Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Przydatnośc i przyjazność Alf 156

emaxiq
    Gość

Domyślnie

lubie czasem pobrykac na benzynie jak asfalcik czarny sie robi rozumiesz.. mam ja dopiero pol roku, nacieszyc sie chce czlowiek
    niestety na gazie to nie to samo

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

ok 800pln za ok 1000km hmmm...
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

1. czy dojeżdżasz Alfą wyłącznie do pracy, do domu, a może po drobne zakupy? Alfa służy mi do codziennej eksploatacji na krótkich jak i na długich trasach miesięcznie około 1200 km robię
    2. wykorzystujesz samochód również służbowo, jeśli tak to jak intensywnie i do czego? NIE dotyczy
    3. ile km dziennie pokonujesz Alfą i po jakich drogach? po mieście około 25 km dziennie. drogi jak drogi czasem lepsze czasem gorsze szału nie ma
    4. ile czasu najdłużej jeździłeś/łaś bezawaryjnie? już pół roku mija jak nic się nie zes.ało obym tylko nie zapeszył
    5. ile miesięcznie wydajesz na benzynę i przy jakim silniku? (można pisać gaz) silnik 1.8 T.S gaz - około 400 zł
    6. czy Auto naprawiasz sam/a czy oddajesz do mechanika oczywiście że sam chory bym był jakbym mechanikowi ją oddał
    7. jakie największe usterki Ci się zdarzyły i dlaczego? to nie była usterka typu przepalony bezpiecznik ale obrócenie panewki a co się z tym wiąże kapitalny remont silnika
    8. czy planujesz sprzedać Alfę, jeśli tak to dlaczego? nie planuję sprzedaży skazana na dożywocie no chyba że ktoś sam przyjdzie i powie że chce odkupić ale to jest mało prawdopodobne

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

raps88
    Gość

Domyślnie

Zacznę tak: uważam, że Alfa to najlepszy interes życia

Bałem się spalania... Codziennie przejeżdzam ok. 5 km do pracy, wieczorem odwieźć/przywieźć dziewczyne plus do sklepu, knajpy i inne... Weekendami jeżdzę do domu rodzinnego (50 km w jedną stronę, przed wyjazdem tankuje zwykle za 50zł, jade, wracam i w baku jeszcze zostaje wiec źle nie jest. Staram się (a czesem nie) jeździć ekonomicznie.

Jak do tej pory nie było żadnej (poważnej awarii). No nic się nie dzieje Jedyne co ostatnio mi sie przytrafiło to to, że spadł wężyk w układzie wspomagania kierownicy i wywaliło mi płyn. Kwestia założenia i zaciśnięcia nową opaską.

Samochód daje mi ogromną frajdę z jazdy. Zakochałem się już pierwszego dnia To moja pierwsza alfa ale na pewno nie ostatnia. Chciałbym zamienić na wersję po lifcie.. Chociaż z drugiej strony szkoda takiego egzemplaża. Jeżdżę i cieszę się
    Ostatnio edytowane przez raps88 ; 31-03-2011 o 23:25

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

-cinas dlaczego obróciło Ci panewki?

Ja za moją Alfę dałem 5600pln ale musiałem włożyć na dzień dobry 2.5-3 tyś- rozrząd, świece, przepływka, sonda, waż gumowy, olej, filtry itp z czego ostatecznie nie jestem zadowolony bo do dziś jest jeszcze coś skopane i nie mam póki co frajdy z jazdy, a przede mną do wymiany klocki i tarcze przód tył i naprawienie spalania i falowania
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

ja tez na dzin dybry wcisnąłem prawie 3,5koła ale dziś śmigam i ok,prawie 28tysi przez 2 lata i ok,coś tam mi zawsze się dzieje ale to pryszcz,/a co mam sobie kupić matiza i udawać uśmiech na twarzy,wole mieć alfe z uśmiechem na twarzy bez udawania /

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zwoli
    Mieszka w
    Kępno
    Auto
    Jest AR166 3.2V6 2006R Była AR 159 1.9 8V BYŁA alfa romeo 156 1,6 16v, 1998r

Domyślnie

;D Ja mam moją zaledwie pół roku ale jest ok musiałem wymienić tylko to czego nie zrobił poprzedni właściciel,praktycznie to co naj bardziej cierpi na naszych drogach wahacze górne,łączniki stabilizatora,gumy drązka stabilizatora,i końcówki drążków kierowniczych nie musiałem tego robić ale denerwowały mnie stuki i skrzypienie te części po prostu były z użyte przy okazji wymieniłem olej,rozrząd był robiony nie dawno jakieś 12 tyś km temu,założyłem jeszcze nowy termostat ale to żadna tragedia tym bardziej że auto kupiłem bardzo tanio,zamierzam jeszcze wymienić olej w skrzyni bo pewnie nigdy nie był wymieniany a ja wole zapobiegać niż leczyć tym bardziej że zapobieganie jest tańsze;D Silnik pracuje równo,ładnie idzie i nie bierze ani kropli oleju

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

zwoli to masz fart kolego, ja się tak wkopałem z Alfą że szok, plus to co wyżej pisałem dochodzi jeszcze przegnita chłodnica, a i sprawdziłem odometer, czyli krokomierz samochodu (+- 5%) i wynosi 218 tyś km, a na zegarach mam 167tyś, czyli kręcony przebieg. Auto kupione w październiku, czyli mam je 5 miesięcy, iść z tym do sprzedającego?
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zwoli
    Mieszka w
    Kępno
    Auto
    Jest AR166 3.2V6 2006R Była AR 159 1.9 8V BYŁA alfa romeo 156 1,6 16v, 1998r

Domyślnie

A ilu było właścicieli ?bo jeśli np ty jesteś powiedzmy 3 no to ten przed tobą nawet jeśli coś grzebał to może powiedzieć że nic o tym nie wie...

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Auto z Niemiec, przywiózł handlarz, niby jestem trzeci patrząc po briefie.
    spalanie 7.8l/100km

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia