Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Temat: Zwykła osobówka czy może alfa 156?

rolex83
    Gość

Domyślnie

Wystarczy że wyjdą do wymiany wtryskiwacze w tym JTD i już masz po zaoszczędzonym paliwie. A jest jeszcze turbina no i każda część do diesla kosztuje więcej niż analogiczna do benzyniaka.

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Ale Stilo 3d nie jest brzydkie, 5d też bym nie kupił. Dla jednej osoby wystarczy. Ale to już kwestia gustu.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Kowalski
    Gość

Domyślnie

daj spokój Rolex w innych wątkach już mnie zakrzyczeli w straszny sposób nie zaczynaj teraz Ty znów zadymy Oni są przekonani, ze ich klekoczące smrody są najlepsze, najtańsze i tam samo dają fun, jak benzyna

szkoda w ogóle dyskutować.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał sebott Zobacz post
    Nie? O_O

Thanks Captain Obvious!
    Byłeś nieprecyzyjny, geje jeżdżą 147 .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

rolex83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    daj spokój Rolex w innych wątkach już mnie zakrzyczeli w straszny sposób nie zaczynaj teraz Ty znów zadymy Oni są przekonani, ze ich klekoczące smrody są najlepsze, najtańsze i tam samo dają fun, jak benzyna

szkoda w ogóle dyskutować.
    No to żeby nie było haterstwa. Diesle są spoko, pod warunkiem że się kupuje nówkę i robi 30k km rocznie. Peace

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał rolex83 Zobacz post
    No to żeby nie było haterstwa. Diesle są spoko, pod warunkiem że się kupuje nówkę i robi 30k km rocznie. Peace
    a gdzie radość z jazdy dieslem
    heh, no dobra może się jeszcze tacy znają co im to wystarcza
    ale porajdować to się tym nie porajduje

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał rolex83 Zobacz post
    Wystarczy że wyjdą do wymiany wtryskiwacze w tym JTD i już masz po zaoszczędzonym paliwie. A jest jeszcze turbina no i każda część do diesla kosztuje więcej niż analogiczna do benzyniaka.
    w tym jtd wtryskiwacze predko nie padają wystarczy, że w TS zrobisz lepszy przegląd i tez sie możesz zdziwic i nie pisze tu o suchych faktach. Nie powielam równiez stereotypów typu nie miałem, ale wiem najlepiej ot cała filozofia...

christofe
    Gość

Domyślnie

radość z jazdy jest w każdej Alfie, w diesel jak najbardziej nie mówiąc o 2.4 5 cylindrowy dźwięk niejednokrotnie lepszy niż w benzyniaku oczywiście powyżej wolnych obrotów, porajdowac tez można uwzględniając ze w Polandi za bardzo dróg na to nie ma, a na tor wiadomo benzyna najlepiej 3.2

1michalk
    Gość

Domyślnie

Ja w takim razie tez dozuce swoje 3gr do tematu.
    Jesli chodzi o mnie to akurat dzwiek silnika i szeroko pojeta przyjemnosc z jazdy schodza raczej na drugi plan. Mozecie się ze mną nie zgodzic ale uwazam ze w samochodzie za 10000zl nie mozna szukac ani pieknego dzwieku ani wilkich przyjemnosci z jazdy nim, nie ta liga niestety ;/
    Dla mnie alfa wchodziła w gre tylko dlatego ze na przekor wszystkim uwazam ze ten samochod moze byc bezawaryjny, mam tu na myskli silnik, i jest poprostu ladny. Swoim ksztaltem nadwozia i wygladem tylnych drzwi bije na glowe konkurencje ktora wejdzie na rynek w najblizszych latach
    Pomimo mojego zachwytu nad samochodem chyba jednak udalo sie Wam przedstawic samochod dosc obiektywnie i wylaliscie mi troche na glowe kubel zimnej wody jesli chodzi o ten samochod. W tym momencie chyba poprostu bede szukal focusa, ale jesli na drodze pojawi sie jakas 156 sprowadzona z zachodu, to prawdopodobnie nia nie pogrdze

christofe
    Gość

Domyślnie

polecam 156 SW w wersji 1.9 JTD bądź 2.4 w twoim przypadku bardziej 1.9JTD, nie namawiam ale bedziesz mial sporo radosci, a moze zrob tak ze po prostu idź gdzieś w celach zakupu i przejedz się tym wozem

jakbyś był gdzie z okolic mogę pomoc