pooglądaj jakieś Alfy, przejedz się, poświęć kilka godzin na poszperanie po forum aby poznać wady i zalety tego modelu i silnika, na pewno to pomoże Ci podjąć właściwą decyzje. Ja oczywiście polecam Alfe![]()
pooglądaj jakieś Alfy, przejedz się, poświęć kilka godzin na poszperanie po forum aby poznać wady i zalety tego modelu i silnika, na pewno to pomoże Ci podjąć właściwą decyzje. Ja oczywiście polecam Alfe![]()
Właśnie sobie przypomniałem o Alfie znajomego.
Fakt faktem przezimowała jeden sezon poza garażem, ale to jest jakieś nieporozumienie, że nikt jej jeszcze (chyba) nie kupił. Pewnie przez te idiotyczne zdjęcia, bo jest brudna...
http://www.forum.alfaholicy.org/samo...rk_1999_a.html
Napisz skąd jesteś? Jak chcesz, to Ci pomogę ją prześwietlić i ew. zobaczymy, co się w niej nadziało po zimowym postoju.
Na pewno nie musisz od razu robić rozrządu i wahaczy.
Nic nie pytaj o cenę i nie dzwoń na komis. Dla właściciela to tygodniówka, więc jak kolor Ci odpowiada i orientacyjna cena, pisz na PW...
Wiesz Twardy, alfa którą poleciłeś na pewno jest warta propozycją skoro pochodzi z wiadomego źródła, ake tak jak napisałem wyżej szukam czegos z JTD.
Legendy o bezawaryjności tego silnika przekonały mnie zeby szerzej zainteresowac sie 156, druga sprawa to to ze 150KM musi swoje spalic, i gdybym mniej jeżdził samochodem to pewnie wziąbym benzyniaka. Ale dzisiaj różnie bywa z kasa, a jezdzic trzeba codziennie, wiec w tym przypadku wole miec odlozona rezerwe i w miare dbac o samochod niz, wszystko ladowac w paliwo, a potem zwlekac z podstawowa wymiana oleju.
pzdr.
Na Twoim miejscu wziąłbym Fokę.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Si si.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Focus to niezły samochód, chociaż rdzewieje nadwozie, zwłaszcza dolne części drzwi (taka przypadłość Forda).
Jeśli jednak chcesz się wyróżniać z tłumu to wybierz Alfę, chociaż teraz tych 156 jest na drogach niemal tyle co szarańczy, szkoda tylko, że 50% tych Alf to zaniedbane padaki bo właścicielowi wystarczyło na zakup (10.000zł to dzisiaj nie majątek), ale zabrakło na adekwatny do klasy samochodu serwis. Do tego dochodzi stan polskich dróg i przepis na zajechanie Alfy gotowy :/
Zastanów się czy będzie Cię stać na serwis, niestety w przypadku 156 nie jest on tani, mam tutaj na myśli przede wszystkim zawieszenie.
Mówisz, że na placu boju pozostały tylko dwa samochody: Focus i 156. A czy nie zastanawiałeś się nad 146 jtd? To również Alfa i to bardzo fajna, ale tańsza w utrzymaniu niż 156. Może na początek przygody z tą marką wystarczy, a już z pewnością sprawdzi się jako samochód do pracy, albo szkoły, no, ale musi Ci się podobaćPoniżej wstawiłem dwa zdjęcia mojej byłej Alfy 146. Możesz pojeździć mniejszą Alfą, a kiedy stwierdzisz, że stać Cię na więcej kupisz 156.
Pozdrawiam.
- Rafał
Bocian, ale w ogłoszeniu jest podana benzyna, a Ty mowisz ze Twoj spali 7 ON wiec wiadomo skad róznica, ale to jest nie wazne.
Generalnie o to własnie pytałem czy na dwa trzy lata jest sens kupowac takie auto, mowicie ze raczej nie ma,n i bedzie to na pewno mialo wplyw na moja decyzje.
Takze w tym momencie wygrywa focus, chociaz z bólem serca musze powiedziec ze niesamowicie mnie ciagnie do tej alfy, bo wedlug mnie jest to jedno z najladniejszych aut, a juz na pewno z mojego przedzialu cenowego. Nie wiem czy serce nie wygra z rozumem w tym przypadku![]()