytowane przez cuoreventi ; 25-12-2010 o 14:51
Problem z punktu 4 rozwiązany.... rura turbo miala dziure i turbo nie mialo pelnej mocy - teraz chodzi slicznie
Jest jednak inny problem... od 3 biegu przy obrotach okolo 2 tys jest slyszalny dzwiek jakby tarcie metalu taki swist... delikatne huczenie... trudno to okreslic. Myslalem ze ten dzwiek wlasnie wydobywa sie z tej rury ale jednak to cos innego.... jakies pomysly macie?
u mnie tego typu dzwieki dochodzily z wydechu w miejscu kolektora na takiej opasce aluminiowej. musisz zobaczyc w eperze. wymiana przyniosla efekt wszystko ucichlo, chociaz nie odrazu mimo kilkukrotnej proby docigniecia opaski, mysle ze nie szczeslnosc na nowej opasce zostala uszczelniona sadza itd jaka wyrzucil silnik i jest ok.
druga przyczyna moze byc turbo, a raczej zanieczyszczone mogly sie dostac przez nieszczelnosc wczesniej. wazne ze ciagnie.