witam przestal swiecic tylny kierunek to sie rozbiera czy wymienia caly kierunek???
witam przestal swiecic tylny kierunek to sie rozbiera czy wymienia caly kierunek???
Tam są nie wymienialne ledy. Trzeba zmienić cały kierunek. Ale radzę sprawdzić najpierw zasilanie i przewody/styki bo to baaaaardzo mało prawdopodobne żeby ledy się spaliły. Nie spotkałem się z tym w życiu. Chyba że były źle zasilone. W domowych instalacjach to się zdarza bo ludzie oszczędzają na zasilaczach stabilizowanych. Ale w aucie? Pierwsze słyszę.
rozladowal mi sie akumulator moze to bylo przyczyna??? rozumiem ze jest kilka ledow tam i moze sie spalic jakis ale reszta powinna swiecic jesli nie swieca wszystkie cos jest z zasilaniem tak???
Sprawdź miernikiem (albo żarówką) czy dochodzi napięcie do kostki. Zasadniczo marna szansa, żeby się wszystkie ledy spaliły...
Ja mam natomiast taki problem ze lewy tylny kierunek raz mryga normalnie a raz przyspiesza. i czort wie jak to teraz zrobic, wiec chyba bede musial wymienic caly...
Kierunki przyspieszają kiedy jedna z żarówek nie kontaktuje. Może któryś inny kierunek po tej stronie traci styk. Poczyść gniazda i żarówki.
Ale widac jakby jeden z ledow pomrygiwal. Raz swieci dobrze a później migocze szybciej niz inne.
Wymienilem lampe no i kierunek mryga rowno, jak trzeba ale czasami jakby gdzies nie stykalo i przerywa lekko :/
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Bider ; 25-06-2014 o 17:24