Strona 5 z 28 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 274

Temat: Jak się Wam sprawuje MiTo?

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

możesz napisać coś więcej o lokalizacji rozpięcia się? bo mi żona melduje właśnie że od paru dni nie psika na tylną szybę (a w kabinie pośmierduje płynem)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

od kilku dni strasznie hałasują tylne hamulce,takie objawy miałem w stilo jak sie skończyły klocki,a na to jeszcze jest za wczesnie dopiero 15 tys przejechane(nie zaciągam ręcznego w zimie

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał marekm Zobacz post
    możesz napisać coś więcej o lokalizacji rozpięcia się? bo mi żona melduje właśnie że od paru dni nie psika na tylną szybę (a w kabinie pośmierduje płynem)
    Przednie podszybie po stronie kierowcy koło mocowania amortyzatora -widać przez kratkę przy załaczeniu sprysku. Płyn spływa pod samochód no i zapach też czuć w kabinie. Wężyk jest czarny, plastikowy, karbowany. Daj znać czy u Ciebie to samo. A poczatkowo po sprawdzeniu ręką myślałem że przy samym zbiorniku.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 03-01-2011 o 14:46

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

patrzyłem dzisiaj wstępnie, faktycznie ciężka sprawa. W weekend wjadę brzydalem do garażu to może uda się się dokładnie zlokalizować i naprawić.

Calab
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzesk Zobacz post
    od kilku dni strasznie hałasują tylne hamulce,takie objawy miałem w stilo jak sie skończyły klocki,a na to jeszcze jest za wczesnie dopiero 15 tys przejechane(nie zaciągam ręcznego w zimie
    Normalka w taka pogode. wystarczy troche odwilzy, piasku, soli i chrobocze czy szumi czy jakos tak. Pytalem o to w salonie, powiedzili ze taka jakosc materialu.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

patrzyłem dzisiaj wstępnie, faktycznie ciężka sprawa. W weekend wjadę brzydalem do garażu to może uda się się dokładnie zlokalizować i naprawić.
    Jedna złaczka (przejście z gumowego węża na ten karbowany) jest przy samym zbiorniku, kolejna jest własnie na podszybiu. Póżniej wężyk idzie chyba wewnątrz auta.
    Popsikaj trochę i zobacz czy się zbiera na podszybiu i zlatuje pod auto
    Ostatnio edytowane przez metan ; 03-01-2011 o 21:41

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

hmmm...
    wężyk przy podszybiu faktycznie był rozpięty:

ale po jego spięciu dalej tylny sprysk nie działa. Sprawdziłem dyszę, jest ok. Jak mi to tam przeschnie i znajdę kogoś do obsługi manetki (bo sam jak pryskam to nie widzę gdzie leci) to pewnie w sobotę będę sprawdzał dalej.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Dokładnie to samo miejsce (nie wiem czy się cieszyć z trafienia) czyli to powtarzalna usterka. Jak masz to rozebrane możnaby założyć na to rurkę termokurczliwą i po spięciu delikatnie podgrzać. Zazębi sie z karbami i będzie trzymało gites. Ale jak ściągnąłeś wycieraczkę?? Mi się nie udało więc nie ściągnąłem podszybia i musiałem łapy pod kratkę wsadzać.

Ps Zapodaj sobie przy okazji jakiś wd 40 albo lepiej smar na mocowanie mc persona bo może być potem kłopot z rozbiórką jak zardzewieje na amen
    Ostatnio edytowane przez metan ; 06-01-2011 o 16:17

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Dokładnie to samo miejsce (nie wiem czy się cieszyć z trafienia) czyli to powtarzalna usterka. Jak masz to rozebrane możnaby założyć na to rurkę termokurczliwą i po spięciu delikatnie podgrzać. Zazębi sie z karbami i będzie trzymało gites.
    hehe, już nawet mam przygotowane koszulki

Ale jak ściągnąłeś wycieraczkę?? Mi się nie udało więc nie ściągnąłem podszybia i musiałem łapy pod kratkę wsadzać.
    hmm, normalnie, ściągnąłem osłonkę, odkręciłem nakrętkę, odciągnąłem wycieraczkę do pozycji "stojąca" (ładnie się wycieraczka chowa pod otwartą maską, w przeciwieństwie do 156 gdzie wycieraczki trzeba ściągać przy zamkniętej masce) i delikatnie ruszając w jedną i w drugą stronę zeszła

Ps Zapodaj sobie przy okazji jakiś wd 40 albo lepiej smar na mocowanie mc persona bo może być potem kłopot z rozbiórką jak zardzewieje na amen
    ok, dzięki, nie zwróciłem na to uwagi

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

hmmm...
    wężyk przy podszybiu faktycznie był rozpięty:

ale po jego spięciu dalej tylny sprysk nie działa. Sprawdziłem dyszę, jest ok. Jak mi to tam przeschnie i znajdę kogoś do obsługi manetki (bo sam jak pryskam to nie widzę gdzie leci) to pewnie w sobotę będę sprawdzał dalej.
    Sorry za OT ... ale jak ja zobaczyłem tą fotkę, nie mogłem powstrzymać się od komentarza... Wiązka przewodów puszczona bezpośrednio w kanale podszybia i to w miejscu maksymalnie narażonym na wilgoć (przed zwarciem chroni tylko mizerna izolacja)...rozpinające się wężyki od spryskiwacza, skorodowana śruba mocowania amortyzatora ... Czy to nie podchodzi pod reklamacje??