Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Temat: Alfa Romeo 145

stivi_pl
    Gość

Domyślnie

tez przymierzam sie do kupna 145 ale zastanawiam sie nad silnikiem.. duzo slyszalem opinii ze boxer lubi sie sypac choc mnie bardzo odopowiada ( przyznam opinie golfistow )... a co posiadacze moga sie o tym wypowiedziec?

marekn93
    Gość

Domyślnie

Witam , ja również chce kupić 145 ale mam dylemat który silnik jest lepszy bokser czy rzędówka TS ??
    1.który ma lepsze osiągi
    2.który jest tańszy w eksploracji ( zużycie paliwa , oleju itd)
    3.który jest mniej awaryjny ??
    4.który daje większa frajdę z prowadzenia ?

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Boxer sie nie sypie. Co za nonsens?
    Owszem, zdarzają sie przypadki, ale wtedy, kiedy chłopak siedzi w aucie, podnieca sie brzmieniem silnika i kręci na 8 tysięcy obrotów.
    I nie dolewa oleju.
    Takich boxerów nie kupuj. Nigdy.

marekn93
    Gość

Domyślnie

to czy ktoś może odpowiedzieć na moje 4 punkty , jakiś dobry znawca ???

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał stivi_pl Zobacz post
    tez przymierzam sie do kupna 145 ale zastanawiam sie nad silnikiem.. duzo slyszalem opinii ze boxer lubi sie sypac choc mnie bardzo odopowiada ( przyznam opinie golfistow )... a co posiadacze moga sie o tym wypowiedziec?
    Miałem go 2 lata i powiedzenie "jak dbasz tak masz" sprawdza się zależy też w jakim stanie kupisz auto, jeżeli ktoś zaoszczędzi i kupi za 2 tys czy 3 to później niech się nie dziwi że się sypie. Golf TDI też się popsuje jak ktoś nie będzie o niego dbał a tylko ładował do baku i w neony.
    Napewno nie masz co liczyć na oszczędne spalanie przy 1,4 to od 8-12 litrów lubił brać. Przy tym wieku auta musisz się liczyć ale to jak przy każdym z wymianą to np chłodnicy czy poduszki silnika itp zależy w jakiej kondycji jest auto.
    Cytat Napisał marekn93 Zobacz post
    2.który jest tańszy w eksploracji ( zużycie paliwa , oleju itd)
    TS mnie paliwa żąda a Boxer wbrew opinią o zużyciu oleju nie brał mi go dużo wręcz bardzo mało. Boxery są silnika starszej generacji i bardziej popularne są TS, tak więc i części trochę tańsze będą
    3.który jest mniej awaryjny ??
    Ten który trafisz bardziej zadbany TS jest nowszy i bardziej dopracowany
    4.który daje większa frajdę z prowadzenia ?
    ZDECYDOWANIE BOXER!! tylko trzeba trzymać przy nim pewnych zasad typu że silnik kręcimy na wyższe obroty dopiero po nagrzaniu się

marekn93
    Gość

Domyślnie

wielkie dzięki o taką odpowiedz liczyłem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

wielkie dzięki o taką odpowiedz liczyłem
    przed zakupem jak będziesz miał możliwość to sprawdź sobie kompresję na cylindrach bo jak wałek będziesz miał zjechany to kłopot ze znalezieniem nowym nie mówiąc już o kosztach i robociźnie, sam to przeżyłem...

marekn93
    Gość

Domyślnie

a gdzie to można sprawdzić ??

Kowalski
    Gość

Domyślnie

A ja nie polecam boxerów, chyba że ode mnie, jak bede sprzedawał 75 procent tych aut jest zarżniętych. Albo już były sprowadzone zajechane albo zajeździli je młodociani kierowcy, i to alfiści...
    Zanim kupiłem swojego, 3 lata temu, obejrzałem 11 innych. Z tych 11 wiekszosc (8 albo i 9) nadawało się na złom albo na dofinansowanie na dzien dobry taką kwotą, jaka była wartosc auta.

Tak, tak, alfisci piłowali te silniki do niemozliwosci. Siedzi typ na parkingu i wciska gaz,do deski. Albo jedzie w trasę, rozpędza auto i redukuje bieg, żeby słyszeć warkot boxera) Nawet na tym forum masz takie wpisy.... Masakra.
    Masz więc 3/4 szans, ze kupisz skarbonkę na duże pieniądze.
    Poza tym, najnowszy boxer ma 14, prawie 15 lat, najnowszy TS niecałe 11, więc to też juz w tym momencie może byc ważne.
    Ostatnio edytowane przez Kowalski ; 12-01-2011 o 21:30

marekn93
    Gość

Domyślnie

to lepiej 1.6 TS ?? a co myślicie o gazie ??

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia