Sprawdź czy aby na pewno dobrze podłączyłeś krańcówkę. Bo objawy są tego jakbyś miał otwarte drzwi.
Sprawdź czy aby na pewno dobrze podłączyłeś krańcówkę. Bo objawy są tego jakbyś miał otwarte drzwi.
A słusznie zauważyłeś
Żeby było zabawnie na codzień zajmuje się zakładaniem alarmów, ale niestety autka nie są moim konikiem...U siebie w Belli sam alarm robiłem i wszystko działa
Jak cos możemy się spróbować kiedyś ustawić i pomyśleć.
Może być od drzwi może być co innego. Jak u siebie podłączyłem alarm i zamykałem to po 30 sekundach mi się alarm włączał. Okazało się, że tam gdzie miałem podłączony + po stacyjce, gdy wyjmowałem kluczyk ze stacyjki to po jakimś czasie pojawiało sie tam na chwile napięcie ok. 1V
Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 12-01-2011 o 19:01
No to najlepiej faktycznie było odczytać pamięc alarmów.
Może uda mi się dziś to jakoś pospinać z syreną i zobacze czy bedzie wyla po zamknieciu.
a alarm jest taki
http://allegro.pl/alarm-vulcan-udar-...338545072.html
Powinno byc tak, jeżeli podłączyłeś się pod krańcówkę, to powinieneś mieć kabelki z krańcówek ze wszystkich drzwi przy centralce alarmowej. Teraz na każdy z tych kabelków lutujesz diode prostowniczą. Pasek na diodzie kierujesz w strone alarmu. Stosuje się to przy założeniu że nie masz dodatkowego wejścia na maske bądź klape baganiżnika. Jeżeli byś to wszystko podłączył tzn. drzwi, maska i klapa to po otwarciu maski lampka w kabinie by Ci się oświecała. Dzięki diodzie nie ma takiego efektu.
Hmmm z centralki alarmowej wychodzi mi jeden kabel który jest wpięty do jednego kabla w progu nie mam więcej kabli z krańcówek przy alarmie.
Na masce nie mam w ogóle czujnika, jest jedynie na klapie ale oświeca tylko lampkę w bagażniku i kontrolkę na zegarach.
A niby dołożenie tych diod ma na celu to ze jak za zbroi to nie będzie włączał alarmowania, koleś twierdzi ze musi iść po zamknięciu jeszcze jakaś masa na krańcówki i temu takie szopki.
Zaczynam się naprawdę tracić co mam zrobić a nie jest to pierwszy alarm co robiłem.
Witam,
Koledzy podepnę się!
Pół roku temu kupiłem alarm, lecz próbowałem go podłączyć do odbiornika radiowego w bagażniku pod szybą :/ mój błąd, nie poszło, dałem sobie spokój.
Teraz widzę fajnie opisany post co gdzie do którego kabelka i to mi się podoba!
Pytanie mam takie:
Kupiłem alarm bezpilotowy, ale wszystko sterować z oryginalnego kluczyka, gdzie mam tam teraz tylko i wyłącznie centralny.
Czy będę mieć jakieś dodatkowe trudności przy podłączaniu tego? Czujnik radiowy daje sygnał do zamknięcia centralki i to impuls na kablu od centralki uruchomi alarm.
Jak sprawa z bagażnikiem otwieranym z pilota. Jeżeli auto jest zamknięte można otworzyć bagażnik z pilota i zamknąć go, nie uruchomi to alarmu?
Może kolega od alarmów poradzi
Pozdrawiam, Marcin
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v