Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: jaka GTV?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

Widocznie masz racje, ręki sobie uciąć nie dam, że była to TB.

mk_fudal
    Gość

Domyślnie

Witam ALL

Decyzja jednak padła na 2.0 v6 tb, wydaje mi sie ze 2.0 ts moze dawac za malo frajdy a 3.0 bardzo ciezko znalezc.
    Na co zwrócić "SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ" przy wyborze zeby nie wrócić do domu na tarczy. Przyznam nosze sie z zamiarem doinwestowania jesli trafie ladny model gdyz dbam o auta a one sie za to odwdzieczają / . Na co uwazac jednak mam aby aby na drodze nie zostać sam

Ponizej moje typy zna ktos moze:

http://www.auto.pl/gielda/offer.php?carockod=1YT6M
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C16889950.html

Pozdro ALL

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał mk_fudal Zobacz post
    Witam ALL

Decyzja jednak padła na 2.0 v6 tb, wydaje mi sie ze 2.0 ts moze dawac za malo frajdy a 3.0 bardzo ciezko znalezc.
    Na co zwrócić "SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ" przy wyborze zeby nie wrócić do domu na tarczy. Przyznam nosze sie z zamiarem doinwestowania jesli trafie ladny model gdyz dbam o auta a one sie za to odwdzieczają / . Na co uwazac jednak mam aby aby na drodze nie zostać sam

Ponizej moje typy zna ktos moze:

http://www.auto.pl/gielda/offer.php?carockod=1YT6M
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C16889950.html

Pozdro ALL

Za debilizm sprzedawcy od razu bym tą 2 skreślił...

Co do 1. (widze ze nie ma tematu w "porady przy zakupie")
    - wsłuchaj się w pracę zaworów (mają mechaniczną kasację luzów)
    - ustawienie kół tylnych //=\\ (źle) ||=|| (dobrze)
    - ustawienie szyb przednich (czy dobrze dolegają do uszczelek)
    - spasowanie maski
    - praca turbiny
    - ...

tu masze jeszcze troche info:
    http://www.forum.alfaholicy.org/pora...win_spark.html

rano dopiszę coś więcej...
    Ostatnio edytowane przez krawat ; 17-01-2011 o 05:35

mk_fudal
    Gość

Domyślnie

A może ktoś tutaj ma do sprzedania AR GTV ? Może ktoś mógłby mi ew. pokazać taki model i palcem wskazać na co uważać, byłoby superancko

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał mk_fudal Zobacz post
    A może ktoś tutaj ma do sprzedania AR GTV ? Może ktoś mógłby mi ew. pokazać taki model i palcem wskazać na co uważać, byłoby superancko
    Już ci troche napisałem.. Ale jestem mocno zmęczony więc resztę dopisze potem

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomas1907
    Mieszka w
    Ornontowice
    Auto
    BMW 320d, Giulietta

Domyślnie

http://patola.otomoto.pl/alfa-romeo-...C16432330.html

Z tego co wiem to auto jest właściciela komisu, jak kupowałem od niego swoja 156 to ten skarbek stał w ogrzewanym garażu a jego nowy S-MAX biedak stał na śniegu. Wygląda na zadbane

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

ja przez chwilkę moją miałem wystawione na oto moto, specjalnie mi nie zależy u mnie wymiana Alfy wygląda po prostu na zasadzie jak sprzedam to kupię następna młodszą szybszą itp.

Jak wejdziesz w nasze belle to coś tam sobie możesz zobaczyć:
    mam f.vat na regeneracja turbo, rozrząd, i pare innych rzeczy z serwisu a dodatkowo alfa ma nowe opony akumulator nowe kable WN, cewkę, palec kopułkę, generalnie miałem u siebie problem z brakiem mocy by do tego dojść wymieniłem sporo elementów a przyczyna jak zawsze to pierdołka aż byłem trochę zły jak się okazało że przewody od podciśnienia są zamienione, mam gajgerka od doładowania i pokazuje teraz dobrze, tak jak byc powinno, jak co to telefon do mnie 502 197 976

http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._v6_turbo.html

cena 16 700,00 ale do negocjacji może to duzo ale nic nie musisz robić szczegółową listę napraw to bym gdzieś poszukał bo sobie ją zrobiłem. Moja już czwarta Alfa poprzednie poszły zawsze do kogoś z klubu i nikt się jeszcze nie skarżył nigdy.
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

