Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Tłumik dla mojej alfki

Łobuz
    Gość

Domyślnie Tłumik dla mojej alfki

Witam

Ma ktoś z was może założony u siebie w alfie tlumik od tego goscia:

http://allegro.pl/tlumik-proex-alfa-...443161291.html

interesuje mnie jak jest on zamontowany w alfie slyszalem cos o jakims wspawywaniu i czy trzeba cos przerabiac ??? dokladac jakies rury czy cos czy jest to na zasadzie wyrzuc stary załóż nowy ??? I druga sprawa jak sie sprawuje i czy wystaje tak jak orginalny tlumik alfy ???

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Łobuz ; 13-02-2011 o 21:36

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

ja wiem, że to indywidualna sprawa, kwestia gustu itd...ale zastanów się jeszcze kilka razy co Ty chcesz założyć naprawdę. Do jakiegokolwiek samochodu a do alfy już nawet nie mówie...

Łobuz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kiler_911 Zobacz post
    ja wiem, że to indywidualna sprawa, kwestia gustu itd...ale zastanów się jeszcze kilka razy co Ty chcesz założyć naprawdę. Do jakiegokolwiek samochodu a do alfy już nawet nie mówie...
    Kolego nie chodzi o to zeby tlumik ryczal i budzil wszystkich w kolo. Zreszta w JTD to raczej niemozliwe Chodzi o wyglad tlumika JEśli podoba ci sie seryjny tlumik wystajacy pół metra za zderzak to ok Jak mówiłeś kwestia gustu Mi sie on nie podoba i chce zalozyc cos małego z ładną końcówka i nei wystającego tak jak wydech seryjny.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Wystający oryginalny wydech w JTD? Pierwsze słyszę chyba masz coś u siebie nie tak... Chyba, ze chodzi o to, ze jest nisko ale jeśli tak to i z tym będziesz musiał kombinować żeby go wyżej podczepić bo nie wiadomo jak są uchwyty montażowe i czy w ogóle są...
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 17-02-2011 o 23:11

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Temat tłumików Proex był już omawiany na forum, i zdania były różne...

Tłumiki od tego pana raz się trafiają dobre a raz złe... to na co trafisz to już twój fart...
    Jednak jak za taką cenę to warto zaryzykować.
    do takich wniosków doszli dyskutujący a ty zrób jak uważasz

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9 JTD

Domyślnie

Wiecie gdzie w necie mozna dostac w miare tani i dobry tlumik do 1.9 JTD ??

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał mik91 Zobacz post
    Wiecie gdzie w necie mozna dostac w miare tani i dobry tlumik do 1.9 JTD ??
    jak coś jest tanie to zazwyczaj nie jest dobre więc ciężko to pogodzić
    Ulter na swojej stronie ostatnio wprowadził do oferty tłumiki dedykowane do silników Diesla /w tym do Alfy 147/ ale cena to coś koło 600zł znajomy, który miał okazję słyszeć na żywo ten tłumik w AR 156 1.9JTD mówił że był baaaardzo pozytywnie zaskoczony efektem końcowym.

zgredek
    Gość

Domyślnie

dwa tygodnie temu robiłem u swojego mechaniora mały przegląd - olej świece hamulce i na podnośniku obok stała 156 z jtd na pokładzie (coś dłubali w wspomaganiu, zawias takie tam pierdoły) . W trakcie robienia mojego odpalili tamtego na podnośniku i usłyszałem przyjemny bas (myslałem że gość ma tylko końcówkę ) okazało się że ma wydech z PROEX robiony pod diesla, ja mu pokazałem swój i taka gadka szmatka o alfinach on coś jeszcze wspomniał że auto jakoś inaczej się wkręca. Przyjechał właściciel zakładu (wielbiciel ulterów - ma jakąś tam dilerkę tych tłumików) i rzucił : spotkały się proexy a my w śmiech.

Dałem mu namiary na forum - mówił że postara się wpaść ale często jest w Niemczech i ma problemy z netem

Łobuz
    Gość

Domyślnie

Kolego a może powiedziec mi ktoś o mocowaniu tego tlumika ??? Jak on jest mocowany do alfki ???

zgredek
    Gość

Domyślnie

gostek nie robi z hakami/rurami - ale masz wymiary minimalnie mniejsze jak seria (ułatwia ustawienie pod autem), i wlot / wylot też w miejscu seryjnym