Witam wszystkich...
Wczoraj byłem u mechanika wymienić czujnik polożenia wału gdyz padł i nie szło już jej niemal wogóle na ciepłym silniku odpalić. Zanim czujnik przywieżli kawka, herbatka, gadka szmatka,(nawet sie zrymowało) przy okazjii podpięcie pod kompa i jedynie ten błąd czujnika się wyświetlał odziwo i na szczęście.
Czujnik dojechał wymiana nie trwała długo komp spr zawieszenia itp podpięcie znowu pod kompa i powrót do domu i tu rodzi się pytanie.
Nie wiem jak seleesped działa u Was, ale u mnie gdy wskazówka dojdzie do 7 tyś/obr przełącza automatycznie na wyższy bieg co jest akurat fajne powiedział bym najlepszewracając wczoraj jak jej depłem do końca to odcieła mi silnik przy 7 tyś norma ale nie przeżuciła biegu z 1 na 2 póżniej próba z 2 na 3 i to samo.
Zauważyłem wyciek jak auto było na podnośniku między skrzynią a silnikiem mokre na długości ok 30 może cm co może wskazywać na małą ilość oleju w skrzyni chyba, awiem że selespeed ma problem z przeżuceniem biegu nawet manualnie na wyższy gdy poczuje opór.
Dajmy na to że właśnie to się dzieje z braku oleju.
Czy to własnie jest możliwe?
Dodam że w selespeed jest olej 2 miesięczny i nigdy a mam ja do roku tak nie miałem może jakieś pomysły...
Pozdrawiam...