tez domyslam sie po długosci przełozen ze na 1.8 lzej sie jezdzi ale zasugerowałem włozenie skrzyni od 1.8 lub tez seryjnej 2.0 i odchudzenie koła, ten drugi mod wydaje mi sie lepszy, dłuzsze przełozenia przy lzejszym kole wyszły by duzo lepiej
tez domyslam sie po długosci przełozen ze na 1.8 lzej sie jezdzi ale zasugerowałem włozenie skrzyni od 1.8 lub tez seryjnej 2.0 i odchudzenie koła, ten drugi mod wydaje mi sie lepszy, dłuzsze przełozenia przy lzejszym kole wyszły by duzo lepiej
Ciekawa dyskusja się wywiązała. A co będzie z odpalaniem auta w czasie mrozów. Nie przeszkadza to?
Nie śmiało zaproponuję, ale zaproponuję, czy zamiast tych zmian nie lepiej po prostu kupić nissana 300ZX?
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
doprowadz silnik do stanu perfekt a potem zdejmij pasek od balansow ,bedziesz mial lzej to taki moj pomysl na odchudzanie
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
salatin czy z paskiem czy bez nie odczujesz różnicy, już to przerabiałem we fiatowskim 2.0 16V. Nie wyczułem żadnej różnicy. Albo włóż skrzynie 1.8 albo tocz koło i zakładaj skrzynie 2.0. co do odpalania na mrozach to co ma piernik do wiatraka? to nie diesel. I nissan 300zx troszeczkę wiecej kosztuje kolego0kiedys na niego chorowalem
Stoczenie koła o 30-40% nie powoduje w codziennym użytkowaniu większych problemów. Gorzej jedzie się pod krawężniki, gorzej jedzie się z podziemnych parkingów, ruszanie na półsprzęgle wymaga stalowych nerwów. Spada spalanie w mieście, na trasie bez różnicy. Moment wyraźnie przesunięty do góry ale moc szybciej dostępna.
Jak toczyć to tylko u użytkownika z allegro otoczak
Ma gotowe koła też więc czasem wysyła na wymianę od razu.
Gorzej jedzie się pod krawężniki, gorzej jedzie się z podziemnych parkingów, ruszanie na półsprzęgle wymaga stalowych nerwów. Spada spalanie w mieście, na trasie bez różnicy
dlaczego kolega tak uwaza?
nero za dużo głupich pytań.
pytam bo nie do konca wiem o co chodzi, kto niby jezdzi po kraweznikach?(konkretniej pod nie) napewno nie ja...zbyt niskie auto na takie zabawy