Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Temat: [156] montaż alarmu

soniak89
    Gość

Domyślnie

Sprawdź czy aby na pewno dobrze podłączyłeś krańcówkę. Bo objawy są tego jakbyś miał otwarte drzwi.

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

A słusznie zauważyłeś
    Żeby było zabawnie na codzień zajmuje się zakładaniem alarmów, ale niestety autka nie są moim konikiem... U siebie w Belli sam alarm robiłem i wszystko działa

Jak cos możemy się spróbować kiedyś ustawić i pomyśleć.

Cytat Napisał soniak89 Zobacz post
    Sprawdź czy aby na pewno dobrze podłączyłeś krańcówkę. Bo objawy są tego jakbyś miał otwarte drzwi.
    Może być od drzwi może być co innego. Jak u siebie podłączyłem alarm i zamykałem to po 30 sekundach mi się alarm włączał. Okazało się, że tam gdzie miałem podłączony + po stacyjce, gdy wyjmowałem kluczyk ze stacyjki to po jakimś czasie pojawiało sie tam na chwile napięcie ok. 1V
    Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 12-01-2011 o 19:01

Użytkownik Ogier Avatar cichy83
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

krańcówke dopiąłem w progu tak jak mi doradził spec w tym temacie. plusa po kluczyku nie podpinałem tylko ten na stale z centralki.

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

No to najlepiej faktycznie było odczytać pamięc alarmów.

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Może uda mi się dziś to jakoś pospinać z syreną i zobacze czy bedzie wyla po zamknieciu.

a alarm jest taki
    http://allegro.pl/alarm-vulcan-udar-...338545072.html

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Firma od alarmu doradziła mi dołożyć do każdych drzwi na krańcówki diody prostownicze co wy na to ?
    Jeżeli tak to jak najlepiej sie do tego zabrać zdejmować tapicerkę i tam jakoś wpinać je?
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez cichy83 ; 13-01-2011 o 16:42

Mieszka w
    Zabrze
    Auto

Domyślnie

Powinno byc tak, jeżeli podłączyłeś się pod krańcówkę, to powinieneś mieć kabelki z krańcówek ze wszystkich drzwi przy centralce alarmowej. Teraz na każdy z tych kabelków lutujesz diode prostowniczą. Pasek na diodzie kierujesz w strone alarmu. Stosuje się to przy założeniu że nie masz dodatkowego wejścia na maske bądź klape baganiżnika. Jeżeli byś to wszystko podłączył tzn. drzwi, maska i klapa to po otwarciu maski lampka w kabinie by Ci się oświecała. Dzięki diodzie nie ma takiego efektu.

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Hmmm z centralki alarmowej wychodzi mi jeden kabel który jest wpięty do jednego kabla w progu nie mam więcej kabli z krańcówek przy alarmie.
    Na masce nie mam w ogóle czujnika, jest jedynie na klapie ale oświeca tylko lampkę w bagażniku i kontrolkę na zegarach.
    A niby dołożenie tych diod ma na celu to ze jak za zbroi to nie będzie włączał alarmowania, koleś twierdzi ze musi iść po zamknięciu jeszcze jakaś masa na krańcówki i temu takie szopki.
    Zaczynam się naprawdę tracić co mam zrobić a nie jest to pierwszy alarm co robiłem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Witam,

Koledzy podepnę się!

Pół roku temu kupiłem alarm, lecz próbowałem go podłączyć do odbiornika radiowego w bagażniku pod szybą :/ mój błąd, nie poszło, dałem sobie spokój.

Teraz widzę fajnie opisany post co gdzie do którego kabelka i to mi się podoba!

Pytanie mam takie:

Kupiłem alarm bezpilotowy, ale wszystko sterować z oryginalnego kluczyka, gdzie mam tam teraz tylko i wyłącznie centralny.

Czy będę mieć jakieś dodatkowe trudności przy podłączaniu tego? Czujnik radiowy daje sygnał do zamknięcia centralki i to impuls na kablu od centralki uruchomi alarm.
    Jak sprawa z bagażnikiem otwieranym z pilota. Jeżeli auto jest zamknięte można otworzyć bagażnik z pilota i zamknąć go, nie uruchomi to alarmu?

Może kolega od alarmów poradzi

Pozdrawiam, Marcin
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

soniak89
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cichy83 Zobacz post
    krańcówke dopiąłem w progu tak jak mi doradził spec w tym temacie. plusa po kluczyku nie podpinałem tylko ten na stale z centralki.
    Skąd wiesz że to ten przewód? Jak to sprawdziłeś? Bo chyba nie podłączałeś w ślepo po podanym przez kogoś kolorze. Bo z tego co się orientuje w progu nie ma przewodu krańcówki. Jak już to jest w słupku.