Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Abs, asr

Soro
    Gość

Domyślnie Abs, asr

Witam.
    Bylem dzisiaj na myjni i zaraz po wyjechaniu z niej zapalily mi sie kontrolki od abs i asr. Swieci sie wylacznik asr miedzy siedzeniami. Wie ktos jak temu zaradzic?
    156 fl sedan

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Niech wyschnie pewnie czujnik dostał wody. Jak możesz to wsadz ją do garażu na noc i rano powinno być ok, jak nie to podłaczenie pod kompa prawdę powie
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014

pafcio156
    Gość

Domyślnie

Dokładnie kolego, któryś z czujników abs-u dostał wody i stąd pojawił sie błąd w jego działaniu... system nie był w stanie się załadować... jak woda wyschnie wszystko powinno wrócić do normy... ja tak miałem jak kiedyś jeszcze w oplu zmieniałem koło zimą po dwóch dniach wróciło do normy... jeżdżąć autem będziesz hamował i temperatura,która wydziela się podczas hamowania wysuszy czujnik

Soro
    Gość

Domyślnie

Wroci wszystko do normy lacznie z tym ze bledy znikna czy trzeba je wykasowac?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wodzisław Śląśki
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 2007 r. Alfa Romeo 147 JTD 8V 2001r

Domyślnie

Ja mam tak co chwile teraz mi też się zaświeciły kontrolki wjechałem na kompa i pojawił się błąd C1266 kolega Palchon o tym pisał ale nie wiem czy ktoś mu odp. (błąd oznacza jakiś stan krytyczny na pompie czy coś takiego ) już pisałem o tym temacie paranoja po prostu.
    Krzysiek
    Alfa Romeo 156
    2.4 20V JTD 175 km

pafcio156
    Gość

Domyślnie

bledy zostana w pamieci komputera ale kontrolki zgasna i samochod bedzie dzialal normalnie...

Uprawnienia