Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Temat: 255% normy 1.9JTD 8V EDC15C6

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Fajny projekt.. Mój kumpel z w-wy ze dwa lata temu zrobił projekt Punto I GT z silnikiem 2.0 16VT z Fiata Coupe i sporą turbiną na 350KM.. a z zewnątrz wyglądał prawie seryjnie.. Było jakiś czas temu w ogłoszeniach sprzedaży.. Rety jak to latało..

Wykres jest z obciążeniówki czy inercji ?
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto
    2 x Giulietta 1.4tb i 1.75qv, GT 3.2v6

Domyślnie

Chyba mowimy o tym samym punciaku co ja pisalem. Ten twoj kumpel kupil go chyba od goscia z andrchowa ktory na silniku 1.4 mial juz cos okolo 240km.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cinek -podjade do ciebie bankowo na te GTB.Przekonałeś mnie tym wykresem absolutnie,ale to jeszcze troszke wody upłynie.

W projekcie przepłwyka jeszcze żyje ,czy już zrezygnowałeś z niej??

sebo18188-chodzi ci pewnie o Staszka usera o nicku tdik i jego ibizę tdi 256km.Swego czasu zrobił on chyba coś 13,6xx konkretny killer ze stajni compotów (swoją drogą na sprzedanie),ale te puntko jest lżejsze od tej ibizy także bardzo niskie 14 jest w zasięgu myśle spokojnie.

Mariusz AutoDS-pewnie masz na myśli użytkownika kamilbike.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 03-01-2011 o 18:57

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto

Domyślnie

Tak dokladnie o Tdika z bielska. I teraz zonk co jest malo wiarygodne ale prawdziwe. Moj kumpel ma a3 2002 rok i mial podobno 220km i zrobil kiedys tdika w krakowie na rybitwach. Nic z tego nie rozumie juz. Ja slyszalem o 13.9 13.6 to juz chyba troche optymistyczne. Jak sie nie myle to 13.5 na cwiartke robi np m3 e36 321km a to juz jezdzi porazajaco. Wiec nie wydaje mi sie zeby bylo 13.6. Ale tak jak mowimy to punto cienka 14 musi zrobic. Bo teraz sobie jeszcze przypomnialem ze tdik to chyba te czasy krecil na slikach z przodu i chyba nie bylo cale auto kompletne.

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Tdik te czasy kręcił bez fotela pasażera i tylnej kanapy ,oczywiście na slickach.THE best jego ET to 13,627 (tak ma w podpisie).

Cinek jeszcze jedno pytanie : faktycznie te getragi są takie mocne czy coś i tu kombinowałeś?? Fakt ,że masa bardzo dobra.Szpera wchodzi w gre??
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 03-01-2011 o 19:10

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto

Domyślnie

mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi ze w tym temacie dodaje ale szukalem i znalazlem ten filnik ibizy tdi vs punto 2.0t
    http://www.youtube.com/watch?v=O5W9ytk34Fo

Jak dla mnie to miazga.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Fajny projekt.. Mój kumpel z w-wy ze dwa lata temu zrobił projekt Punto I GT z silnikiem 2.0 16VT z Fiata Coupe i sporą turbiną na 350KM.. a z zewnątrz wyglądał prawie seryjnie.. Było jakiś czas temu w ogłoszeniach sprzedaży.. Rety jak to latało..

Wykres jest z obciążeniówki czy inercji ?
    Auto kozioła, potem odkupił je ktoś inny i znowu widziałem było na sprzedaz. Przy wadze P1 przeciąg na pewno był straszliwy jednak auto raczej do jazdy na wprost no i codziennie tym nie pojezdzisz. Zabawka jednak przednia

Pozdro

---------- Post dodany o godzinie 21:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:05 ----------

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Cinek -podjade do ciebie bankowo na te GTB.Przekonałeś mnie tym wykresem absolutnie,ale to jeszcze troszke wody upłynie.

