Witam wszystkich.Mam AR 147 1,9 JTD 115 KM 2002r. Mam takie pytanie,wskaźnik kabinowy pokazuje tylko niecałe 80 st.C (wskazówka cały czas chodzi a to w górę a to w dół,nie trzyma jednej temp.) ,po podpięciu kompa i przejechaniu kilku kilometrów (wczoraj gdy na dworze -5st.C) program FES też pokazuje koło 80,czyli wynika,że termostat jest już walnięty.W dziale Zrób to sam jest temat "Termostat JTD, czyli jak uporać się z niedogrzewającym się silnikiem tanim kosztem " czy może ktoś z kolegów już tego próbował,czy to zdaje egzamin,jeżeli tak to jaką wkładkę dokładnie trzeba kupić chodzi mi o dokładne temperatury otwarcia termostatu.Tą wkładkę trzeba włożyć w rurkę plastikową termostatu czy w rurę węża do chłodnicy.Czy raczej darować sobie z tym eksperymentem i kupić nowy.Jeśli tak to jaki dokładnie mam kupić,proszę o namiary na sklep,żeby było dobrze a zarazem tanio.Czy wymiana tego jest naprawdę taka trudna bo czytałem ,że zajmuje kilka godzin,czy mogę to zrobić sam u siebie w garażu,jeśli tak to jakie są potrzebne do tego klucze,lub co jeszcze oprócz kluczy.I jeszcze jedno jeżeli tego nie zrobię teraz to jakie są konsekwencje dla silnika jak będę jeźdźił na tym popsutym termostacie.Z góry dzięki za udzielenie wszelkich rad i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.