Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Przepustnica ?

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Panowie przepustnica to urządzenie mechanicze, jej położenie reguluje linka gazu i teoretycznie, jeśli luźno chodzi, nie zacina się to jest sprawna ? Wykluczam z mojego rozumowania czujnik położenia przepustnicy bo tu wiadomo, że on może się uszkodzić. Dobrze myślę ?

---------- Post dodany o godzinie 22:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:15 ----------

Więc tak... zdemontowałem przepustnice, dorobiłem uszczelkę kolektor/przepustnica, załozyłem jadę a tu strzał w rurze i zdławienie, mówie qrwa wracam do garażu, oglądam i podkręciłem jakąś śrubkę przy czujniku, obroty się podniosły z 600 na 950/1000 automatycznie przestało mi przygasać światło w środku ( kokpit ) zrobiłem 15km osterj jazdy próbnej i nic, autko nie strzela, nie szarpie, nie dławi się. Przy wrzucaniu na luz podczas jazdy, nie gaśnie i obroty spadaja szybko a nie tak jak dotychczas bardzo powoli i zatrzymywały się to na 2000 to na 1500 to na 600 ale nigdy na 1000. Pojadę jeszcze za jakąś godzinkę na małą jazdę zobaczyć co będzie jak ostygnie silnik, więc narazie nie zapeszam. Jak będzie ok to mogę sobie dać tytuł SuperASO

---------- Post dodany o godzinie 23:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:12 ----------

Silnik ostygł do 70 byłem się przejechać i jest ok, nagrzał się do końca i tez jest ok.
    Ostatnio edytowane przez Xofer ; 04-02-2011 o 22:15

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

No to teraz pozostaje czekać na ochłodzenie silnika do 0 i przejażdżkę wtedy
    Miejmy nadzieję że już ten temat jest zamknięty

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    No to teraz pozostaje czekać na ochłodzenie silnika do 0 i przejażdżkę wtedy
    Miejmy nadzieję że już ten temat jest zamknięty
    Też mam taka nadzieję, chociaż boje się że objawy powrócą bo przecież cóż ja wielkiego zrobiłem ? Przekręciłem śróbkę Silnik troszeczke jeszcze tak jakby spadał z obrotów lub łapał lewe powietrze ale obrotowmierz tego nie odnotowuje. Myslę, jeszcze aby podjechać na reset kompa, ale znów się boje że będzie kiszka po resecie. Ogólnie mam wielki problem ze znalezieniem zaufanego mechanika, w okolicy takowego nie mogę znaleźć a POLCAR spieprzył trochę ostatnią wymianę klimy bo dzis przy szybkiej jeździe pasek zaczął delikatnie popiskiwać a zarówno pasek jak i napinacz jest nowy. No i dlaczego POLCAR nie podkręcił tej śróbki ? Ah ciężki temat.... Te Alfy

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Przejechałem się na zimnym po nocy, do 70* dławienie się silnika jak by z winy przepływomierza ( a ten jest nowy ) od 70 kilku stopni wszystko ok.

Alfa pod młotek
    ? Sam już nie wiem, kupić 2 a z tej zrobić dawce, z tym że chyba wszystko bym musiał przełożyć bo ta jest w stanie perfekcyjnym tylko coś ją boli. Ale kto ma ją wyleczyć jak gówni....y PolCar nie daje rady, a okoliczne serwisy nie mają oprogramowania do mojego silnika.

---------- Post dodany o godzinie 11:09 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:25 ----------

Jeszcze umówiłem się z Nagórskim na środę, stwierdził że napewno pomorze zobaczymy bo już mam myśli samobujcze

A PolCar niech spada na drzewo, tyle kasy wzięli a tu nadal nie jest tak jak powinno być, mój ojciec twierdzi że się czepiam tego auto dla mnie ma być idealnie a nie dobrze jak silnik mi faluje to znaczy że jest źle i koniec