Ja nie wiem jaki jest termostat, nie był przeze mnie wymieniany, ale czujnik wykręcałem i było logo AR. Tylko dziwi mnie to że przed wymianą chłodnicy nie było falowań. Nic spróbuje jeszcze raz podziałać i odpowietrzyć układ.
Ja nie wiem jaki jest termostat, nie był przeze mnie wymieniany, ale czujnik wykręcałem i było logo AR. Tylko dziwi mnie to że przed wymianą chłodnicy nie było falowań. Nic spróbuje jeszcze raz podziałać i odpowietrzyć układ.
AR 156 1.8 TS '98 MOD0.66 SportPack 3 + LPG STAG-4 plus + MJ
No u mnie przed przygoda z urwanym tym zawórkie pod chłodnica też nie było tego problemu. Jak najprościej i najszybciej sprawdzić ten termostat? Czyli to falowanie to nie straszny problem? Można tak (póki co) jeździć?
na pewno wam nigdzie nie cieknie jak dla nie to nieszczelna nagrzewnica ,i tutaj pojawiają się schody,ponieważ tamtędy może uciekać płyn i właśnie dlatego pojawiają sie wahania temperatury
---------- Post dodany o godzinie 23:52 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:50 ----------
jaką to chłodnicę masz jak kale, to zobacz czy nie cieknie ,bo reklamacji tam sporo
Tak mam kale, sprawdzałem czy nie cieknie i nic nie widać żeby leciało.
Dywaniki suche, wsadziłem rękę tam gdzie jest mniej więcej nagrzewnica i też niby sucho, ale muszę się przyjrzeć dokładniej.
Jakby się okazało że to nagrzewnica, to nieciekawa sprawa, dużo roboty ;/
AR 156 1.8 TS '98 MOD0.66 SportPack 3 + LPG STAG-4 plus + MJ
Stan płynu w zbiorniczku nie zmienia sie. No może minimalnie, ale różnicy praktycznie nie widać. Trochę denerwująca ta latająca wskazówka![]()
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
wsadź reke od strony pasażera,tak głęboko aż wyczujesz dwie aluminiowe rurki,pod tymi rurkami jest takie koryto,może tam stać płyn który ci wycieka ,wcale ie musi byc dywanik mokry
jakies nowe topy w sprawie tych wahań? ja tak mam już ponad dwa lata.... jak masz w korkach? trzyma 90 c? czy rośnie powyżej a po włączeniu się wentylatora wraca do 90?
To to jest akurat normalne jak wentylator zbija temperaturę
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)