Strona 23 z 152 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728293031323373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1513

Temat: Prośby o oględziny aut z regionu

PIR
    Gość

Question

Witam,
    http://tiny.pl/hcjp2
    Co sądzicie o tej, jutro ją sprawdzę bo akurat nie ma mnie w Krakowie.
    Co możecie mi powiedzieć o tej skrzyni ?
    Może jakiś kolega z Krakowa mógłby sprawdzić ze mną to auto ?

Jaki koszty napraw są na dzień dobry ? rozrząd ? jak tak to jaki to koszt, nie znam się za bardzo - z alfą miałem do czynienia tyle co przejechałem się AR 156(2tyś km ;p ) i się zakochałem.

snoop
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Mam na oku ta 156. proszę o opinie co o niej sadzicie.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-bez...C16964338.html

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał snoop Zobacz post
    Witam.
    Mam na oku ta 156. proszę o opinie co o niej sadzicie.

Cóż może zaczne

Wiadomo to zdjęcia dużo zobaczyć nie można ale maska przednia wydaje się z prawej strony patrząc na nią stojąć "łeb w łeb" czyli ogólniej strona kierowcy, wydaje się coś tak nie do końca spasowana.

Sprawa kolejna to listwy na zderzaku przód i tył, nie przypominam sobie aby w standardzie były malowane z tego co mi wiadomo, ale tu mogę się mylić.

no i tak patrząc na tył to "JTD" nie do końca takie proste się wydaje.
    No i tył od strony kierowcy klapa tak jakby troche za nisko siedziała od bagażnika.

Ale to zawsze moga być złudzenia optyczne
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Rura dolotu powietrza kolektor - ic jest padnięty. Przy kolektorze jest połatany . To samo mam u siebie.
    Jeśli chodzi o maske to faktycznie. Z ta jedno strona cos jest nie tak
    Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 25-01-2011 o 07:29

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    Sprawa kolejna to listwy na zderzaku przód i tył, nie przypominam sobie aby w standardzie były malowane z tego co mi wiadomo, ale tu mogę się mylić.
    Kolejne zmiany wprowadzono w 2002 roku. Zewnętrznie – minimalne, dotychczas czarne, plastikowe listwy na zderzakach zaczęto lakierować w kolorze nadwozia.
    http://www.forzaitalia.pl/index.php/...ztkujcych.html

Może zderzaki przekładane, a może tylko listwy pomalowane dla bajeru, choć przy czarnym - szczerze w to wątpię

Akurat ostatnio czytałem ten artykuł i Twój post mnie natchnął

Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Kolejne zmiany wprowadzono w 2002 roku. Zewnętrznie – minimalne, dotychczas czarne, plastikowe listwy na zderzakach zaczęto lakierować w kolorze nadwozia.
    http://www.forzaitalia.pl/index.php/...ztkujcych.html

Może zderzaki przekładane, a może tylko listwy pomalowane dla bajeru, choć przy czarnym - szczerze w to wątpię

Akurat ostatnio czytałem ten artykuł i Twój post mnie natchnął
    hehe dzięki za info napewno się przyda

czyli coś nie tak napewno, bo on ma 2000 rok więc... troche dziwne, troche dziwne

Mi się coś wydaje że całe autko było malowane, bo lakier "jakiś takiś" zbyt zadbany, nawet progi drzwi gdzie zawsze się troche wydrapią są ok... więc zbyt tu śmierdzi tym bezwypadkowym.
    Nie wspominając o 2000 rok i przebiegu małym

Radziłbym sprawdzić miernikiem i na kompie wszystko, gość będzie się upierać pewnie "lekkimi przetarciami na parkingach" jak to zawsze mawiają, dlatego przód i tył malowany.
    Ostatnio edytowane przez Izane ; 25-01-2011 o 16:02

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

snoop
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Przejeżdżałem dzisiaj przed praca obok tego komisu i zajrzałem na chwile. A wiec tak auto rzeczywiście jeśli chodzi o lakier jest w dobrym stanie. Maska od strony kierowcy jest rzeczywiście poniżej lewego błotnika, ale klapa bagażnika wydaje się być ok i jeszcze jeden problem progi są trochę poodklejane. Mam zamiar wpaść tam jeszcze na bardziej szczegółowe oględziny ponieważ dzisiaj tylko rzuciłem okiem. Pytałem się wujka to on akurat ma kolegę który zajmuje się oględzinami aut tz. sprawdza nr nadwozia, lakier i takie tam. Kilka numerów dalej na tej ulicy jest ASO fiata wiec jesli po bliższych oględzinach auto będzie ok to sprawdze geometrie i podlacze ja pod kompa. Dziękuje pozdrawiam Paweł

Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał snoop Zobacz post
    Witam.
    Przejeżdżałem dzisiaj przed praca obok tego komisu i zajrzałem na chwile. A wiec tak auto rzeczywiście jeśli chodzi o lakier jest w dobrym stanie. Maska od strony kierowcy jest rzeczywiście poniżej lewego błotnika, ale klapa bagażnika wydaje się być ok i jeszcze jeden problem progi są trochę poodklejane. Mam zamiar wpaść tam jeszcze na bardziej szczegółowe oględziny ponieważ dzisiaj tylko rzuciłem okiem. Pytałem się wujka to on akurat ma kolegę który zajmuje się oględzinami aut tz. sprawdza nr nadwozia, lakier i takie tam. Kilka numerów dalej na tej ulicy jest ASO fiata wiec jesli po bliższych oględzinach auto będzie ok to sprawdze geometrie i podlacze ja pod kompa. Dziękuje pozdrawiam Paweł
    Pamiętaj, zwróć uwage na to że są pomalowane plastikowe nie wiem jak to nazwać "ograniczniki" ? w tym modelu nie powinny być pomalowane.

Sprawdź też stan węży od Turbo, IC itp.... skoro ten do Kolektora jest już podklejany tzn że wszystkie mogą być spłowiałe albo występuje przeładowanie ( u mnie przy przeładowaniu rozwalało rury "że hej" )

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

izane - listwy na zderzakach - tak to nazywamy
    lusterka też chyba pomalowane
    są nakładki progowe SP ( sport pack ) , jest konsola carbon , jest bursztynowe podświetlenie , są 16" telefony - czyżby wersja SP ?

Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    izane - listwy na zderzakach - tak to nazywamy
    lusterka też chyba pomalowane
    są nakładki progowe SP ( sport pack ) , jest konsola carbon , jest bursztynowe podświetlenie , są 16" telefony - czyżby wersja SP ?
    Tak bo skórzana kierownica, gała biegów, antenka telefoniczna na dachu, nakładka na tłumik oraz widać że niżej z przodu
    chociaż co do nakładki na tłumik to.... w moim SP jest troche inna ;p

niech Ci będzie, listwy na zderzakach