Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: ASR Failure?

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

ja obstawiam słabe aku... mi te błędy wywala podobnie (ASR, ABS i EBD), mimo że odpalam bez problemu także po wymianie aku powinno być ok
    jak masz watpliwości co do ładowania to podjedź do jakiegoś elektryka, u mnie przy sprzedwaniu nowego aku robią pomiar ladowania za darmo...
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Amadeo156
    Gość

Domyślnie

Witam Podłączam się do pytania ponieważ dzisiaj wyskoczył u mnie tez taki komunikat (ABS/ASR/VDC Failure Go to service) dodam tylko ze to się stało zaraz po tym jak zaciągłem ręczny podczas jazdy. Od tego momentu nie załącz się ASR a gdy wyłączam go przyciskiem to przycisk świeci się na zielono ale kontrolka w desce się nie świeci. Bardzo proszę o podpowiedz co może byc przyczyną

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał Amadeo156 Zobacz post
    Witam Podłączam się do pytania ponieważ dzisiaj wyskoczył u mnie tez taki komunikat (ABS/ASR/VDC Failure Go to service) dodam tylko ze to się stało zaraz po tym jak zaciągłem ręczny podczas jazdy. Od tego momentu nie załącz się ASR a gdy wyłączam go przyciskiem to przycisk świeci się na zielono ale kontrolka w desce się nie świeci. Bardzo proszę o podpowiedz co może byc przyczyną
    To, że pokazuje się błąd tych systemów przy jeździe z zaciągniętym ręcznym to normalne. Przy kolejnym uruchomieniu samochodu powinno zniknąć

Amadeo156
    Gość

Domyślnie

Owszem znika ale nie działa już asr nie wiem dlaczego czy jakiś bezpiecznik padł czy coś innego

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 KM

Domyślnie

Temat ABS/ASR Failure jest na forum bardzo popularny. Chyba każdy miał z nim do czynienia. U mnie zaczęło się od zaciągnięcia ręcznego. Ostatecznie skończyło się na wymianie... (przepisuje z rachunku z servisu) ..."wyłącznika stopu". Razem z diagnostyką rachunek wyniósł 200 zł. Od tamtej pory mam spokój. I ani niska temperatura na zewnątrz, ani słaby (teraz już wymieniony) akumulator nie były w tego stanie zepsuć.

Użytkownik Rowerzysta Avatar 0405leszek
    Mieszka w
    Strzelce Górne
    Auto
    alfa 147 1.6 TS 105KM

Domyślnie

wina może być w alternatorze, maiłem to samo... szwankowało mi łożysko i wyładowywało mi ako, pytanko czy nie słyszysz jakiegoś buczenia w okolicach alternatora???

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    ALFA 147 1.9 JTD 115

Domyślnie

witam

jestem posiadaczem alfy od paru dni u mnie wystepuje taki problem ze jak uruchamiam rano auto to za pierwszym razem mialem blad abs+asr ktory po chwili zniknal i pozniej w ciagu dnia nic a dzisiaj pojawil mi sie komunikat ze tylna zarowka od przeciwmgielnych jest przepalona i po paru sekundach blad znikl a zarowka swieci jak powinna w ciagu dnia zadnych problemow. Czy to wina akumulatora/alternatora czy cos innego ?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

abs+asr który pojawia się przy odpalaniu i za chwilkę znika to raczej wina akumulatora podładuj go i sprawdź jeśli błąd powróci sprawdź ładowanie i stan aku bo może już być na wykończeniu. Co do żarówki to mogło coś chwilowo nie łączyć jak się powtórzy sprawdź podłączenie żarówki w lampie ...