Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Temat: W obronie Museo Storico Alfa Romeo!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    złom

Domyślnie

Taa wszystkie marki które przejął VW mają gorzej... proponuję się jeszcze raz zastanowić. VW wie, że marketing w postaci 100 lat historii jest bezcenny i dlatego chce kupić alfę - z seatem im nie wyszło, bo z g... sportowej marki nie zrobisz. I dlatego jestem więcej niż przekonany, że VW by lepiej zadbało o spuściznę z Arese - historia się sprzedaje. Ja za to wiem ze v VAG'u są nowoczesne płyty podłogowe pod 4wd / rwd, dobre układy przeniesienia napędu, mają kilka fajnych wielkolotrażowych benzyniaków. A fiat co? 1750 tbi? pentastar multiair? Wole Nową Giulię Gta z 5.0 tfsi pod maską i gonioną na 4 łapy lub tył. Niż jakieś 200 paru konne pitu pitu FWD z pseudo DNA alfy, i co roku obiecany powrót do rwd i Gta... A jak ktoś ma jesze skrupuły, że to nie będzie już alfa... Błagam, 100% alfy skończyły się na 75.
    ale dość już offtopowania
    1984 GTV6 3.2 24V

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Cytat Napisał PietereQ Zobacz post
    Taa wszystkie marki które przejął VW mają gorzej...
    Tego nie napisałem ani tak nie myślę, napisałem jedynie aby nie porównywać Alfy Romeo do Lamborghini, bo Lamborghini to klasa Ferrari.

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał PietereQ Zobacz post
    Taa wszystkie marki które przejął VW mają gorzej... proponuję się jeszcze raz zastanowić. VW wie, że marketing w postaci 100 lat historii jest bezcenny i dlatego chce kupić alfę - z seatem im nie wyszło, bo z g... sportowej marki nie zrobisz. I dlatego jestem więcej niż przekonany, że VW by lepiej zadbało o spuściznę z Arese - historia się sprzedaje. Ja za to wiem ze v VAG'u są nowoczesne płyty podłogowe pod 4wd / rwd, dobre układy przeniesienia napędu, mają kilka fajnych wielkolotrażowych benzyniaków. A fiat co? 1750 tbi? pentastar multiair? Wole Nową Giulię Gta z 5.0 tfsi pod maską i gonioną na 4 łapy lub tył. Niż jakieś 200 paru konne pitu pitu FWD z pseudo DNA alfy, i co roku obiecany powrót do rwd i Gta... A jak ktoś ma jesze skrupuły, że to nie będzie już alfa... Błagam, 100% alfy skończyły się na 75.
    ale dość już offtopowania
    Niektórym dobro marki przyćmiewa nienawiść do 'panzerwagenów', więc rzeczowych argumentów się nie spodziewaj. ;] Za puentę pewnie znowu by się okazało, że jestem do odstrzału z moderatorni. Nie mniej jednak zgadzam się w pełni, co już napisałem parę stron wcześniej. Osobiście po stokroć wolałbym passata z ośmioma garami i 4wd niż 'alfę' z popierdółką.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

A które to te płyty pod RWD, skoro nawet A8 ma przedni napęd? Tylko nie piszcie o Porsche 911 .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Ja zasadniczo mam gdzieś to muzeum bo w ogóle nie jest mi to do szczęścia na codzień potrzebne, ale faktycznie to wyraz tego że ktoś ma historię tej marki w głębokiej d.upie i zmierza to do tego aby była "sportowa" ale masowa. Coś "sportowego" koncern mieć musi bo jest na to popyt -w końcu dziś prawie wszystko co sportowe jest dobrze widziane nawet terenówki i bez znaczenia jest to że jedyną forma sportu dla ich właścicieli jest naciśnięcie gazu na kilometrowym odcinku dwupasmowej prostej. To tak samo jak "sportowcy" których najmocniejszą dyscypliną jest sączenie browara podczas meczu przed telewizorem. Więc skoro to nie plotka to wygląda na przemyślane działanie aby szybko zapomnieć i móc sprzedawać to co się da w miarę tanio wyprodukować bez narażania się na porównania "a AR to kiedyś...". A sprawa sprzedaży ziemi czy też postawienia na niej kolejnego zakładu to wisienka na torcie. Dwie pieczenie na jednym ogniu.

epion
    Gość

Domyślnie

chlopaki, ponieważ u fiata alfa ma ch*jowo, a jak bedzie u VW to też jednak jakiś niesmak sie pojawia to proponuje zrobić zrzutke i odkupimy AR i bedzie marką samodzielną zbudujemy nowe V6, V8 i płyte pod RWD

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Nie wiedziałem, że na forum zarejestrowani są Bill Gates i Mark Zuckerberg.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

epion
    Gość

Domyślnie

oj jakbym był takim billem to juz dawno alfa bylaby moja

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Zaorac i zniszczyc!

Bo jeszcze starzy Alfiści tego muzeum będą używac jako machiny propagandowej aby czynic szkodę lub zawracac głowę o jakiejś tam "historii sportowej z Mediolanu", kiedy Turyński FIAT nie ma na to najmniejszej ochoty.

Jak mówiłem- zniszczą Arese to niech Mediolan oprotestuje krzyż w logu i Lombarda w nazwie.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17