Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: AR 164 i 75

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Myślę że na temat 164 wypowiadają się osoby które albo nigdy nią nie jeździły albo dawno nie jeździły...
    Smutnym faktem jest że AR od około 20 lat nie zaprojektowała żadnego RWD dla szerszego grona - to po pierwsze. Trzeba się więc pogodzić z faktem że limuzyna klasy E dostała napęd przedni.

@simeone: A z czym Ci się kojarzy Alfa 6 czy Alfa 90?? To dla Ciebie też są kanapy?? A może z nowszych Alf - 166?
    I dlaczego napisałeś "luksusowa"?? - czego Ci brakuje w tym aucie z początku lat '90?? Klimatyzacji? Elektr. szyb, foteli, szyberdachu, lusterek? Skórzanej tapicerki? Fotochromatycznego lusterka?
    Sory ale niektórych z tych rzeczy nie mają nowe samochody klasy E
    # Odpowiedz sobie na te pytania i zobacz jak twoja wypowiedź była bezsensowna i nie poparta żadnymi mądrymi zdaniami. Alfa od dawna produkowała samochody tej klasy... I 164 jest godnym następcą 6 i 90.

@ZENDER: 164 NIGDY nie miała montowanego TSa 16v. Korzystała tylko z 8v. Nie nazywałbym jej też kombinacją fiata i saaba - ma wiele rozwiązań o których projektanci tamtych marek nawet nie pomyśleli.

Z mojego punktu widzenia. 75 - świetne auto godne swojej nazwy. Silnik TS 8v który miał w nim premierę wraz z napędem TA jest dla mnie doskonałym podsumowaniem dorobku 75 lat istnienia marki.

164 - samochód stworzony w nowej koncepcji. Jak na FWD świetnie się prowadzi (jednocześnie zapewniając odpowiednią dozę komfortu). W tym momencie staje się autem równie kultowym co 75 czy 33 ponieważ zadbanych egzemplarzy jest coraz mniej Dostępność części też jest w tym momencie praktycznie żadna.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    164 NIGDY nie miała montowanego TSa 16v
    Znalazłem ostatnio jakiś katalog części który twierdzi inaczej

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    BMW E38

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    I dlaczego napisałeś "luksusowa"?? - czego Ci brakuje w tym aucie z początku lat '90?? Klimatyzacji? Elektr. szyb, foteli, szyberdachu, lusterek? Skórzanej tapicerki? Fotochromatycznego lusterka?
    Sory ale niektórych z tych rzeczy nie mają nowe samochody klasy E
    klima - opcja
    elektryka foteli- opcja
    skóra - opcja
    fotochrom - opcja
    elektryka szyb - opcja (do liftu) - przynajmniej z tyłu
    nie wiem ja z ele lusterkami

Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    klima - opcja
    elektryka foteli- opcja
    skóra - opcja
    fotochrom - opcja

To na moją wersje ktoś się mocno wykosztował bo ja mam wszystko łącznie z szyberdachem elektrycznym, regulowanym zawieszeniem, kontrolą trakcji, lusterkiem foto

---------- Post dodany o godzinie 13:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:28 ----------

Cytat Napisał grzybek_bgi Zobacz post
    Znalazłem ostatnio jakiś katalog części który twierdzi inaczej
    Może nie aktualny, ja jestem na etapie odnawiania swojej Belli i co chce tylko kupić to słyszę: NIE MA

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    klima - opcja
    elektryka foteli- opcja
    skóra - opcja
    fotochrom - opcja

Wiem wiem Jacku....
    Czy Ty też uważasz że 164 jest "luskusowa". Wg mnie ten samochód jest świetnie wyposażony. Chyba że się mylę??

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    BMW E38

Domyślnie

Jak masz full opcję to jest bardzo luksusowa :-)

dla mnie zagadką jest, że w takiej limuzynie klima czy elektryka była opcją.... to powinien byc standard. Tylko skóra powinna być w opcji, bo nie każdy lubi

---------- Post dodany o godzinie 13:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:47 ----------

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    To na moją wersje ktoś się mocno wykosztował bo ja mam wszystko łącznie z szyberdachem elektrycznym, regulowanym zawieszeniem, kontrolą trakcji, lusterkiem foto

---------- Post dodany o godzinie 13:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:28 ----------

Może nie aktualny, ja jestem na etapie odnawiania swojej Belli i co chce tylko kupić to słyszę: NIE MA
    jak masz grzańce z tyłu to faktycznie full opcja już chyba nic nie można było dokupić
    Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Bardziej chodziło mi o fakt że tak jak napisał Michał 164 nigdy nie miała TSa 16V więc nie wiem na jakiej podstawie robili ten katalog

Użytkownik Świeżak Avatar s_ordak
    Mieszka w
    TORUŃ
    Auto
    Alfa Romeo 164 3,0 24v Q4 1994

Domyślnie

Można było kupić 164 Q4 i wtedy wszystko, łącznie z automatyczną klimą, pełną elektryką, podgrzewanymi skórami oraz elektronicznie regulowanym zawieszeniem było w standardzie.
    Niewiele jest aut z tamtego okresu, które miały takie wyposażenie. Mimo wszystko, 164 Q4 nie nazwałbym pojazdem luksusowym. Kto nią jechał, wie o czym mówię. I moim zdaniem, model ten w pełni zasługuje na miano prawdziwej Alfy Romeo.

epion
    Gość

Domyślnie

wszystkie AR z V6 zasługują na miano Alfy z Cuore Sportivo

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar ZENDER
    Mieszka w
    laski
    Auto
    SAAB 9-3 AERO CABRIO , ALFA 75 TS Recaro

Domyślnie

Do MICHALEPWA

"Alfa 75 to ostania prawdziwa alfa , 164 to juz kabinacja cromy i saaba 9000 ale ma montowane ostanie najlepsze silniki jak 2.0 ts 3v6 lub 2.0 turbo , pozniejsze modele to juz nie to samo , najgorsza porazka to te silniki ts 16v alfa na tym troche stracila , jezdzilem kilkunastoma modelami 164 i 75 i nigdy nie mialem zastrzezen , a najwiecej radosci z jazdy nie daje mi zaden inny samochod jak alfa 75 "

GDZIE TY TU WIDZISZ ZE JA NAPISALEM ZE 164 MIALA 16V ? Napisalem ze pozniejsze modele mialy 16v . A co do kabinacji to zapomnialem o Lanci themie .
    Ostania prawdziwa Alfa to jest 75 , model 155 i 164 juz byly opracowywane razem z fiatem ale naszczescie silniki zostaly alfy w tych modelach . 164 jest bardzo dobrym samochodem ktory sobie kupie niedlugo z ostaniego roku produkcji z silnikiem v6TB lub jak upoluje stara porzadna 164 QV 12V .

Uprawnienia