Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Ciężko chodzące wsmonaganie, a nadmiar płynu

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar suchyprosto88
    Mieszka w
    Rzeszów-Nowa Sarzyna
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5l Sportronic 1999r.

Domyślnie Ciężko chodzące wsmonaganie, a nadmiar płynu

witam koledzy mam taki problem z alfa 166 a chodzi mi o wspomaganie kierownicy kiedys pękł mi waż i został on naprawiony i zbiornik został napełniony nowym płynem. Obecnie mam takie odczucie, ze jak odpalam auto to kierownica działa lżej, a jak jade to mi sie wydaje, ze jest minimalny opór. zastanawiam sie czy to może być przez to ze w zbiorniku mam ponad stan czyli wiecej niż maks. czy to może być przyczyna? czy mam odciągnąć troche tego płynu ze zbiorniczka?
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 08-01-2011 o 15:31

Użytkownik Rowerzysta Avatar darekd24
    Mieszka w
    sosnowiec
    Auto
    166 T.S 2.0 2001 16V progression

Domyślnie

Wydaje mi sie ze przy zbiorniczku jest rureczka którą nadmiar płynu powinien wykapac sam , moze zaczyna ci pompa siadac .

Mata
    Gość

Domyślnie

Ja parę dni temu też miałem ten problem pękł mi wąż ciśnieniowy ten bliżej chłodnicy oleju W pierwszej chwili też miałem takie odczucie, że wspomaganie chodzi lżej i wydaje mi się że to jest sprawa świeżego oleju

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar suchyprosto88
    Mieszka w
    Rzeszów-Nowa Sarzyna
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5l Sportronic 1999r.

Domyślnie

Cytat Napisał Mata Zobacz post
    Ja parę dni temu też miałem ten problem pękł mi wąż ciśnieniowy ten bliżej chłodnicy oleju W pierwszej chwili też miałem takie odczucie, że wspomaganie chodzi lżej i wydaje mi się że to jest sprawa świeżego oleju
    czyli co mam zrozumiec ze też nalales nowego oleju i masz wrarzenie ze ciężko chodzi kierownica?

Mata
    Gość

Domyślnie

Trochę nieprecyzyjnie napisałem. Tak w pierwszej chwili po odpowietrzeniu układu wydawało mi się że wspomaganie chodzi lżej. Teraz znowu kiedy pojeździłem autem kierownica nieraz ma takie jakby przeskoki "obracam i idzie z normalnym obciążeniem i w pewnym momencie jest taki krótki ruch że ciężej, po czym dalej ok" w taki sposób ja to odczuwam ciężko wytłumaczyć. Zastanawiam się czy nie zatarłem, lub uszkodziłem w lekkim stopniu pompy wspomagania ponieważ przejechałem na cieknącym wężu ok 15km pewnie z znikomą ilością płynu w wspomaganiu... A co do ilości płynu w zbiorniku to jest tam przelew to raczej za duża ilość oleju nie powinna mieć znaczenia.