Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Fotele skórzane

RAQ
    Gość

Domyślnie

no kozaczek te skory :!:

ViP Pirat drogowy Avatar doldi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 SW 2000 rok pjemnosć 2000l

Domyślnie

Dokładnie jak wybiore i zrobie napewno wyśle fotki i dam recenzje, zastanawiam się nad kolorem do granatowej Niunii jakie dać wnętrze, może białe, ale uzywam na codzień, błękit, może wyglądać ciekwie, a jaki wy koledzy byście dobrali kolor tapicerki??? Chciałbym by nie wyglądała jak salonówka
    Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...

ViP Dwusuwowiec Avatar holdek
    Mieszka w
    Oleśnica/Wrocław
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    oczywiście mam wszyte oryginały w miejscu takim jak fabrycznie 8)
    no smiem twierdzic ze nie do konca, ale to jest nieistotne

efekt jest naprawde dobry, koszt jednak calkiem spory - wiem ze sa te plusy o ktorych pisales... Ja chyba jednak nie zdecydowalbym sie na obszywanie skora. Oczywiscie jesli skora to podgrzewanie foteli, ja tego nie mam i przyznam ze efekt nie jest ciekawy, bo kto lubi miec zmarzniete 4litery albo plecy :?:

tak przy okazji: czym czyscisz i konserwujesz te skore? Rozumiem ze to jest jakas specjalna do samochodu? jak wyglada sprawa z boczkami,szczegolnie tym zewnetrzym na fotelu kierowcy-wyciera sie,niszczy? czy daje rade?

Pozdrawiam
    Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!

obserwator737
    Gość

Domyślnie

metkę wypruto z mich oryginalnych foteli z Alfatexu po odmierzeniu miejsca w którym była ona wszyta - widocznie wszywali jak wyszło w oryginale :wink:

co do trwałosci - nie ma z tym jakiegoś problemu póki co - fakt że fotele mają raptem 33kkm od uszycia ...jednak w przypadku gdyby nastąpiło jakieś uszkodzenie skóry mam zapas który pozostał po wykonaniu tapicerki - w takim wypadku nie ma problemu z wymianą uszkodzonego elementu

skóra jest samochodowa , producent www.pasubi.com , dystrybutor w PL www.tapicerki.pl

co do ogrzewania - masz rację , zimą bez tego skóra nie jest przyjemna , na szczęście w moim egzemplarzu był fabrycznie pakiet zimowy

do czyszczenia w przypadku mocniejszego zabrudzenia świetnie nadaje się zestaw do czyszczenia skór meblowych firmy "Kler" do nabycia w ich salonach firmowych (zestaw zawiera dwa srodki - jeden do usuwania zabrudzeń , drugi do pielęgnacji)

do zwykłej pielęgnacji używam zwykłego środka firmy CarPlan , kupuję go w Feuvert , koszt ok 25zł za opakowanie (starcza mi na rok)

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Lepiej rzeczywiście kupic fotele dedykowane dla auta. Lepiej to wygląda, a ktoś kto się lepiej zna na AR wywącha lipę, bo oryginalna skóra ma wyszywane loga Alfa Romeo na oparciach.
    I wyciskane MOMO na zagłówkach. Super robią robotę, ale 4200 za zestaw :|?:

Osobiście wolałbym oryginalne używane za 1/4 tej ceny. Powodzenia zyczę w każdym razie

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
    facebook.com/flokujemy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Milano_155
    Mieszka w
    DW
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6

Domyślnie

A ja mam takie pytanie, czy przednie fotele z Alfy GTV/ Spider pasowaly by do Alfy 145 :?: Bardzo mi sie podobaja te fotele, czesto sa obszyte skora, i jakby tak mala podmianka, co o tym myslicie :?: :wink:
    Il cuore ha sempre ragione.

Senza cuore saremmo solo macchina...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar hecin
    Mieszka w
    Cieszyn
    Auto
    Alfa Romeo 147 Jtd 2002 Alfa romeo 159 1.9 JTDM 2008

Domyślnie

też zaczynam się rozglądać za jakąś skórą do mej pięknej i znalazłem coś takiego

http://www.daadoo.pl/index.php?stron...to=10&auto=147

wygląda bomba no może bez tej czerwonej kierownicy ciekawe ile sobie życzą ??
    Mieć 147 powodów aby codziennie mówić Jej jak bardzo się Ją kocha

Grzegorz147
    Gość

Domyślnie

hecin@ nie lepiej poszukać ori skóry do 147 ? też szukam i się rozglądam jakiś czas. Można w dobrych pieniążkach wyrwać anglika (na forum też jest instrukcja co i jak poprzekładać) lub europejczyka. Takie obszywanie to napewno czasochłonne i kosztowne zajęcie. Efekt napewno super (pomijając kiere i lewarek zmiany biegów) ale jak z trwałością tej skóry? zagadka.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Mnie dość podchodzi alcantara z elementami ze skóry lakierowanej na połysk. Odpowiednio pomyslana nie jest śliska co podnosi jej uzyteczność Taki miks na pewno jest sporo tańszy jesli chodzi o materiały.