Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Temat: pojedynek alfa vs bmw na tvn

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Stare FIATy to porażka? 131 kosił konkurencje po Lancii Startos w rajdach. Sam bym sobie takie 131 kupił. Uno? Znajomy ma 1.4 i problemów z nim nie ma. Tipo- o ile wiem pewne elementy są wspólne z Alfą 155. Ja nie wiem czemu taka zażarta niechęć do FIATów jest. Jakbym szukał klasyka to wolał bym 132 niż BMW rekiny z tamtego okresu. Zdecydowanie bardziej wole FIATa niż VW albo Toyote.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    pewne elementy są wspólne z Alfą 155
    W 145/6 ,155 , Tipo, Tempra, Delta, Dedra mają wspólne przełączniki do wycieraczek i kierunkowskazów

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał Tiga
    Widze,ze nie jesteście fanami włoskiej motoryzacji
    Jestesmy w koncu mamy Alfy no chyba ze bycie fanem oznacza uparte wmawianie innym ze Fiat jest zaawansowanym technologicznie wytworem wloskiej motoryzacji ktory dyskfalifikuje reszte koncernow motoryzacyjnych

Piszac ze starsze Fiaty to porazka mialem na mysli Takie modele jak
    Tempra , Tipo , "czinkleczento" , Marea , starsze Bravo/Brawa , Siena , Punto

Dla mnie te auta jedyne z czym sie kojaza to usterkowosc paliwozernosc , o jakosci wykonania nawet nie chce wspominac

Od razu przyznaje ze zadnego z nich nie mialem osobiscie ale :

Punto jeden ma kolega z roku - tragedia po kupnie wladowal w jego remont 3 tys zl wymienil cala zawieche ,hamulce ,lozyska Przez rok bylo ok teraz znow juz wszystko w nim wali Spalanie 1.4 na poziomie 8-9 litrow / 100 km

Siena - mial wojek szybko sprzedal - elektryka co rusz siadala

Co do tempry tipo - przegladalem ich testy w AS w dziale uzywane i jakos pochwal nie zdobyly

Marea - ogladalem uzywane egzeplarze i raczej dobrego wrazenia we mnie nie pozostawily Tapicerka strasznie poniszczona tlukaca zawiecha wiecznie zapalajce sie nie wiadomo z jakich przyczyn kontrolki Tu jednak sie nie upieram bo obejzalem tylko 3 egzeplarze i kupilem Lagune

Cytat Napisał Tiga
    Szef co Ty opowiadasz? Grande Punto nieudane?
    Grande punto - auto na gwarancji wymiana alternatora i 2 krotna wymiana maglownicy Pierwsza po przebiegu 10 tys km No sorry w innych autach nawet po 200 tys km ten element jest OK
    Stylistycznie bardzo mi sie podoba

Cytat Napisał Tuti
    dokladnie, fiat ma byc marka za male pieniadze
    Dlatego ich usterkowosc kwituje stwierdzeniem Jaka cena taki produkt

Nie oszukujmy sie to co u innych producentow wymienia sie raz u nas wymienia sie 2-3 razy

Cytat Napisał Tiga
    Kierowca Mercedesa może powiedzieć to samo o Twojej Alfie... i jak bys sie czu
    Przyznal bym mu racje i na pewno nie upieral bym sie ze Alfa w ktorej sypie sie zawiecha , obracaja sie panewki ( TS ) , wariatory to jakas porazka inzynierow ma jakiekolwiek porownanie do mesia za 200-300 tys zl

Cytat Napisał fiergloo
    Uno? Znajomy ma 1.4 i problemów z nim nie ma
    Uno to chyba samochod dla kamikadze Na dziurach skacze jak pilka Siedzi sie w nim jak na stolku w barze O ile dobrze pamietam to we wnetrzu jest nawet gola blacha jak w Maluchu lub cinquecento Z tego roczniku Clio wygladalo juz przy nim jak statek kosmiczny z elektrycznymi szybami immo itp

Moze moje zdanie na temat wloskiej motoryzacji w wydaniu Fiata was boli ale musicie przyznac ze mam sporo racji Za nie wiele wieksze pieniazki inni producenci proponowali duzo ladniejsze auta z duzo lepszym wyposazeniem
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Tiga
    Gość

Domyślnie

Szef, masz dziwne podejście do motoryzacji...

To w takim razie dlaczego kupiłes Alfe, przecież Alfa jest utożsamiana z Fiatem...