mnap86
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    - wsłuchaj się w pracę zaworów (mają mechaniczną kasację luzów)
    - ustawienie kół tylnych //=\\ (źle) ||=|| (dobrze)
    - ustawienie szyb przednich (czy dobrze dolegają do uszczelek)
    - spasowanie maski
    - praca turbiny
    - ...
    Co do zaworow to nie sluchaj az tak mocno, bo w tych silnikach graja one zdecydowanie wyrazniej niz innych (tutaj porownanie do bmw, merca czy jakiegokolwiek inne auta nie ma miejsca). Tak jest i juz. Takze ktos kto jest wyczulony, moze stwierdzic, ze cos jest nie tak, a one maja to w naturze. Wiadomo, potworny klekot nie jest mile widziany. Warto zwrocic uwage na wszelkie szumy/piski/swisty pochodzace od tarcia. Swiadczyc to moze o slabym smarowaniu. Widzialem auta w ktorcyh wyraznie bylo slychac wlasnie taki dosc wyrazny szum dochodzacy z okolicy walka rozrzadu w jednej z glowic i tylko w jednym miejscu.

Ustawienie kol z tylu, jak najbardziej. Jezeli stoja inaczej niz w pionie... to oznacza remont zawieszenia, i to moze byc kosztowne, bo troche elementow tam jest.

Szyby ... no tutaj to jest loteria, bo jest to typowa usterka. Po prostu z czasem sie obluzowuja i tzreba je wyregulowac. Jedni maja z tym spokoj, inni robia to co 2 miesiace.

Praca turbiny, ja bym zerknal jeszcze w waz, czy nie ma oleju w dolocie (wiadomo, film moze byc, w koncu auto uzywane, ale zeby sie nie lalo z niego).

Ogrzewanie tylnej szyby, typowy problem, bez sensu rozwiazali bo aku jest w bagazniku, wiec kabel ogrzewania idzie do skrzynki i przez cala dlugosc auta az do szyby. W skrzynce potrafi sie spalic bezpiecznik uszkadzajac sama skrzynke. Gdzies w necie widzialem opis jak to latwo i niedrogo naprawic i podac zasilanie prosto z aku.

Wiecej raczej nic nie powinno sprawiac problemow. Standardowo, gdzys jest to doc szybkie auto, sprawdzic przeguby/polosie, rundka w lewa, rundka w prawa. Do tego warto, co robie osobiscie wkazdym ogladanym aucie z racji na nasze drogi, sprawidzc przekladnie. Kierownica szybko lewo-prawo i czy nie slychac stukow. Przy mocnej dziurze mozna, oprocz tego, ze skrzywic felge, zniszczyc opone, wybic sworzen... to uszkodzic przekladnie, a to dosc duza kasa i spory problem. A uszkodzenie moze byc uciazliwe, stuk-puk na wybojach/dziurach przy pewnym polozeniu kierownicy.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał mnap86 Zobacz post
    Co do zaworow to nie sluchaj az tak mocno, bo w tych silnikach graja one zdecydowanie wyrazniej niz innych (tutaj porownanie do bmw, merca czy jakiegokolwiek inne auta nie ma miejsca). Tak jest i juz. Takze ktos kto jest wyczulony, moze stwierdzic, ze cos jest nie tak, a one maja to w naturze. Wiadomo, potworny klekot nie jest mile widziany.
    Źle się wyraziłem... Nie doprecyzowałem.
    Bo co do głośności fakt że chodzą stosunkowo głośno. Ale na rozgrzanym silniku może pojawić się stukanie np gdy wytrze się szklanka (no tylko trzeba trochę tych silników posłuchać żeby to wyczaić)

Myślę że warto abyś znalazł kogoś kto ma GTV/Spidera/164/166 i silnik 2,0 V6TB (ewentualnie V6 12v - bo praca będzie zbliżona) bo wtedy najwięcej ta osoba usłyszy i zobaczy
    Ostatnio edytowane przez krawat ; 17-01-2011 o 16:45

mk_fudal
    Gość

Domyślnie

Dzieki All za pomoc !