Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Wymiana progów

Mariano898
    Gość

Domyślnie

u mnie na sto tylko progi na szczęście Te progi dorabiał Ci z czegoś czy idzie gdzieś kupić zamienniki ewentualnie ile oryginał kosztuje za szt. ?

Krzychu25wroc
    Gość

Domyślnie

no nie wiem Panowie co z tymi waszymi alfami ale u mnie "odpukac" nic sie nie dzieje kompletnie, a auto idealem nie jest i pewnie cos w przeszlosci przeszlo , tak wogole to myslalem ze "alfy" to nie fordy i ich sie rdza nie ima bo mam jeszcze 155 z 94r. i sladu rdzy na niej nie widac

Mariano898
    Gość

Domyślnie

Generalnie jet ok tylko te progi Ale widziałem co kupuje bo już delikatnie wtedy brało tak że b byłem na to przygotowany

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał Mariano898 Zobacz post
    u mnie na sto tylko progi na szczęście Te progi dorabiał Ci z czegoś czy idzie gdzieś kupić zamienniki ewentualnie ile oryginał kosztuje za szt. ?
    U mnie dorabiał, nie mam pojęcia z czego. Zamienników nie ma, oryginały jeśli dobrze pamiętam to mówił że chodzą po coś około 600zł za "połówkę" progu. Używki odradzał, bo można trafić na to samo, generalnie trzeba by dobrze poszukać.

Mariano898
    Gość

Domyślnie

Ok to jakoś sie dorobi powoli

Użytkownik Rowerzysta Avatar Emek
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie

A ja może nie o prograch, ale w temacie też rdza. dziś byłem na powtórnym przeglądzie mechanik sprawdził to co ostatnio wynalazł czy wymienione i okazało się, że ostatnim razem nie zauważył, że mocowanie amortyzatora łapie już rdza. wkurzyłem się, bo jak robiłem ostatnio auto to i mocowania bym wymienił. Przeprosił, ale powiedział, że przeglądu nie podbije, mimo moich zapewnien, że na dniach się tym zajme bo juz mi sie przegląd skonczył no i ryzykuje karą. Takimi prawami rządzi się APK- trudno Moje pytanie brzmi, czy mocowanie amortyzatora to rozumiem coś takiego : http://allegro.pl/alfa-romeo-166-pod...446986600.html ? I jak tak czy dużo z tym zachodu. Potrzeba będzie sciągacza do sprężyn czy raczej się obejdzie ?

Z góry dzięki za pomoc

Sorki za post pod postem, ale nikt nie ma pomyslu jak to wyglada ? Moze ktos wymienial sprezyny z tylu i przy okazji to mocowanie czy poduszke, to moze napisac mniej wiecej jak to wymienic. W srodku co musze zdemontowac poza tylnia kanapa ?
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 19-02-2011 o 14:53
    Born to be wild!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

To jest poduszka amortyzatora tył - dziwne ja po 10 latach wymieniałem sprężyny i amortyzatory a poduszki były OK.
    By dostać się do mocowania poduszek (są skręcone z amortyzatorem) oprócz kanapy trzeba zdemontować półkę z tyłu i odkręcić 3 nakrętki a wcześniej odkręcić amortyzator z zawieszenia (dużo roboty).
    Bez urządzenia (ściągacza do sprężyn) nie da się tego wymienić,
    amortyzator sprężynę z poduszką składa się na zewnątrz potem montuje się w samochodzie.
    Poduszki są lewe i prawe.