Więc tak od pewnego czasu przestał mi działać przycisk na kierownicy od zwiększania głośności , zmniejszanie głośności działa mute też wszystkie są podświetlane co się stało i ewentualnie jak to naprawić
Więc tak od pewnego czasu przestał mi działać przycisk na kierownicy od zwiększania głośności , zmniejszanie głośności działa mute też wszystkie są podświetlane co się stało i ewentualnie jak to naprawić
Mieć 147 powodów aby codziennie mówić Jej jak bardzo się Ją kocha
Po wyjęciu poduchy jest dostęp do sterowania, coś z przyciskiem, wyjąć przeczyścić i powinno działać. Nie zapomnij odpiąć plusa od akumulatora.
Może poprostu jakis syf dostał sie pod przycisk i nie kontaktuje, spróbuj w niego psiknąć jakimś kontaktem. Nie przyglądałem się,
jak wygląda temat rozebrania tego![]()
Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 24-12-2010 o 14:19
Wyjmowanie poduszki nie musi być poprzedzone odłączaniem akumulatora. Wystarczy nie włączać zapłonu w momencie gdy jest odłączona.Przyciski składają się jakby z dwóch części. Obudowa plastikowa schodzi dość łatwo ale rób to w cieple, żeby nie połamać zatrzasków. Mam w domu takie rozmontowane więc, jak chcesz to mogę Ci zdjęcia po świętach przesłać.
chyba sam to się będę bał grzebać z tymżeby czegoś do reszty nie spartaczyć a zdjęcia chętnie bym zobaczył coś czuję że w aso się skończy
Przerabiałem temat u siebie. W ASO zaproponują Ci wymianę wszystkich przycisków za 700zł więc chyba nie ma sensu.
U siebie dostałem się do tych przycisków. Rozebrałem na części pierwsze i dalej nie działało. Okazało się że nie działał włącznik z płytki drukowanej, ale jakoś udało mi się go wymienić. Jakby co info na PW
700 zł to sporo w sumie jak za taką pierdołkę, a co do tego przycisku to on od dłuższego czasu szwankował. Trzeba było mocniej wcisnąć zanim zwiększył siłę głosu i zdecydowanie działał lepiej jak było w Belli cieplutko ??? ale będę musiał to jakoś naprawić bo się już do tego gadżetu przyzwyczaiłem
![]()
ASO nie interesuje czy nie działa Ci przycisk wcale czy tylko jak jest zimno, albo że go trzeba mocno wcisnąć itp.
Plus tego jest taki że za 700zł otrzymujesz także nowe, niepowycierane gumki od tych przycisków.
Mi się to udało naprawić, no ale nie wiem czy tak samo będzie w Twoim przypadku.
Gumki przewodzące prąd do styków da się także kupić w sklepach z elektroniką![]()
a jak mam to fachowo powiedzieć panu w sklepie od elektroniki ?? że potrzebuję gumki przewodzące ?? jak to się fachowo nazywa ??