Pary będzie więcej, bo bez kata nie ma co jej dobrze wygrzać i sobie leeeci z wydechu jak z parowozu.
Pary będzie więcej, bo bez kata nie ma co jej dobrze wygrzać i sobie leeeci z wydechu jak z parowozu.
To i ja sie pochwale, a co !![]()
U mnie filtr stożkowy, i modzone przy wydechu![]()
Bulgota aż miło :
http://www.youtube.com/watch?v=F_78a5JVUjQ
![]()
Zgodzę się nawet 1.4 bx świetnie brzmi, ale Ts na stożku też super chodzi. Moja 146 chodzi identyko jak ta :
http://www.youtube.com/watch?v=qbw1fGuKbHo
Edit: Wariator nie klekocze![]()
Była : 146 1.6Ts 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ?)
146Ti 2.0Ts (2013 - 2016)
filmiki śmiesznie wyglądają.. ;-)
ale jak sie człowiek 'przełamie' no nawet dają jakiś pogląd
'cuma borek' mógłbyś dać posłuchać jak Twoja solo brzmi na tej 'rurze ...'
bo razem z tymi obok to zagłuszają wzajemnie
ALE..!
to robi wrażenie!
dla mnie to jakby lokomotywa 10 cyl. 16 litrów pojemn.
(PS. a może tez to kwesta też i moich kolumn![]()
Pozwólcie że odnośnie dźwięków Alf zacytuje niejakiego Jeremiego Clarksona. CO prawda mówił o 159 ale co tam...
Porsche w wydechu swojego Boxstera zamontował tarnik,, który przy 5000 obrotów na minutę nagradza kierowcę sportowym brzmieniem. Alfa nie zaprzątała sobie głowy takimi bzdurami.Oddaje wam do rąk prosty, czterocylindrowy silnik, który sam z siebie brzmi coraz lepiej i lepiej, aż do 6500 obrotów, powyżej których emituje dźwięk kojarzący się z metalicznym wyciem wilkołaka.
I jeszcze odnośnie Akfy GTV6
... Alfa ukrywała w morzu kleistych substancji dwie perły. Stylistykę. I brzmienie silnika V6. W tunelu, przy 4000 obrotów, wydawała z siebie dźwięk przejmujący bardziej niż jakakolwiek muzyka. Czułeś, jakby twoją duszę lizali aniołowie.
Chciałbym u siebie podkreślić bulgot boxera. Wczoraj wyciąłem kata (którego i tak ktoś już wcześniej wybebeszył), jednak po wspawaniu prostej rurki został wyeliminowany ten specyficzny polonezowski metaliczny pogłos
Tylko nie wiem czy wyrzucić tłumik środkowy i zrobić pełny przelot, czy środkowy zostawić i zmienić tłumik końcowy?
Nie chcę żeby było za głośno. Chcę podkreślić, a nie "najpierw słychać potem widać"![]()