Strona 11 z 28 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 274

Temat: Jak się Wam sprawuje MiTo?

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Mila Zobacz post
    W Mito tłumik jest tak zestrojony że wydaje się jak by miał dziurę-więc obserwacja znajomych jest słuszna, lecz w pełni usprawiedliwiona.

a więc jednak
    No specjalnie tak to dobrali-nawet się tym chwalili w materiałach promo. Bulgot na niskich obrotach fajny (jak na silnik 1,4 oczywiście) i nie przypomina dźwięku pralki tak jak w niektórych podobnych "grzecznych" konstrukcjach.
    I jest to na tyle przyzwoicie zestrojone że nie wyje na wysokich obrotach jak "tjuningowe" wynalazki.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie prowadzenie

Napisz jak oceniasz prowadzenie Mito w stosunku do Focusa, jednego z lepiej prowadzących się kompaktów. ?

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Warto dopłacić te ok 7 tys za turbo.
    To jest inna jakość jazdy. To jest przepaść.
    Moim zdaniem silniki poniżej 120KM nie pasują do Mito.
    Są tylko po to, aby wykonać plany sprzedażowe koncernu.
    Co prawda to prawda no turbo no fun, ale jak auto się toczy głównie w mieście to wolnossak nie przeszkadza. Innymi słowy nie mito blokuje ruch tylko jest blokowane. Ale podobne silniczki 1,4 N/A mają np. DS3, A1 nawet miniak ma 75 KM (z 1,6) więc chyba potrzebne są w palecie. Nie wiem tylko czemu 120 KM ożenili z 5-tka skrzynią (nie wiem jak jest na dziś bo julki maja 6-tkę), to jakoś nie licuje jak mawiał Anioł.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Napisz jak oceniasz prowadzenie Mito w stosunku do Focusa, jednego z lepiej prowadzących się kompaktów. ?
    jeszcze ciut wczesnie ale:
    focus wyzej zawieszony, w zakretach buja, w mito chyba nie az tak, w focusie miałem dziwną przypadłość lekkiego trzęsienia kierownicy na letnich oponach (pirelli P7) na zimowych było ok, mito wydaje sie sztywniejsze - byc moze bo nowe?
    w focusie owszem miejsca nieco wiecej, ale dosłownie "nieco" na tylnych fotelach
    nie dało sie w focusie osiągnąć pozycji za kierownicą takiej jak lubie, bo było albo za nisko przy wyprostowanych nogach a wtedy kierownica za wysko od kolan, albo wyzej siedzenie i wtedy siedziało sie jak na krzesle w kuchni...
    no wnętrze to różnica klasy przynajmniej, a najgorsze zegary swiecące na zielono..
    i najgorsze-poniwaz sporo jezdziłem w dalekie trasy po 2-3kkm wiec od 140-150km/h bardzo głośno w kabinie
    tyle z wad focusa (rok 2006) moze w nowszych to wyeliminowano,
    wogole sie dziwie ze tak sie mowi o fordzie jako wzor jesli chodzi o właściwosci jezdne, moje obserwacje są takie ze minusy przesłąniają plusy
    nie polecam focusa, no chyba tylko jesli chodzi o spalanie 6,5-7l on, srednio

---------- Post dodany o godzinie 16:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:44 ----------

focusowi trzeba oddac ze zawieszenie wg mnie było takie rewelacyjen jak piszą ale za to bezawaryjne (tylko zawieszenie)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

skrzynia 5 w Mito jest ok,całe miasto na 2 biegu,dla leniwych na 3 bo ciągnie od 1000obr jak ropniak,max moment przy 1700obr

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Skoro temat paliwa sie już pojawił w tym wątku: dziś tankowałem-przejechałem (a raczej przetoczyłem się) 361 km na 25,4 l LPG=7.04 L/100 (+benzyna na rozruch oczywiście). Miasto 30% trasa 70% -90-100 km/h.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

a moje mito przegrało z dziurami wymiana łacznika stabilizatora w prawym kole

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

twarde siedzenia w mito, a i te drzwi, piekne, duze, ale od srodka ten plastik do otwierania i zamykania zbyt daleko od srodka drzwi
    alw jak w ausralii dają rade to i my damy

http://www.topgear.com/uk/car-news/a...ito-2010-06-07

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

pojechałęm dzis kolejne 300km i zaszły zmiany w ocenie auta a konkretnie silniczka 105hp, otorz jest lepiej, mysle ze sporo lepiej, moja początkowa ocena wynikała chyba z doświadczen z turbo dieslem, co za tym idzie wiekszosc czasu diesel toczył sie w zakresie 2-3,5 rpm, i moc z turbiny dostepna była juz od 2-2,5rpm, tak tez podszedlem do temamtu z mito co zaowocowało rozczarowaniem,
    dzis natomisat przełączyłem na dynamic, pociągnąłem na obrotach do 4-4,5 i zadziałało, myśle ze nie było wcale gorzej od 115koni w focusie,
    wiec nie jest tak zle, nawet fajnie sie jedzie 160-170km/h, no ale cholerne zagłówki, trzeba lezeć zeby było wygodnie,

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

A ja chyba dorzucę kolejna usterkę-górne łożysko mcpersona. Ale jeszcze nie zweryfikowane w każdym razie "chrupie" przy obracaniu kierą. Na razie tylko słychać, obrót idzie gładko.