Problemów z odpalaniem nie mam tylko,że zanim odpali silnik musi obrócić kilka razy takie ły,ły,ły,ły i odpala.Tak ten typ ma czy jakas usterka?
Problemów z odpalaniem nie mam tylko,że zanim odpali silnik musi obrócić kilka razy takie ły,ły,ły,ły i odpala.Tak ten typ ma czy jakas usterka?
Moja 164 zaczeła tak robić, jak wymieniłem świece, przewody to jej przeszło - zbieg okoliczności ?
Świece wymieniałem jakieś dwa lata temu,a pali tak od momentu kupna czyli 2003.
Mnie 156-ka łapie od razu
U mnie rowniez pali na dotyk. Moze po prostu akumulator juz nie 1 mlodosci![]()
Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento
Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża
Mam już w sumie trzeciego T.S.'a i wszystkie palą/paliły jednakowo bez względu na temperaturę. Kręcenie trwa dosłownie około sekundy. Kiedy jednak miałem słabszy akumulator, to rozrusznik kręcił trochę wolniej, a przez to i dłużej w związku z czym motor zapalał później.
Pozdrawiam.
- Rafał
Akumulator kupilem w styczniu więc odpada.Kręci szybko.Tak jak już pisałem .Było tak od kupna przy przebiegu 67 tys i trwa do dziś.
Mi nawet przy dużym mrozie bez problemu, zagaduje od razu
Tylko teraz podczas pracy rozrusznika zapalają sie kontrolki hamulca i ABS-u:/
Pozdro
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Tak u mnie
http://www.youtube.com/watch?v=uwllumQ6ENY
moja odpala tak: wruuuuuuuuuum
a tak powaznie to rowniez ok 1 sekundy, mialem wczesniej opla to palil doslownie na dotyk, moja musze rowniez chwilunie dluzej przytrzymac, ale to doslownie chwilunie - kwestia przyzwyczajenia
pozatym nawet w mrozy -25, -30 odpala bez problemu (mieszkam na biegunie zimna prawie ze ;p) tylko, ze fakt, nawet jak nie jezdze, nie pozwalam aby stala nie odpalana 2-3dni, codziennie musi byc odpalona rozruszana i odsniezona
zadne kontrolki sie nie zapalaja i nie szwankuje nic, oprocz gum w zawieszeniu bo na mrozie jak przejezdzam po policjantach lezacych to az ciary mam na tylku