Witam.
Przy swoim poprzednim aucie / alfa 147/ trochę ćwiczyłem podobne tematy.
Kupiłem jednak fabryczną navi i zamontowałem ją do alfy ...jest kilka myków opisanych m.innymi prze ze mnie na forum147 np. załączanie systemu po 5 sek. aby body computer nie znalazł navi w systemie jeśli nie było jej fabrycznie.. bo inaczej zgłasza problem / migają liczniki kilometrów itd./Ale nie o tym.Ostatnio kupiłem laptopa kabłubka z przeznaczeniem na montaż w swojej niuni.Rozwiązanie z laptopem mającym sprawną baterię i odpowiednią przetwornicą /12v na 19v w przypadku acera / jest najrozsądniejszym rozwiązaniem gdyż mamy załatwione sprawy przepięć i problemów z zasilaniem kompa przy rozruchu.Specjalistyczne układy zasilania są w cenie samego kadłubka..za swojego dałem 230 pln.Polecam program Centrafuse..ma wiele możliwości od bluetootha łączącego się z telefonem po komendy głosowe / w języku angielskim/ ale możecie dograć własną wymowę danego rozkazu.Wspaniałe skiny alfy i wszystkie te pierdoły multimedialne.Można uruchamiać dowolny program ..np.Automapę.Może znajdę kilka linków to wkleję.
Oczywiście forum mp3 jak pisał kolega.Całość sterowana 8 calowym monitorkiem dotykowym.Aby zachować sterowanie w kierownicy i oryginalne radio alfy postanowiłem je trochę przerobić dodając przedwzmacniacz przed potencjometrami głośności działający na tej zasadzie że będzie on wyciszał sygnał radia czy cd do odp. głośności nakładając dźwięk z laptopa...czy to telefonu czy navi czy mp3.Wszystko jest w fazie warsztatowo stołowej... a więc leży na stole i każda nakładka czy program po próbach jest zapisywany w formie image ghostem na innej partycji. Końcowa wersja dopracowana będzie na wiosnę z bebechami montowana do auta.Jeśli ktoś ma podobne pomysły to możemy się wymienić doświadczeniami.
Osobiście podoba mi się opcja z wysuwanym monitorem...można jak na tym filmiku wykorzystać panel z alfy 147 na kubki jak tu:
http://www.youtube.com/watch?v=cP1xY...0AF13&index=28
gdzieś miałem zdjęcia ramki pozwalającej wsadzić radio w miejsce popielniczki..ja i tak nie palę więc byłoby ok..
jak znajdę to wkleję linka