tygrysio, no widzisz, a ja Ci mogę powiedzieć, że 289 będzie - nawet już gdzieniegdzie można zamawiać
na ile została wyceniona opcja podwójna rura? i jak to ma wyglądać? tłumik końcowy i plastik zderzaka od QV?
tygrysio, no widzisz, a ja Ci mogę powiedzieć, że 289 będzie - nawet już gdzieniegdzie można zamawiać
na ile została wyceniona opcja podwójna rura? i jak to ma wyglądać? tłumik końcowy i plastik zderzaka od QV?
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
No na samochod rocznik 2011 z zerowym przebiegiem to zazwyczaj max 9-10% daja. Teoretycznie na rocznik 2010 daja 10%.
Ja dostalem sporo wiecej niz 10%
A to zwlaszcza ze wzgledu na kolor samochodu... jeszcze go nikt nie zamawial w PL))
AQS i czujnika wilgoci nie bralem, tak samo podgrzewanych foteli...
A co do przyspieszanie lechtak to juz mialem okazje jezdzic QV-ka 2-3 tyg temu z parku prasowego i wrazenia super![]()
Ostatnio edytowane przez Arekkk ; 14-02-2011 o 06:49
Ciekawe jak widać co salon to inna wersja - bo w sobotę właśnie u Boltowicza na placu widziałem już zarejstrowaną QV z kolorkiem 8C (czekała na odbiór) .... na ciemnych turbinkach 18" ... coś pięknego
---------- Post dodany o godzinie 07:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:11 ----------
Jak dobrze zapamiętałem to około 1700 zł (Handlowiec podawał mi cenę paneli środkowych i patrzyłem przez ramię na tę rozpiskę, niestety nie dopytywałem o wydech więc technicznie jak to wygląda Ci nie odpowiem ) - spojler z dyfuzorem około 2800 - panel kolorowy czy tak jak w moim przypadku włókno - imitacją 1300 zł. Podobno banalnie prosta jest ta wymiana panelu - więc narazie odpuściłem i zostawie szczotkowane aluminium - jak się znudzi pomyśle
Aha to były ceny netto
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 14-02-2011 o 07:58
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
[QUOTE=tygrysio;502184]Ciekawe jak widać co salon to inna wersja - bo w sobotę właśnie u Boltowicza na placu widziałem już zarejstrowaną QV z kolorkiem 8C (czekała na odbiór) .... na ciemnych turbinkach 18" ... coś pięknego[COLOR=Silver]
Hmmmm no jak zamawialem w piatek to w Centrali poszlo to jako pierwsze zamowienie tego koloru w PL w 2011. Moze u Bołtowicza to byla ta Julka z parku prasowego (ona jest wlasnie na Turbinach i w kolorze 8C z dachem przeszklonym), bo w Centrali to jest pierwsze zamowienie Julki w 2011 tym kolorze nie zaleznie od wersji silnikowej i wysposazenia, zaden dealer takiego zamowienia jeszcze nie zlozyl
Choc najwazniejsze ze moja juz jest zamowiona i udalo sie spory rabat wycisnac![]()
Ostatnio edytowane przez Arekkk ; 14-02-2011 o 10:25
W Katowickim Ganinexie pewna elegancka pani odbierała pod koniec roku Julkę w kolorze 8C (produkcja na zamówienie). Samochód był co prawda w wersji Progression :/ ale przynajmniej miałem okazję przyjrzeć się kolorowi.
Mam dylemat, nie potrafię się zdecydować czy moja Julka ma być biała czy może 8C. Zamówienie będę składał w maju, więc jest trochę czasu na podjęcie decyzji.
A Arkowi serdecynie gratuluję wspaniałego zakupu!![]()
No mozliwe, ale w tym roku pierwszy samochod
Dziekuje dziekuje![]()
Jeżeli chodzi o felgi "turbiny" to jest jedna ciekawa kwestia. Producent nie zadał sobie trudu na wyprodukowanie turbin dla lewej i prawej strony samochodu przez co auto wygląda inaczej z obu stron. Żeby było symetrycznie dwie felgi powinny być odbiciem lustrzanym. Może się mylę, ale tak wynika ze zdjęć. Czy widział ktoś może julkę w kolorze 8C ale z JASNYMI turbinami? Pewnie pięknie by to wyglądało. Jak na mój gust ciemne turbiny powodują, że z większej odległości nie widać faktury felgi a szkoda, bo jest piękna. I jeszcze jedna sprawa - nie boicie się, że jak ktoś przykładowo zarysuje lakier 8C to po pierwsze:
- serce wam pęknie
- naprawa będzie wiązała się z przemalowaniem naprawdę dużej powierzchni samochodu (8C to perła, tak? )
Chociaż warto zaryzykować bo kolor pewnie prezentuje się rewelacyjnie ale niestety nie widziałem w realu :-( . Może i dobrze bo pewnie miałbym wielki dylemat przy zamawianiu :-)
[QUOTE=Arekkk;502209]Nie - na pewno nie gdyż rozmawiałem właśnie z handlowcem o Alfa Rosso - tak od słowa do słowa poszlismy na plac i pokazał mi to QV i jasno powiedział że to już z tablicami dla klienta - ale to była nówka na zamówienie ... nie miała szklanego dachu a dopłata do felg jak dobrze pamiętam była w okolicach 4000 zł. Ale to bez znaczenia - Wybrałeś piękne auto![]()
W kwestii felg się zgadzam. Osobiście nie rozumiem mody na ciemne felgi, choć są auta, w których grafitowe obręcze są dopełnieniem całości. W Julce - niekoniecznie. Poza tym ciemne turbinki wyglądają optycznie na mniejsze, a przecież mają średnicę aż 18" ! Ja bym brał i felgi i lakier 8C.
Lakier 8C to trójwartswowa perła i z naprawami faktycznie może być problem. W razie draki serce raczej nie pęknie. Samochód to jednak tylko przedmiot, w moim przypadku - użytkowy. Jakoś pewnie to przeżyję.
W dwóch ostatnich autach nie miałem najmniejszej ryski, żadnej szkody parkingowej, żadnej stłuczki. Po cichu liczę na to, że ta dobra passa będzie nadal trwać.![]()