no kozaczek te skory :!:
no kozaczek te skory :!:
Dokładnie jak wybiore i zrobie napewno wyśle fotki i dam recenzje, zastanawiam się nad kolorem do granatowej Niunii jakie dać wnętrze, może białe, ale uzywam na codzień, błękit, może wyglądać ciekwie, a jaki wy koledzy byście dobrali kolor tapicerki??? Chciałbym by nie wyglądała jak salonówka
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
no smiem twierdzic ze nie do konca, ale to jest nieistotneNapisał obserwator737
efekt jest naprawde dobry, koszt jednak calkiem spory - wiem ze sa te plusy o ktorych pisales... Ja chyba jednak nie zdecydowalbym sie na obszywanie skora. Oczywiscie jesli skora to podgrzewanie foteli, ja tego nie mam i przyznam ze efekt nie jest ciekawy, bo kto lubi miec zmarzniete 4litery albo plecy :?:
tak przy okazji: czym czyscisz i konserwujesz te skore? Rozumiem ze to jest jakas specjalna do samochodu? jak wyglada sprawa z boczkami,szczegolnie tym zewnetrzym na fotelu kierowcy-wyciera sie,niszczy? czy daje rade?
Pozdrawiam
Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!
metkę wypruto z mich oryginalnych foteli z Alfatexu po odmierzeniu miejsca w którym była ona wszyta - widocznie wszywali jak wyszło w oryginale :wink:
co do trwałosci - nie ma z tym jakiegoś problemu póki co - fakt że fotele mają raptem 33kkm od uszycia ...jednak w przypadku gdyby nastąpiło jakieś uszkodzenie skóry mam zapas który pozostał po wykonaniu tapicerki - w takim wypadku nie ma problemu z wymianą uszkodzonego elementu
skóra jest samochodowa , producent www.pasubi.com , dystrybutor w PL www.tapicerki.pl
co do ogrzewania - masz rację , zimą bez tego skóra nie jest przyjemna , na szczęście w moim egzemplarzu był fabrycznie pakiet zimowy
do czyszczenia w przypadku mocniejszego zabrudzenia świetnie nadaje się zestaw do czyszczenia skór meblowych firmy "Kler" do nabycia w ich salonach firmowych (zestaw zawiera dwa srodki - jeden do usuwania zabrudzeń , drugi do pielęgnacji)
do zwykłej pielęgnacji używam zwykłego środka firmy CarPlan , kupuję go w Feuvert , koszt ok 25zł za opakowanie (starcza mi na rok)
I wyciskane MOMO na zagłówkach. Super robią robotę, ale 4200 za zestaw :|?:Napisał fiergloo
Osobiście wolałbym oryginalne używane za 1/4 tej ceny. Powodzenia zyczę w każdym razie![]()
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
A ja mam takie pytanie, czy przednie fotele z Alfy GTV/ Spider pasowaly by do Alfy 145 :?: Bardzo mi sie podobaja te fotele, czesto sa obszyte skora, i jakby tak mala podmianka, co o tym myslicie :?: :wink:
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
też zaczynam się rozglądać za jakąś skórą do mej pięknej i znalazłem coś takiego
http://www.daadoo.pl/index.php?stron...to=10&auto=147
wygląda bomba no może bez tej czerwonej kierownicyciekawe ile sobie życzą ??
Mieć 147 powodów aby codziennie mówić Jej jak bardzo się Ją kocha
hecin@ nie lepiej poszukać ori skóry do 147 ? też szukam i się rozglądam jakiś czas. Można w dobrych pieniążkach wyrwać anglika (na forum też jest instrukcja co i jak poprzekładać) lub europejczyka. Takie obszywanie to napewno czasochłonne i kosztowne zajęcie. Efekt napewno super (pomijając kiere i lewarek zmiany biegów) ale jak z trwałością tej skóry? zagadka.
Mnie dość podchodzi alcantara z elementami ze skóry lakierowanej na połysk. Odpowiednio pomyslana nie jest śliska co podnosi jej uzyteczność Taki miks na pewno jest sporo tańszy jesli chodzi o materiały.