Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: 147 1,9jtd gdynia

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Dokładnie Qki, popieram Cię w 100 procentach, ludzie już zaczynają popadać w paranoję, ale wiadomo że rozwaga przy kupnie auta jest wskazana bo można wpaść na minę

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    A od kiedy listwy w zderzaku w 147 były malowane pod kolor auta?

105 tyś km w aucie z 2003 roku? I w dodatku w najmocniejszym Dieslu? Mocno do weryfikacji...
    Też właśnie o listwach miałem pisać, ale nie byłem 100-procentowo pewny.

---------- Post dodany o godzinie 22:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:59 ----------

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    No ale mówię, większość osób szuka samochodu za grosze a oczekuje że wszystko będzie na swoim miejscu, kolor oryginalny z fabryki i wszelkie "szpary" w odpowiednim rozmiarze.. Najlepiej najwęższe.. Wiem że każdy takie lubi (piszę ciągle o samochodach jak by ktoś stracił wątek ) ale nie można tak ludzie.. To że jakaś szczelina jest większa to już podałem przykład, wystarczy kura trzepinięta na drodze i już mamy zderzak nie tak jak z fabryki a jak by ktoś chciał sobie po tym tez pomalować zderzak bądź jeszcze maskę (wszak mogła podrapać jak ją podbiło do góry) to już będzie samochód bity że hoho.. A czy tak było? Chociaż też nie namawiam w tym momencie do całkowitej olewki - jeździ? jeździ to bierem.. Nie, po prostu niektórzy piszą w właśnie w stylu "brak znaczka JTD i szczelina przy zderzaku większa z prawej strony" więc już auto składane z 4ech..
    No tak... Zgadzam się z Tobą w 100%.

Sam przez własną głupotę (wyjeżdżałem z garażu, a mam stromo), nie podkładając desek pod koła, zaczepiłem spodem zderzaka i trach ! ! !

Bałem się wysiąść... na szczęście tylko 'wypadł' z zaczepów... Ale założyłem go niemal idealnie.

Pozdrawiam,
    Wojtek

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

No właśnie, ale raz tu, raz tam, w końcu zderzak czy tam jakąś część samochodu oddajemy w końcu do lakiernika który może przy okazji przyspawa jakiś uchwyt urwany, założy ale też niedostatecznie idealnie bo koszt i czas prostowania reszty części "nośnych" by przewyższył efekt i potem robi się samochód bity z 4ech stron.. Ja niestety jestem w podobnej sytuacji, ale na wiosnę robię dokumentację fotograficzną i go muszę odpicować, i gówno mnie obchodzi że przyszły nabywca po przejechaniu czujnikiem praktycznie wszędzie znajdzie ślady naprawy lakierniczej bądź jakieś "nierówne szpary".. Lepiej chyba jeździć samochodem z odnowionym lakierem niż sfatygowanym ale oryginalnym, bo przecież potem nie sprzedam, bo powiedzą że bity..

Carlos-1979
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Mogę obejrzeć i pomierzyć, tylko zastanów się proszę, czy rzeczywiście jesteś zainteresowany. Żeby para nie poszła w gwizdek...
    W sumie jutro mogę przez Wielkopolską przejeżdżać.
    Jeśli nie sprawi problemu, byłbym bardzo wdzięczny. Jestem poważnie zainteresowany kupnem 147. ale nie za bardzo uśmiecha mi się, przejechać ponad 250 km, żeby przekonać, że to samochód ledwo trzymający się na kołach. I dlatego właśnie poprosiłem Was o pomoc.

Slawek3216
    Gość

Domyślnie

W mojej 156 brat lakiernik pomalował mi listwy w zderzakach w kolorze nadwozia i już widze jak będę chciał sprzedać to będzie ,że jest walona bo zderzaki całe lakierowane .

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Minusy:
    - duży stopień zużycia, jak na 105 tys. km;
    - malowane wszystko, oprócz dachu i (o dziwo!) prawego przedniego błotnika - rekord to jakieś 800um, większość na jakieś 400um;
    - masa błędów na ECU (poniżej);
    - migający licznik (już nie badałem why).
    Plusy:
    - przesympatyczny komisant, chyba najmilszy, jakiego spotkałem - zero ściemniania, lania wody i irytacji badaniami.

No, ale to trochę za mało, żeby ją kupić :/

https://picasaweb.google.com/sz3rsz3n/147#

Alficzka pochodzi z aukcji wierzytelności.

P1612 No signal Fatal
    The reason for this fault is that ECU did not receive signal from the sensor. The fault is present now. Take appropriate action to fix this sensor fault. Dashboard warning light was not activated for this fault.

P0238 - Boost Pressure (4) Signal high Stored Light ON
    Boost Pressure sensor A circuit high
    The reason for this fault is that ECU has received very high signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was activated for this fault.

P0683 - Glow plug heater module Signal low Stored
    Anomaly in the external power module for the glow plugs pre-heating.
    Possible causes:
    1)connections interruptions or short circuits from the ECU to the module
    2) lack of power supply to the module
    3) module breakdown
    The reason for this fault is that ECU has received very low signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was not activated for this fault.

P1236 - Turbine/Boost pressure signal (1) Signal low Stored Light ON
    No help available at present
    The reason for this fault is that ECU has received very low signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was activated for this fault.

P0101 - Mass air flow (2) Signal high Stored
    Mass or Volume Air Flow Circuit Range/Performance Problem
    The reason for this fault is that ECU has received very high signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was not activated for this fault.

P0601 - ECU faulty (1) Signal high Stored
    ECU Memory Checksum Error
    The reason for this fault is that ECU has received very high signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was not activated for this fault.

P0489 - EGR Control Circuit Low Signal low Stored Light ON
    EGR Control Circuit low
    The reason for this fault is that ECU has received very low signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was activated for this fault.

P1639 Signal low Stored Light ON

P0047 - Boost Control Solenoid Circuit Low Signal low Stored Light ON
    No help available at present

P1619 Signal low Stored Light ON
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

Pamiętasz może datę zapisu/kodowania ECU?

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Nie pamiętam. Po mierniku już się nie przykładałem, bo straciłem motywację.
    Chodometr 0.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

Zainteresowany niech lepiej odejdzie ten samochód łukiem.

Carlos-1979
    Gość

Domyślnie

Dzięki Szerszeń za pomoc. Po obejrzeniu dokładnej dokumentacji zdjęciowej, rzeczywiście lepiej dać sobie spokój. Dzięki za pomoc i poświęcony czas.
    Ostatnio edytowane przez Carlos-1979 ; 14-02-2011 o 19:52