tak myslalam;D ale nasuneło mi sie to na mysl , bo czasem taka bzdetka a czlowiek sie glowi![]()
Panie Boże, a w niebie też są Alfy?
mmmm moja 157....
Ja, swoimi Alfami jeżdżę po Alfalcie![]()
* Ci którzy powinni wiedzą o co chodzi
Nie jestem mechanikiem ale może kiedys... ;P Tak poważnie to mój kolega kupił alfe z identycznym silnikiem jak Twój i coś cykało podczas postoju i podczas jazdy w miarę przyspieszania przyspieszało cykanie... Sprzedający mu pan powiedział że to panewka. Ale że mój qmpel nie miał hajsu bo wydał na bellę żeby ją kupić to też sobie nic z tego nie robił aż pewnego niedzielnego słonecznegoranka kiedy pojechał wraz synkiem w góry niunia stanęła i laweta dalej pojechała za nią. Werdykt: PANEWKA. Tak więc jeszcze raz nie jestem mechanikiem nie sugeruj się tym co pisze ale przedstawiam sytuację, która miała miejsce 2 lata temu i dźwięk dokładnie mógł bym nazwaćtak jak Ty "cykanie" pozdrawiam i życzę jak najlepiej...
Dzięki za odp. Jednak jestem przekonany, że to nie panewka. Dźwięk słyszalny jest tylko z zewnątrz i nie zawsze, a jedynie po mocnym rozgrzaniu silnika. Panewkę słychać cały czas i raczej krótko, bo silnik szybko odmówi posłuszeństwa, natomiast u mnie to cykanie zauważyłem już dawno temu. Aczkolwiek zbliża się wymiana oleju, zobaczymy czy coś po tym się zmieni.
Pozdrawiam.
- Rafał
To na pewno nie panewka. U siebie też słyszę takie cykanie od dawien dawna i gdyby to miała być panewka to przy moim stylu jazdy dawno by ją obróciło.
Nigdy się tym jakoś nie przejmowałem ale chętnie dowiem się co to tak cyka![]()
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
W dziale 146 też jest podobny temat, ale nikt nie udzielił jednoznacznej odpowiedzi...
Zastanawiam się jeszcze nad paskiem wielorowkowym, bo mój jest chyba jeszcze oryginalnywięc może to po prostu on cyka...
Pozdrawiam.
- Rafał
może zawory do regulacji albo macie wywalone popychacze![]()
A napinacz paska?
a ja bym się kierował w stronę wtryskiwaczy... wiem, że brat ma taki problem w Lagunie 1.6+LPG i zaczęło się to po założeniu instalacji, gość który mu zakładał powiedział że to normalne ale byliśmy u innego i powiedział, że wtryskiwacze są badziewne i dlatego taki efekt... dlatego wnioskuje, że z twoimi może być coś nie tak...
ale mogę się mylić