Wystarczy że wyjdą do wymiany wtryskiwacze w tym JTD i już masz po zaoszczędzonym paliwie. A jest jeszcze turbina no i każda część do diesla kosztuje więcej niż analogiczna do benzyniaka.
Wystarczy że wyjdą do wymiany wtryskiwacze w tym JTD i już masz po zaoszczędzonym paliwie. A jest jeszcze turbina no i każda część do diesla kosztuje więcej niż analogiczna do benzyniaka.
Ale Stilo 3d nie jest brzydkie, 5d też bym nie kupił. Dla jednej osoby wystarczy. Ale to już kwestia gustu.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
daj spokój Rolexw innych wątkach już mnie zakrzyczeli w straszny sposób
nie zaczynaj teraz Ty znów zadymy
Oni są przekonani, ze ich klekoczące smrody są najlepsze, najtańsze i tam samo dają fun, jak benzyna
![]()
szkoda w ogóle dyskutować.
radość z jazdy jest w każdej Alfie, w diesel jak najbardziej nie mówiąc o 2.4 5 cylindrowy dźwięk niejednokrotnie lepszy niż w benzyniaku oczywiście powyżej wolnych obrotów, porajdowac tez można uwzględniając ze w Polandi za bardzo dróg na to nie ma, a na tor wiadomo benzyna najlepiej 3.2![]()
Ja w takim razie tez dozuce swoje 3gr do tematu.
Jesli chodzi o mnie to akurat dzwiek silnika i szeroko pojeta przyjemnosc z jazdy schodza raczej na drugi plan. Mozecie się ze mną nie zgodzic ale uwazam ze w samochodzie za 10000zl nie mozna szukac ani pieknego dzwieku ani wilkich przyjemnosci z jazdy nim, nie ta liga niestety ;/
Dla mnie alfa wchodziła w gre tylko dlatego ze na przekor wszystkim uwazam ze ten samochod moze byc bezawaryjny, mam tu na myskli silnik, i jest poprostu ladny. Swoim ksztaltem nadwozia i wygladem tylnych drzwi bije na glowe konkurencje ktora wejdzie na rynek w najblizszych latach![]()
Pomimo mojego zachwytu nad samochodem chyba jednak udalo sie Wam przedstawic samochod dosc obiektywnie i wylaliscie mi troche na glowe kubel zimnej wody jesli chodzi o ten samochod. W tym momencie chyba poprostu bede szukal focusa, ale jesli na drodze pojawi sie jakas 156 sprowadzona z zachodu, to prawdopodobnie nia nie pogrdze![]()
polecam 156 SW w wersji 1.9 JTD bądź 2.4 w twoim przypadku bardziej 1.9JTD, nie namawiam ale bedziesz mial sporo radosci, a moze zrob tak ze po prostu idź gdzieś w celach zakupu i przejedz się tym wozem
jakbyś był gdzie z okolic mogę pomoc