Strona 21 z 47 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 469

Temat: Alfa Romeo Giulia (2012)

hesus
    Gość

Domyślnie

jak dla mnie świetne, czuć taką majestatyczność no i auto nie wygląda jak reszta stawki.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dafi1985
    Mieszka w
    Nowogard, Poland
    Auto
    Była: Alfa 156 1.9 JTD 105KM '99 r, jest Nissan Primera '03 1.9 dci

Domyślnie

Cytat Napisał williamdrake Zobacz post
    A może coś w ten deseń? :
    Mam nadzieję, że taka nie wyjdzie, bardzo podobna do starej Giullii. Niezbyt udane połączenie klasyki z nowoczesnością. Również bym nie chciał, żeby tk wyglądała, toprna strasznie
    Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie nastepca 159

Cześć.

Mam wrażenie,że styliści Alfy mają problem z następcą 159 .Nie dziwię się.Giugiaro zrobił taki majstersztyk,że rozwinięcie jego koncepcji( zwłaszcza przodu )jest chyba niemożliwe, bo albo wyjdzie to samo albo straci ten ''smak''.Na FORUM DESIGN w którym rysuję parę lat, ogłoszony został konkurs w temacie jak wyżej i choć podobnych konkursów było wiele ten jest pierwszym w którym organizatorzy chcą wszystkie ujęcia tzn.przód,tył,bok i przód-bok i tył-bok.Czyżby szukali źródła inspiracji..?
    Inna sprawa - premiera w 2012 r. a media zasypują nas propozycjami biur stylistycznych jak żadnego innego modelu.Ot takie moje spostrzeżenia...

simeone
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał hesus Zobacz post
    jak dla mnie świetne, czuć taką majestatyczność no i auto nie wygląda jak reszta stawki.
    Dokładnie.
    Wyglada ciekawie- na pewno wyrózniała by się z tłumu takich samych samochodów-klonów jakie jezdza po ulicach. Ma jakiś pazur i charakter. Inna sprawa czy nie byłaby zbyt trudna w produkcji.
    Cytat Napisał Młody_Alfista Zobacz post
    przód jak w oryginalnej Gulii z lat sześćdziesiątych, ogólnie: łeeee :/
    No to chłopie pojachałes. Jeśli przód starej Giulii uwazasz za brzydki to nie wiem co ci się podoba. Może Alfasud?
    Takie nawiazanie do historii i starego modelu (jak np Fiat 500) wydaje mi sie interesujące.
    Nie tylko pogoń za stylistycznymi nowościami i eksperymenty. Alfa ma się wyrózniać stylistycznie i o to chodzi. Lepiej aby wyglądała tak jak na fotce od williamdrake'a niż jak Bora czy Mondeo z inną atrapa i reflektorami...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Cytat Napisał simeone Zobacz post
    No to chłopie pojachałes. Jeśli przód starej Giulii uwazasz za brzydki to nie wiem co ci się podoba. Może Alfasud?
    Nie każdemu muszą się nawiązania do klasyków podobać. A tym bardziej nie musi być tak że jak jestem fanem Alfy to wszystkie jej wytwory ubóstwiam nie zwracając uwagi na nic.

To że tobie coś się podoba nie znaczy że innym też, a tym bardziej nie powinieneś swoich gustów i woli narzucać innym i wytykać że są bezguściami.

Mi też ten projekt się nie podoba (stara Gulia też), podobnie jak GTV, 147 przed FL, nowa Gulietta, MiTo i kilka innych Alf. Ale to jest MOJE zdanie.
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Węgorz Zobacz post
    Cześć.

Mam wrażenie,że styliści Alfy mają problem z następcą 159 .Nie dziwię się.Giugiaro zrobił taki majstersztyk,że rozwinięcie jego koncepcji( zwłaszcza przodu )jest chyba niemożliwe, bo albo wyjdzie to samo albo straci ten ''smak''....
    Nic dodać nic ująć. Pełna zgoda.

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Cytat Napisał simeone Zobacz post
    Dokładnie.

Pojechałem bo powiem szczerze i otwarcie ze jeździć bardzo lubię
    A tak na całkiem serio to jestem zmuszony powiedzieć że Alfasud mi się podoba i chętnie bym się przewiózł takim, stara Gulia jeszcze bardziej mi się podoba i ogólnie od czasu do czasu wolałbym jeździć stara alfa, prawdziwą alfa, niż np. 156 itd.
    ALE:
    mieszanka przodu starej Gulii z linia boczna coś a'la Chrysler 300c jest ogólnie bleeee ;/

epion
    Gość

Domyślnie

nie od czasu do czasu tylko zawsze gdyby tylko były do tego odpowiednie drogi...

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu