Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: GTV - jak zamontować tablice rejestracyjne?

dasintra
    Gość

Domyślnie GTV - jak zamontować tablice rejestracyjne?

Mam spory problem, bowiem nie wiem w jaki sposób założyć tablice dla GTV, tak aby nie ucierpiał przez nie wygląd Belli.
    W naszym pięknym kraju nie wolno jeździć bez tych z przodu, chociaż bardzo chciałbym aby gdzieś zyskać pozwolenie na coś takiego. Podobno można próbować argumentując to dostępem powietrza do komory silnika - podobno ta blaszana ohyda jest za to odpowiedzialna.
    W każdym razie co radzicie w tej kwestii, żeby było ładnie i schludnie, bez wyginania blach jak musiałem zrobić to w 166.

Poniżej dwie propozycję, z czego ta druga mnie pasuje, acz nie wiem jak to w tym miejscu zamontować. Pierwsza natomiast, hmmmm............. sami zobaczcie.

Alfi
    Gość

Domyślnie

A juz sie ucieszylem, ze ktos kupil prawdziwa Alfe GTV6.

Pozdrawiam

Fred
    Gość

Domyślnie

Przede wszystkim to ten post nie w tym dziale powinien sie znalezc. GTV a Gtv to zasadnicza różnica.

Co prawda z gory zaznaczam ze jestem ortodoxem i jesli fabryka dała tablice na środku to uwazam ze tak powinno zostac.
    Wg mnie montaż jak na zdjeciu 1 jest nie do przyjecia. Tak to niech robią golfiarze ktorym sie wydaje ze dzieki temu ukryją sie przed fotoradarami.
    Montaż jak na zdjeciu 2 jeszcze ujdzie ale pod warunkiem ze tablica bedzie prosto a nie po skosie ( ale ja bym tego tak nie założyl bo wiem jak grzeje sie silnik w lecie gdy sie kreci do 7000 - a w koncu silnik wazniejszy)

Osobiscie mam na srodku... i dobrze mi z tym DD

FRED

AR_33
    Gość

Domyślnie

dasintra, nie od dzisiaj jesteś na forum i posty w niewłaściwych działach zakładasz <OO> <patykiem>

Tablica zamontowana tak jak ma Fred, jest OK.
    Widziałem na żywca, wygląda dobrze 8)

Pozdrawiam i pytam się grzecznie kiedy pochwalisz się tym cudem :?: :wink:

wera
    Gość

Domyślnie

Jedynka jest paskudna, druga Gtvka to autko kolegi qbasa Był w nią w Poznaniu na ALT i dyskutowaliśmy m. in. o umieszczeniu tablic rejestracyjnych. Qbas wspominał, że miał nie lada problem, aby zamontować tablicę w tym miejscu na środku w taki sposób, aby pozostała prosta (choć tu problem mogła by teoretycznie rozwiązać ramka).

Ja u siebie mam tablicę z boku od strony kierowcy, i jestem z tego rozwiązania zadowolona.

BTW.... to, co na zdjęciu stoi koło mnie, to jest GTV. My mamy Gtv ;-)
    I dlatego ten post nie pasuje do tego działu
    Zasadniczo o Gtvkach piszemy w dziale 'inne modele'

Pozdrawiam

dasintra
    Gość

Domyślnie

heh, dzięki za wytłumaczenie sprawy tablic i sry za niewłaściwe miejsce posta.
    Obiecuję że się poprawię, a wczorajszy bład wynikł ze zmęczenia i tego, że mignęło mi GTV i natychmiast tam wlazłem.

wera
    Gość

Domyślnie

nic się nie stało, od tego są moderatorzy

a jak dylemat tablicowy?

dasintra
    Gość

Domyślnie

Jeszcze nie została rozstrzygnięta. Najpierw muszę załatwić tablice w wydziale komunikacji i wymierzyć dokladne rozmiary. Póki co bowiem poruszam się na niemieckich blachach, chyba nieco mniejsszych i wykonanych z jakiegoś fajnego, giętkiego materiału, przez co wygląda to naprawdę bardzo przyjemnie.
    Najprawdopodobniej pozwolę sobie skorzystać z opcji zastosowanej przez Ciebie Wera, a to z przynajmniej kilku przyczyn. Po pierwsze identycznie mam założone w 156'tce, po drugie w 166 ojciec ma na samym środku, przez co tablica jest mocno wygięta i nie wygląda to ładnie, po trzecie - z boczku według mnie wygląda idealnie, no i z tego co widzę nie trzeba tablicy łamać, wyginać itd.
    Pozwolę sobie wznowić temat gdy już odbiorę nowy dowód rejestracyjny i blachy, ale znając szybkość wszystkich urzędów jakie muszę odwiedzić, zajmnie do przynajmniej 3 tygodnie.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar qbas
    Mieszka w
    Mrągowo / Warszawa

Domyślnie

Cytat Napisał wera
    Jedynka jest paskudna, druga Gtvka to autko kolegi qbasa (...)
    tak jest, autka się zgadzają, widzę, że kolega posłużył się moimi fotkami z tematu:

http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=2571

(tak przy okazji zachęcam Gtv-kowiczów do zaglądania i udzielenia się w tamtejszej sekcji Gtv, jest kilku aktywnych właścicieli tych aut)

co do mojej ramki to tablica jest trochę zakrzywiona na zderzaku, nie ma to wpływu na chłodzenie jak podejrzewa Fred, przynajmniej nie sprawiało mi żadnych problemów, naturalnie nie jest to fabryczne umieszczenie ale mi się wizualnie bardziej podoba niż standard (ramkę w tym miejscu już odziedziczyłem ale mam już odpowiednią ramkę na przeniesienie jest w miejsce oryginalne ),

ma to jednak sporą zaletę, jest to najniższy punkt auta więc jak słyszę przytarcie ramką to wiem, że muszę uważać na miskę a przód siedzi niżej niż seria
    QbaS
    75 3.0 V6 Corsa, Giulia '68