u mnie na sto tylko progi na szczęścieTe progi dorabiał Ci z czegoś czy idzie gdzieś kupić zamienniki ewentualnie ile oryginał kosztuje za szt. ?
u mnie na sto tylko progi na szczęścieTe progi dorabiał Ci z czegoś czy idzie gdzieś kupić zamienniki ewentualnie ile oryginał kosztuje za szt. ?
no nie wiem Panowie co z tymi waszymi alfami ale u mnie "odpukac" nic sie nie dzieje kompletnie, a auto idealem nie jest i pewnie cos w przeszlosci przeszlo , tak wogole to myslalem ze "alfy" to nie fordy i ich sie rdza nie ima bo mam jeszcze 155 z 94r. i sladu rdzy na niej nie widac
Generalnie jet ok tylko te progiAle widziałem co kupuje bo już delikatnie wtedy brało tak że b byłem na to przygotowany
Ok to jakoś sie dorobi powoli![]()
A ja może nie o prograch, ale w temacie też rdza. dziś byłem na powtórnym przeglądzie mechanik sprawdził to co ostatnio wynalazł czy wymienione i okazało się, że ostatnim razem nie zauważył, że mocowanie amortyzatora łapie już rdza. wkurzyłem się, bo jak robiłem ostatnio auto to i mocowania bym wymienił. Przeprosił, ale powiedział, że przeglądu nie podbije, mimo moich zapewnien, że na dniach się tym zajme bo juz mi sie przegląd skonczył no i ryzykuje karą. Takimi prawami rządzi się APK- trudnoMoje pytanie brzmi, czy mocowanie amortyzatora to rozumiem coś takiego : http://allegro.pl/alfa-romeo-166-pod...446986600.html ? I jak tak czy dużo z tym zachodu. Potrzeba będzie sciągacza do sprężyn czy raczej się obejdzie ?
Z góry dzięki za pomoc
Sorki za post pod postem, ale nikt nie ma pomyslu jak to wyglada ? Moze ktos wymienial sprezyny z tylu i przy okazji to mocowanie czy poduszke, to moze napisac mniej wiecej jak to wymienic. W srodku co musze zdemontowac poza tylnia kanapa ?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 19-02-2011 o 14:53
Born to be wild!
To jest poduszka amortyzatora tył - dziwne ja po 10 latach wymieniałem sprężyny i amortyzatory a poduszki były OK.
By dostać się do mocowania poduszek (są skręcone z amortyzatorem) oprócz kanapy trzeba zdemontować półkę z tyłu i odkręcić 3 nakrętki a wcześniej odkręcić amortyzator z zawieszenia (dużo roboty).
Bez urządzenia (ściągacza do sprężyn) nie da się tego wymienić,
amortyzator sprężynę z poduszką składa się na zewnątrz potem montuje się w samochodzie.
Poduszki są lewe i prawe.