tutaj http://www.innochem.pl/ albo na allegro
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
tutaj http://www.innochem.pl/ albo na allegro
Jak się prezentuje specyfikacja oleju Royal Purple 5W40 względem np. Motul 5W40, Liquid Moly?
a jak wygląda "walka" pomiędzy dieslowskimi olejami polsyntetycznymi Shell helix i Mobil 1 ?
i co sądzicie o Castrolu Magnetec z tej samej polki polsyntetykow do diesla?
Jakie macie za i przeciw tym olejom i który lepiej wybrac?
ja mam punto zalewane mobilem 10W-40 i przy przebiegu 306000 nie bierze ani grama, takze moge polecic.
jesli chodzi o Alfe to tylko syntetyk i to nawet ze wzgledu na sama prace silnika na tym oleju.
Ostatnio edytowane przez kinol156 ; 03-01-2011 o 22:21
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Witam Panowie widzę dyskusja ostra toczy się bez przerwy. Z przeczytanych postów stwierdzam ze nie poleca się olejów rozlewanych w naszym szanownym kraju, tez tak uważam dlatego lepiej poszukać i kupić rozlewany np. w Niemczech bo to tak jak z proszkami do pranie "robi różnice" to tak odemnie aha i jeszcze jedno nie gadajcie gł€pot że motul nie jest rozlewany w Polsce bo jest.
Generalnie to proponuje zrobienie sondy z markami olejów i każdy se kliknie na to co ma będą dokładne dane
[QUOTE=tomas1907;462601]Witam Panowie widzę dyskusja ostra toczy się bez przerwy. Z przeczytanych postów stwierdzam ze nie poleca się olejów rozlewanych w naszym szanownym kraju, tez tak uważam dlatego lepiej poszukać i kupić rozlewany np. w Niemczech bo to tak jak z proszkami do pranie "robi różnice" to tak odemnie aha i jeszcze jedno nie gadajcie gł€pot że motul nie jest rozlewany w Polsce bo jest.
to juz nie wiem jak jest z tym motulem, bo nawet Cinek z dzialu tuning twierdzi ze nie jest lany w polsce, ale w sumie to chyba da sie sparawdzic po kodzie kreskowym.
A wlasnie myslalem o wlaniu motula przy wymianie i z niecierpliwoscia czekam na wlanie Royal Purple przez kolege z poprzedniech postow i wrazenia
Tomas jakie sa dobre oleje lane na 100% w niemcach? tylko nie chodzi mi o jakies wynalazki typu liquy moly![]()
Ostatnio edytowane przez kinol156 ; 03-01-2011 o 22:22
a ja juz po prostu nie wiem o co chodzijedni mowia ze nie wolno lac syntetyka jak byl polsyntetyk bo sie silnik moze rozszczelnic, inni ze to nie ma znaczenia.... badz tu teraz madry i strzel dobrze.
jezeli silnik jest sprawny i nie zre oleju to przejscie z polsyntetyka na syntetyk nie powinno nic zlego spowodowac.