Witam niedawno wymieniłem świece żarowe jednak po przekręceniu zapłonu kontrolka od swiec nadal mruga ok 25 sec a narazie mrozów dużych nie było. Co z tym zrobic
Witam niedawno wymieniłem świece żarowe jednak po przekręceniu zapłonu kontrolka od swiec nadal mruga ok 25 sec a narazie mrozów dużych nie było. Co z tym zrobic
Kolego mam podobnie jak Ty... z tego co wiem to może być problem z przekaźnikiem który jest w skrzynce koło akumulatora z przodu albo z automatem grzania świec który znajduje się koło zbiorniczka od płynu wspomagania taka czarna skrzynka. Ja z tym musze jechać do elektromechanika żeby dokładnie wszystko zobaczył bo samemu sprawdzałem niby wszystko dobrze a raz kontrolka świeci a raz nie ... Pozdrawiam
KOMPUTERprawdę wam powie![]()
no ja mam kabel podłączyłem samochód no i pokazuje błąd P0380 - Obwód grzałki /świecy żarowej - usterka*
Ja miałem taki przypadek u siebie że po wymianie wszystkich świec kontrolka raz mrugała raz nie. I okazało się że jedna świeca była uszkodzona i zamiast elementu grzejnego grzała się górna część świecy.