Kurde no jak nie rozrządu ? Teraz zgłupiałem. To ile tych pasków tam jest ? Strzelił ten gruby pasek po lewej stronie silnika co nachodzi na kilka rolek i kompresor klimy. To nie rozrząd ?
Kurde no jak nie rozrządu ? Teraz zgłupiałem. To ile tych pasków tam jest ? Strzelił ten gruby pasek po lewej stronie silnika co nachodzi na kilka rolek i kompresor klimy. To nie rozrząd ?
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Nie.. to nie rozrząd. Rozrząd jest po tej samej stronie co pasek, o którym mówisz, ale zakryty deklem.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
Nie ma się co nabijać, trzeba edukować. Ten co ci się zerwał to pasek napędu urządzeń pomocniczych (pasek wieloklinowy - a o pasku klinowym na pewno słyszałeś). Jak nazwa wskazuje, napędza wszystkie "dodatkowe" ustrojstwa (sprężarkę klimy, alternator, pompę wspomagania...).
Pasek rozrządu jest bliżej silnika, za taką wąską obudową. Charakterystyczne jest to że ma "zęby", jak przeskoczy to już może być problem, a jak się zerwie to kaplica.
U mnie pękł wieloklinowy, a ponieważ niedokładnie miałem zamontowaną osłonę rozrządu to wciągnęło resztki wieloklinowego pod pasek rozrządu, ten sobie przeskoczył i tadaaaa remont silnika :].
redek83 to może jeszcze w ogóle nie wymieniałeś paska rozrządu???
Pomroczność jasna... Pewnie że wymieniałem rozrząd. Jak narazie 2 razy. Sam kupowałem cały komplet, pasek się przecież znacząco różni od tego od wspomagania. Faktycznie w totka nie zagram bo te 2 awarie to paska wspomagania![]()
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
mi mecher źle żłorzył rozrząd i kolizja była, 2 zawory pogięte i ponad 2tyś zł coby ponaprawiać więc na 100% jest kolizyjny. Ale niewiem czy te 12-zaworowe (2.0TB v6) też?
sorki , żę odświeżam temat, w mojej 156 2m5 v6 mialem przestawiony rozrząd , efekt tego taki ze auto odpalalo na benzie za 4-5-6 strzałem,rzadko za pierwszym, i to nie wazny czy silnik rozgrznay czy zimny, do tego mulił niesamowicie jakby miał 100km zamiast 190po ustawieniu ponownie u konkretnego mechniora wszystko jest elegancko, wróćiła moc i normalnie odpala
![]()