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

gadaanie, fiat jak każde auto potrafi sie psuń więc wyluzujcie. znajomy ma Siene i mówi że pieknie chodzi i bardzo oszczędnie
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał Szef
    Uno to chyba samochod dla kamikadze Na dziurach skacze jak pilka Siedzi sie w nim jak na stolku w barze O ile dobrze pamietam to we wnetrzu jest nawet gola blacha jak w Maluchu lub cinquecento Z tego roczniku Clio wygladalo juz przy nim jak statek kosmiczny z elektrycznymi szybami immo itp
    trudno wymagac od takiego ogorka komfortu, pozatym... od plywania po dziurach sa francuzi, wloszki lataja nad dziurami

Cytat Napisał Szef
    Piszac ze starsze Fiaty to porazka mialem na mysli Takie modele jak
    Tempra , Tipo , "czinkleczento" , Marea , starsze Bravo/Brawa , Siena , Punto
    Cinquecento to bardzo udany model - wystarczy spojrzec na ulice. i tu tak samo od autka, ktore kosztowalo z 25 tys w salonie (zgaduje) i jest wielkosci popielniczki niesposobow wymagac komfortu i neiwiadomo jakiego wyposazenia. to auto zeby dojechac z reklamowka na dzialke, niektorym auto jest potrzebne wlasnie do takich rzeczy. i pewnie jakby mieli Twoja alfe (zakladam ze ja lubisz) to by mowili, ze jest smieciem bo pali te 10 litrow, a swiece kosztuja 7 milionow!

a wykonanie francuzow takze nie powala i nie powalalo w latach 80tych, bo tipo i uno jest z tamtych lat? a o awaryjnosci tez moge duzo napisac... ile razy bylo trzeba kupowac glowice do renault 19 i ile kosztowala importowana z francji 10 lat temu...

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze mnie zrozumieliscie

Nie porownuje Fiatow z nizszej polki do aut o klase wyzszych , nie neguje wkladu Fiata w historie motoryzacji Rozumiem ze jedni potrzebuja malego auta do jazdy na dzialke a dla innych 200 KM to za malo

Chce tylko zauwazyc ze wyzej wymienione modele Fiata byly raczej dosc usterkowe w porownaniu z produktami innych marek a ich stylistyka przypominala pudelko zapalek ( Uno , Cinqueczento ) jajko ( Punto ) rozdeptana zabe ( Marea , Brawo , Brawa )

To co u innych producentow wymienia sie sporadycznie u Fiata wymieniane jest rutynowo W przypadku gdy inne marki organizuja kampanie naprawcze Fiat udaje ze problemu nie ma ( pekajace alternatory , wariatory )

Rozumiem jednak ze niska cena nie bierze sie z nikad Wynika ona w duzej mierze z zastosowanych technologii i materialow Dlatego mowie ze jaka cena taki produkt

Trzeba jednak zauwazyc ze inni producenci za nie wiele wieksze pieniadze oferowali auta lepiej wyposazone i (w mojej opinii ) ladniej zaprojektowane

Cytat Napisał Tiga
    To w takim razie dlaczego kupiłes Alfe, przecież Alfa jest utożsamiana z Fiatem...
    Kupilem bo mi sie bardzo spodobala a to ze jest utozsamiana z Fiatem wcale mi nie przeszkadza Dla mnie jest wazne to ze jest od niego lepiej wykonana
    Gdybym mial pieniadze i szukal jakiegos nowego mniejszego auta chyba wybral bym Bravo
    Dlaczego ?? To proste podoba mi sie mimo ze Fiat Chociaz nowe Clio tez mi sie podoba

Cinquecento to bardzo udany model - wystarczy spojrzec na ulice
    Czyli tak samo jak Matiz , Tico , Atos ?? Tego tez pelno jest na ulicach ale jakos nikt nie mowi ze z tego powodu sa to udane modele

Swoj sukces zawdzieczaja wylacznie cenie zakupu tak jak obecnie PANDA
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (DE)
    Auto
    AR Tonale Intensa

Domyślnie

Przytoczony przez Ciebie taki Matiz cechuje się zaskakująca małą usterkowością...
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-2010
    AR Tonale Intensa 2025-….

krzyś14.02
    Gość

Domyślnie

znam włocha ma seiczento czerwone i mówi ''mam red ferrari'' bardzo zadowolony.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał Szef
    ich stylistyka przypominala
    to bardziej pojecie wzgledne, mi np Yaris sie strasznie nie podoba, a sa tacy ktorzy mowia ze jest piekny

Cytat Napisał Szef
    Trzeba jednak zauwazyc ze inni producenci za nie wiele wieksze pieniadze oferowali auta lepiej wyposazone
    a mozesz podac jakies dane?

Cytat Napisał Szef
    Czyli tak samo jak Matiz , Tico , Atos ?? Tego tez pelno jest na ulicach ale jakos nikt nie mowi ze z tego powodu sa to udane modele
    z marketingowe punktu widzenia byly udane, bo rozwodzilismy sie nad sensem produkowania "ogorkow".

Cytat Napisał Szef
    Swoj sukces zawdzieczaja wylacznie cenie zakupu tak jak obecnie PANDA
    co do tego nei bylbym taki przekonany. wkoncu to auto roku wg czegis tam, nie mam za bardzo do czego sie odniesc, najblizej porownania jest golf iv. zgadzam sie z tym, ze do miejskiej jazdy dla kobietki to lepsze auto niz golf. zwawe, przyspiesza jakos, latwo sie tym parkuje, malo pali, malo kosztuje, jest blisko do lewarka.

Cytat Napisał williamdrake
    Przytoczony przez Ciebie taki Matiz cechuje się zaskakująca małą usterkowością...
    tez o tym slyszalem, ze deawoo wcale nei byly takie awaryjne, a nawet jak byly to czesci byly tanie

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia