Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Witam i pytam :) Proszę o pomoc!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zwoli
    Mieszka w
    Kępno
    Auto
    Jest AR166 3.2V6 2006R Była AR 159 1.9 8V BYŁA alfa romeo 156 1,6 16v, 1998r

Domyślnie

Ja właśnie skończyłem remontować zawieszenie w 156 bo też mi stukało wyniosło mnie to prawie 700zł wymienione są wahacze górne,łączniki stabilizatora,końcówki drążków kierowniczych no i najważniejsze bo to stukało na bardziej gumy drążka stabilizatora teraz jest już cisza.
    -To że wskazówka od benzyny ci opodał to raczej nic strasznego z opserwacji mojego wskaźnika wiem że wystarczy nie równo stanąć chodź trochę i wskazówka robi co chce;D nawet w czasie jazdy po nierównościach wzniesieniach itp one po prostu tak mają żyją własnym życiem i dam ci taką rade abyś nie jeździł za długo na rezerwie bo możesz mieś naprawdę mało paliwa wskaźnik przekłamie i szlak trafi wiadomą część.
    -Wskaźnik temp też może przekłamywać...temperatura mogła ci spaść ponieważ otworzył się termostat i tyle.
    -jeszcze co do zawieszenia nie patrz na papierki,jedz na stację diagnostyczną i niech ci sprawdzą co ci stuka żeby w razie czego nie wymieniać na ślepo...mnie za taką usługę wzięli 20zł a przynajmniej wiedziałem co jest grane.
    -wnioski...nigdy nie kupisz używanego auta w stanie idealnym zawsze jest coś do zrobienia...a to czy trafiłeś na bubel to zależy bardziej od tego jak o auto dbał poprzedni właściciel.Wymienisz to co trzeba i będziesz się cieszył jazdą...jeśli nie masz za dużo kasy zrób najpierw najpotrzebniejsze rzeczy(zawieszenie) bo tu wchodzi w grę bezpieczeństwo a zderzak i halogeny zostaw sobie na później.Mam nadzieje że choć trochę Ci pomogłem.

tomekd
    Gość

Domyślnie

Jestem ze Strzelec Opolskich, to w połowie między Opolem a Gliwicami
    okazało się, że akumulator jest walnięty, wiec już Bella ma nowy. Byłem na diagnostycznej, i tylko łożysko w kole i wahacz górny z prawej strony do wymiany, reszta wygląda na nowe.
    Termostat faktycznie jest do wymiany, wiecznie otwarty.
    Podłączyłem radio i gra tylko jeden głośnik z drzwi pasażera, muszę zobaczyć co z resztą.
    Trochę pracy jest, ale pewnie warto!

PS. Aha, czy z tyłu powinno świecić jedno czy dwa przeciwmgłowe? BO jak włączam, to zapala mi się ta lampka, że niby coś jest spalone, a żarówkę w prawym p.mgłowym wymieniałem i dalej nic.
    Czy to normalne, że po każdym zgaszeniu samochodu resetuje się licznik dziennego przebiegu?
    Ostatnio edytowane przez tomekd ; 07-02-2011 o 22:48

marceell
    Gość

Thumbs up

warto!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zwoli
    Mieszka w
    Kępno
    Auto
    Jest AR166 3.2V6 2006R Była AR 159 1.9 8V BYŁA alfa romeo 156 1,6 16v, 1998r

Domyślnie

gra ci jeden głośnik??zrób głośniej i zaczną grać dwa;D ja tak mam jak mam radio cicho gra jeden jak zrobię głośniej graja 2;Dheh

marceell
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zwoli Zobacz post
    gra ci jeden głośnik??zrób głośniej i zaczną grać dwa;D ja tak mam jak mam radio cicho gra jeden jak zrobię głośniej graja 2;Dheh
    u mnie też i to już w drugiej alfie

TenTypMih
    Gość

Domyślnie

z tym pierwszym to moze jakis kabel/wtyka nie stykac ja tak mialem w innym samochodzie, czujnik sie poluzowal i nie pokazywal predkosci... a w alfie ? zapewne z tylu jakas wtyka za licznikami skoro akurat te dwa przestaly dzialac, rozkrec podociskaj i zobaczysz czy sie tak bedzie dzialo.

Z zawieszeniem ? moze i robil, ale pytanie co dokladnie, jakich czesci uzyl czy tanich zamiennikow czy innych.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał tomekd Zobacz post
    Czy to normalne, że po każdym zgaszeniu samochodu resetuje się licznik dziennego przebiegu?
    nienormalne ( po rozłączeniu aku się resetuje ale po zgaszeniu nie powinien )

p. mgłowe - powinny dwa , sprawdź czy do tej nieświecącej żarówki w ogóle dochodzi prąd

głośniki - sprawdź kostki i te złącza w drzwiach ( nawet na min vol u mnie zawsze grało 6 - 4 x drzwi + 2x tweet )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 08-02-2011 o 08:53