Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Kupno 156

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie Kupno 156

Witam!
    Oglądałem dziś Alfe 156 1.9JTD 115km z tego ogłoszenia:
    http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3842150
    co myślicie? paliła się kontrolka od poduszki ale to chyba nie problem, silnik suchutki, jeszcze akumulator oryginalny, dobre wyposażenie wszystko działało, lampy xenonowe chyba nie od tego modelu, warto?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Jesteś na kupnie takiego samochodu?
    Co do kontrolki poduszki... Być może, że było bum! I ktoś zaślepił poduszkę, nie wiadomo którą, skoro tyle ich tam jest, z tą tylko różnicą, że to nie poduszki, a kurtyny i 12 chyba ich raczej nie znajdziesz... Bum tłumaczyłoby też montaż tych reflektorów.
    Samochód sprowadzany, więc poniekąd kot w worku.
    Przebieg - nie mały, zakładając jednak, że realny, to w moim przekonaniu i tak wysoka cena.
    No, ale trzeba by obejrzeć ją namacalnie. Na zdjęciach ładnie się prezentuje, chociaż mam jakieś dziwne myśli, aczkolwiek to tylko intuicja, która może mnie mylić...

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (DE)
    Auto
    AR Tonale Intensa

Domyślnie

Jeśli jesteśmy w temacie porad odnośnie kupna 156-tki to proponuję poczytać fajną rozmowę :
    http://autokacik.pl/showflat.php?Cat...0&fpart=1&vc=1
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-2010
    AR Tonale Intensa 2025-….

BiG_G
    Gość

Domyślnie

wyglad na tych zdjeciach rewelacja, ale tak jak juz tu pisano smierdzi paroma rzeczami, jesli byla uderzona z przodu to nie za dobrze, odbija sie to zawsze w jakims czasie, co do wyposazenia w niemczech sa dziwne czasem zjawiska wyposazeniowe, jakies auta na zamowienie czy cos, bo jak ogladalem oferty to tez nieraz spotykalem sie z zagadkowimy sprawami, co do tego sprzodu to popsrawdzac najlepiej odlegosci szpar itd. i najwazniejsze sa koła, sprawdzic czy po obu stronach jest taka sama odleglosc od kola do nadkola jak ja jechalem obejrzec jeden samochod koles sie zarzekal ze jest wszystki si niebita nic, a wlozylem palce z jednej strony wchodzili 3 a z drugiej 4 i loooz jeszcze,

cena - ja placilem 3 tyg temu za zarejstrowana alfe 21 tys, w skórze klimatronic 1,9 jtd rok 2000 i przebieg 150 tys.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Jeśli będziesz sprawdzał czy bita/niebita, to popatrz na wszelkiego rodzaju łączenia karoserii, powinny być jednakowe, bez żadnych brzydkich zgrzewów/spawów. Sprawdź też czy przypadkiem nie ma gdzieś pęknięć lakieru, o różnych odcieniach nie wspominając. Popatrz na wszelkiego rodzaju mocowania tapicerki, czy przypadkiem nie była już demontowana. Przyjrzyj się np. sprężynom zawieszenie i innym mechanizmom, np: zawiasy tylnej klapy, jeśli samochód był lakierowany, to możesz tam odnaleźć ślady podkładu, szczególnie na sprężynach i innych elementach zawieszenia. Sprawdź, czy szyby datowane są jednakowo. Nie koniecznie muszą być z roku produkcji pojazdu (mogą być o jeden rok starsze).
    Podczas jazdy rozpędź samochód, rozpocznij dosyć mocne hamowanie z puszczoną kierownicą i zobacz, czy nie ściąga w którąś stronę.
    Jeśli chodzi o ten samochód z linku. Podoba mi się, fajny jest zadbany, nawet ktoś kierunki na białe powymieniał, jednak razi mnie kierownica bez przycisków do radia... Nie wiem czemu, ale jakoś mi nie leży, tzn być może nie jest oryginalna, mogłoby to też tłumaczyć błąd SRS'a. To tylko takie podstawowe wskazówki, jednak na miejscu z pewnością przyszłoby mi do głowy coś więcej.

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Jeśli będziesz sprawdzał czy bita/niebita, to popatrz na wszelkiego rodzaju łączenia karoserii, powinny być jednakowe, bez żadnych brzydkich zgrzewów/spawów. Sprawdź też czy przypadkiem nie ma gdzieś pęknięć lakieru, o różnych odcieniach nie wspominając.
    A najlepiej pozycz od kogos warstwomierz i sprawdz powloke lakiernicza i bedziesz mial 100% dowod czy byla robiona czy nie.
    Dwa podjedz do mechanika w okolicy - wjedz na kanał - porzadny mechanik jak wejdzie do kanału powie ci czy auto bylo robione czy nie.

aro51
    Gość

Domyślnie

Byłem dziś na gieldzie w Ciechanowie i widzialem ja na wlasne oczy Prezentuje sie rewelacyjnie. Nawet na dluższą chwile sie przy niej zatrzymalem. Lampy xenon chyba oryginal GTA bo takie ciemne no i troche odstają od przednich blotnikow. Na pierwszy rzut oka auto wyglada na bardzo zadbane.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał aro51
    Byłem dziś na gieldzie w Ciechanowie i widzialem ja na wlasne oczy Prezentuje sie rewelacyjnie. Nawet na dluższą chwile sie przy niej zatrzymalem. Lampy xenon chyba oryginal GTA bo takie ciemne no i troche odstają od przednich blotnikow. Na pierwszy rzut oka auto wyglada na bardzo zadbane.
    A propos giełdy w Ciechanowie, kiedy jechałem po swoją Alfę (kupiłem w Ciechanowie, lecz nie na giełdzie), to po przy tej właśnie giełdzie zatrzymywali mnie jacyś ludzie stojący na poboczu (chyba ze 4 takie przypadki). O co chodzi? Byłem na różnych giełdach i nie mam pojęcia co miało znaczyć ich zachowanie. Mam do Ciechanowe 500km, więc byłem tam tylko jeden raz. Możesz mi wytłumaczyć to zachowanie?

BiG_G
    Gość

Domyślnie

ci ludzie ktorzy lapia samochody, mniej wiecej chodzi o to ze wypisuje sie z nimi umowe na sprzedaz samochodu za jakas mala kwote a co dalej to nie wiem, ja pracuje 200 metrow od gieldu i co czwartek mi kiwaja... spytam sie ojca to mi powie to ci to sprecyzuje

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    to po przy tej właśnie giełdzie zatrzymywali mnie jacyś ludzie stojący na poboczu (chyba ze 4 takie przypadki). O co chodzi?
    handlarze, skupują auta, proponują nizsza cene ale auto od razu masz z głowy, wszedzie tak jest, a przynajmniej było, np w Mysłowicach, Gliwicach, generalnie giełdy omijam szerokim łukiem.