Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 376

Temat: Alfy w policji ?

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Kilka czytałem i nie będę dalej czytać tych komentarzy bo się tylko denerwuje, obiecałem sobie że nie będę się denerwować. Pogratulować gejowi z TVN co to pojęcia nie ma o samochodach a bzdury wypisuje, napisał ten artykuł bo pewnie sam nie ma Alfy i mu gul skacze. Żałosny człowiek
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Może ktoś napisać czy faktycznie nie ma w sprzedaży stalówek do 159? Jak się kupuje nówkę sztukę to dostaje się drugi komplet zimówek na alu?

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Co do stalówek nie wiem czy są w sprzedaży, ale myślę że dobrać odpowiednio rozstaw śrub i ET i nie ma problemu, a oni kombinują druciarstwo i wychodzą potem takie numery że obręcz wychodzi poza nadkole!

W sprawie TVN24 to blokują moje komentarze, napisałem dwa i żadnego nie zamieścili. Widać że cenzura ostra, a nie używałem wulgaryzmów.
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Włoska policja i Carabinierzy mają w 159 alu i nie narzekają.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Murray
    Mieszka w
    Brańsk
    Auto
    ...Na zawsze Mazda 323 F BP i kiedyś Alfa Romeo159 JTD lub MPI...

Domyślnie

Jak zwykle TVN24 i artykuł to śmiech na sali puste krzesła .

Pracuję sezonwo jako wulkanizator. Stalówki: szybko się wywarza nabijanymi ciężarkami. Dobrze kropnąć w chodnik i idze do prostowania. Kto nie dba to stalówy rdzewieją, czasem kołpaki odlatują albo łamią ale to te za 8zł za 20zł . Alusy: do wyważania trzeba naklejać ciężarki czasem to pochłania kilka minut, nic im nie szkodzi jeśli chodzi o sole i minerale czy inne czynniki, mogą się zapiekać pierścionki centrujące jak i całe koło. Bardzo rzadko może coś się podłamać, podgiąć ale to musi być dobre dziursko, chodnik i szybkość. Można też prostować specjalną maszyną albo podspawać, polerować, pomalować.

Jeśli chodzi o elektrykę to może niechlujnosć zakładu montującego sprzęt radarowy plus szybki okres do dobioru i może brak werefikacji czy wszystko oki z autem.

Aha i jeszcze raz oszczędność,oszczędność i oszczędność.

Alfa Romeo 159 i tak górą! To czynnik ludzki zawinił i oszczędność...
    <<-<---Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath--->->>

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Momento, komplet stalówek z ogumieniem zimowym jest warunkiem przetargu, więc takie koła po prostu mają być i koniec. Nikt chłopakom nie kazał przecież składać oferty. Stąd też pytanie czy to prawda że Alfa nie produkuje takich felg?
    Z drugiej strony nic chyba nie stoi na przeszkodzie by zamontować nieoryginalne fele, tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi dystansami - te stalówki wyszły im szersze od oryginalnych alu, czy dystanse za grube dotoczyli? Tak czy siak niezła wtopa i nic dziwnego, że policja nie chce tych sprzętów odebrać..
    Ostatnio edytowane przez JacekK ; 14-02-2011 o 14:32

Wodzu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK Zobacz post
    Może ktoś napisać czy faktycznie nie ma w sprzedaży stalówek do 159? Jak się kupuje nówkę sztukę to dostaje się drugi komplet zimówek na alu?
    Teoretycznie, jak popatrzeć na strone alfy, to dealer stalówek nie przewiduje.
    Ale przy zamówieniu 120 sztuk auta, to możesz przepierdywać nawet kolor oświetlenia w kabinie zamówić (najlepiej czerwony, adsekwatnie do sytuacji, niezły burdel). Więc nie ma bata, żeby nie można było stalówek normalnie dostać w pakiecie.
    Masakra, ale wychodzi "yntyligencja" ludzi z KGP realizujących przetargi.
    Ja swoje stalówki kupiłem we wrześniu, nie było z tym żadnego problemu, nawet naklejkę Alfa Romeo miały (wiem, nie świadczy to o ich oryginalności).

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Dajcie spokój kolejna kpina po prostu, to takie durne tłumaczenie że Alu się zużywają, oszczędności i tyle, a potem właśnie z takich oszczędności ludzie narzekają że im się coś psuje.

TVN24 ocenzurowało wszystkie moje wypowiedzi jak napisałem że autor artykułu mija się z prawdą pisząc o usterkowych Alfach. Odpowiednio oceniłem poziom merytoryczny artykułu i już zablokowali moje posty. Śmiech na sali, już mi się nie podobają.
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Chłopaki, widzę, zaślepieni w miłości do znaczka. Tu się nie rozchodzi o to czy stalówki są lepsze czy gorsze w ogóle - policja rozpisała przetarg na auta ze stalówkami na zimę i tyle. W przetargu powinni uczestniczyć tylko ci którzy spełnią kryteria. Wygrały Alfy a teraz dealer postanowił przyciąć głupa i podstawił policji auta które nie mają szans przejść przeglądu, robiąc nas wszystkich jako podatników w balona. A wieszanie psów na KGP tylko dlatego, że wcześniej nie ustawiła przetargu pod Waszą ukochaną Alfę to trochę w stylu tych komentarzy na stronie TVN

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Łapówka poszła jak nic. Insignia powinna wygrać przetarg choćby z racji prześwitu i bardziej cywilizowanego zawieszenia.

Byłem jakiś czas temu w ASO Fiata. Przywieźli 2 Ducato, ale nie kazali robić, bo nie ma decyzji (pieniędzy).
    W końcu zapada decyzja: "robić jak najtaniej, aby jeździło"...

Te Alfy to będzie przysłowiowy "gwóźdź do trumny". I bardzo dobrze