No mam wydruk speców, oprócz wahacza, łożyska i takich tam są błędy silnika - brak łączności z kontrolką air bagu oraz info o błędzie czujnika ciśnienia różnicowego i świec. Nawet sam mi spec odradzał ten samochód, ale kierował się swoją niechęcią do nowoczesnych diesli ogólnie, a nie tym konkretnym autem. Mi w jego negatywnej ocenie cały czas chodzi o to, że nie zobaczył źle powpinanych kabli, innych prymitywnie dosztukowanych, jednego niepodłączonego wcale i wiszącego sobie luźno w jakiejś dziurze ani jakiegoś tam niekompatybilnego elementu, który widać od razu po podniesieniu maski (nie znam się, ale po zapłaciłem 200 pln, żeby ktoś inny się znał i powiedział "Panie nie jedź pan nawet na jazdę próbną bo jest to i to".) Nie będę się użerał sądownie, pewnie nie wygram bo nie mam w tym doświadczenia, poza tym myślę że mniej stresu i pieniędzy będzie mnie kosztowało odsprzedanie lub naprawa niż prawnicy, dojazdy, świadkowie, stracony czas itd.
no cóż - każdy jest panem swojego kibla lecz nie do końca...
... zrobisz jak uważasz, w takiej sytuacji próbował bym reanimować niunię potem powinna się oddźwięczyć, one to potrafią...
nie ma już BELLI..., czekam na lepsze czasy....
Sprawdź po numerze vin czy przypadkiem nie kupiłes przerobionego anglika. Przerabiana instalacja,błąd poduszek,wiszące kable,nieszczelność kabiny,nieoryginalne części dają podejżenie że cos takiego mogło być w tym samochodzie wykonane.Wiem że to nie zmienia faktu ale możliwe że ta wiedza pomoże w przyszłym usuwaniu usterek.
147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
147 GTA 3.2 Q2
156 2.5 V6 Q2-była
Giulietta QV
Mito QV
75 3.0 V6 QV
ALFETTA GTV 116 1976
ALFETTA GTV 116 1981
https://www.facebook.com/okrajnikgarage
jeśli by była taka sytuacja a sprzedający o tym nie poinformował o tym kupującego to jest to oszustwo!!! sprawa wygrana jak nic, postraszyć dziada i kase odda!!!
Z wrocławskiego salonu, sprawa sprawdzona
hmm... ciężka sprawa - to jedynie podrobić i sprzedać, byle nie alfaholikowi, hihihi..., a tak na poważnie to współczuje, też nie raz byłem w podobnej sytuacji..., taki naród...
Ten warsztat w Warszawie to sam wybierałeś czy to była "podpowiedź" pana sprzedawcy?
Mój własny wybór. Dzisiaj zostawiłem auto u p. Bąkowskiego na Bajecznej 6, jutro ma się odezwać i coś zawyrokować. Ale jak wyłączyłem kontrolę trakcji to samochód odżył i jeździ już całkiem normalnie, tylko że dalej dyskoteka kontrolek na wyświetlaczu.
Niżej masz namiary na Pana inż. Dariusza Mazia. Zakład jakieś 40-50 km od Krakowa. Robił mi różności z Alfą i wcześniej z Fiatem Coupe. Polecam gorąco, zadzwonić opisać problem. Jak się podejmie to gwarantuje że porządnie doprowadzi do końca. Jakbyś chciał jeszcze jakieś info to PW. Mam niedaleko jeszcze jednego eksperta od elektryki (gość jest geniusz/cudotwórca) ale o termin jest tak ciężko jak w NFZ-cie. W razie czego mogę spytać.
http://www.mechanika-pojazdowa.com/
Mały Wiśnicz
tel./fax: (0-14) 68 56 231, tel. kom. 0-607 99 77 64
tel. domowy / po godz. 19.00/ (0-14) 612 92 82
e-mail: biuro@mechanika-pojazdowa.com
Pozdrawiam, Michał