Witam.
Bylem dzisiaj na myjni i zaraz po wyjechaniu z niej zapalily mi sie kontrolki od abs i asr. Swieci sie wylacznik asr miedzy siedzeniami. Wie ktos jak temu zaradzic?
156 fl sedan
Witam.
Bylem dzisiaj na myjni i zaraz po wyjechaniu z niej zapalily mi sie kontrolki od abs i asr. Swieci sie wylacznik asr miedzy siedzeniami. Wie ktos jak temu zaradzic?
156 fl sedan
Niech wyschnie pewnie czujnik dostał wody. Jak możesz to wsadz ją do garażu na noc i rano powinno być ok, jak nie to podłaczenie pod kompa prawdę powie
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Dokładnie kolego, któryś z czujników abs-u dostał wody i stąd pojawił sie błąd w jego działaniu... system nie był w stanie się załadować... jak woda wyschnie wszystko powinno wrócić do normy... ja tak miałem jak kiedyś jeszcze w oplu zmieniałem koło zimą po dwóch dniach wróciło do normy... jeżdżąć autem będziesz hamował i temperatura,która wydziela się podczas hamowania wysuszy czujnik![]()
Wroci wszystko do normy lacznie z tym ze bledy znikna czy trzeba je wykasowac?
Ja mam tak co chwile teraz mi też się zaświeciły kontrolki wjechałem na kompa i pojawił się błąd C1266 kolega Palchon o tym pisał ale nie wiem czy ktoś mu odp. (błąd oznacza jakiś stan krytyczny na pompie czy coś takiego ) już pisałem o tym temacie paranoja po prostu.
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
bledy zostana w pamieci komputera ale kontrolki zgasna i samochod bedzie dzialal normalnie...