W projekcie przepłwyka jeszcze żyje ,czy już zrezygnowałeś z niej??

sebo18188-chodzi ci pewnie o Staszka usera o nicku tdik i jego ibizę tdi 256km.Swego czasu zrobił on chyba coś 13,6xx konkretny killer ze stajni compotów (swoją drogą na sprzedanie),ale te puntko jest lżejsze od tej ibizy także bardzo niskie 14 jest w zasięgu myśle spokojnie.

Mariusz AutoDS-pewnie masz na myśli użytkownika kamilbike.

Soft jest bez przepływki.

Ad auta tdika - wszyscy się z śmiali na SR bo właściciel zawsze wszystko NAJ itd - coż charakteru się nie zmieni - niemniej na pewno auto jeździło przyjemnie. Słyszałem jednak również od znajomego z Krakowa iż kilka cyferkowo słabszych aut zrobiło tą ibizę kilka razy. Osobiście nie widziałem , prawda pewnie leży gdzieś pośrodku.

Czarne punto 2FL zrobione na 181ps zważone przed nowym rokiem z kompletem siedzeń ale bez zapasu pokazało 960kg

---------- Post dodany o godzinie 21:16 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:11 ----------

Cinek jeszcze jedno pytanie : faktycznie te getragi są takie mocne czy coś i tu kombinowałeś?? Fakt ,że masa bardzo dobra.Szpera wchodzi w gre??
    Tak, getrag jest bardzo mocny. Skrzynia nowa nic nie kombinowane, próbowałem wsadzic tam szperę ale nie pasuje (trzeba toczyc nowe koło wieńcowe tak więc sprawe olałem). Póki co będę kombinował nad wydłuzeniem przełożenia głównego.

Pozdro
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

960kg.

Na zawodach można wyciągnąć fotel pasażera i kanapę , i robi sie okolica 900kg.Z takim setupem i masą można powoli myśleć o wyciąganiu paru groszy na zawodach w klasie street diesel hehe.W sumie poza tdikiem ( choć nie wiem czy będzie startował swoją rakietą) i rumianko,który ma chyba najmocniejsze 1,9 w Pl,to mógłbyś spokojnie powalczyć o czołowe lokaty.

Jednak to prawda co mówią o getragach.Kolejna legenda potwierdzona.Szkoda szpery ,bo na 100 by się przydała.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 03-01-2011 o 21:22

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

960kg.

Na zawodach można wyciągnąć fotel pasażera i kanapę , i robi sie okolica 900kg.Z takim setupem i masą można powoli myśleć o wyciąganiu paru groszy na zawodach w klasie street diesel hehe.W sumie poza tdikiem ( choć nie wiem czy będzie startował swoją rakietą) i rumianko,który ma chyba najmocniejsze 1,9 w Pl,to mógłbyś spokojnie powalczyć o czołowe lokaty.

Jednak to prawda co mówią o getragach.Kolejna legenda potwierdzona.Szkoda szpery ,bo na 100 by się przydała.

Przyjdzie wiosna to i moje auto zawita na wadze aczkolwiek pewnie będzie cięzszy (wytłumienia, duzy hamulec, koła itd).

Pozdro

P.S
    W pierwszy post wrzucam dwa filmiki
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KULI
    Mieszka w
    ZABRZE
    Auto
    2.4 JTD 215Km/458Nm by CINEK

Domyślnie

No Marcinie pojechałeś po bandzie, gratki dla ciebie
    Cytat Napisał cinek_ Zobacz post
    Jeśli chodzi o 1/4 mili - może kiedyś zawitam przede wszystkim celem sprawdzenia co to auto potrafi to raz, dwa wypadałoby pokazac, że JTD też moze byc szybkie. 14.x powinno byc w zasięgu - czas pokaze. Nie mam zamiaru bic rekordów - nie mam serca katowac wozu kosztem jego bezawaryjności tylko po to aby urwac dziesiątkę sekundy.
    a co do 1/4 mili to mam nadzieje że będe miał okazje zobaczyć twoje seryjne Punto w akcji.
    Może Skarbimierz??
    a tu Sillo po modach które 1/4 mili robi w 14.92s a robione przez 44tuning.pl
    http://www.44tuning.pl/najnowsze-wia...mi-sclick.html

także myśle że twoje będzie napewno szybsze i to dużo

POzdrawiam KULI