Hej!
Wielka prośba- czy mógłby ktoś napisać mi z epera jakie koło dwumasowe i jakie sprzęgło (komplet) pasuje do mojej Alfy 156 1.9 JTD 2002r 115KM, ZAR93200000202620
Sprzęgło wymieniam na bank, zastanawiam się nad dwumasem, droga sprawa..
Hej!
Wielka prośba- czy mógłby ktoś napisać mi z epera jakie koło dwumasowe i jakie sprzęgło (komplet) pasuje do mojej Alfy 156 1.9 JTD 2002r 115KM, ZAR93200000202620
Sprzęgło wymieniam na bank, zastanawiam się nad dwumasem, droga sprawa..
Screeny z ePer![]()
a czemu dwumas wymieniasz?
czyli z tych screnow wynika ze pasuja tu 4 rodzaje sprzegl?
Tych dat zastepowania i zamiennikow nigdy nie potrafilem odczytac![]()
Sorki za brak PL.
Macie racje-mechanior twierdzi,ze razem ze sprzeglem powinienem obligatoryjnie wymienic dwumas, bo nawet jesli jeszcze jest ok, to jego wytrzymalosc to ok 200tys km i raczej wczesniej niz pozniej i tak trzeba bedzie je wymienic i placic za robocizne drugi raz (czdsci kupie sam). Objawy.wydaje mi sie, ze brak. Moze mnie odwiedziecie od takiego wydatku?
Wpadnij jutro na spota do Wawki to my wszystko Ci powiemy!!! Zasięgnij rady jeszcze kogoś innego, albo po prostu narazie kup samo sprzęgło i podczas wymiany zobaczycie czy dwumas jest w złym stani i wtedy będziesz wiedział co robić. Machnij mi coś na PW zebym nie zapomniał, to napisz Ci coś wartego tysiąc złotych mniej...
Dzięki, ale do Wawy mam kawałek z Wrocka
Też tak myślałem, żeby kupić tylko sprzęgło i ocenić dwumas, ale gdyby był rozjechany i musiałbym go dokupić, to wtedy koljene dni Alfina by stała w warsztacie.
Najtaniej znalazłem to sprzęgło Valeo u Taniego Fiata:
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...466395448.html
Łysy, a miałeś odezwać się na PW... Wyślę Ci numer pod który masz zadzwonić i powiedzieć, że masz do wymiany sprzęgło i dwumas i pan powie Ci jak można to inaczej zrobić...
bez wyjecia i sprawdzenia jaki jest numer valeo na starym raczej nie trafisz z nowym.. tam jest od cholery rodzajów do jtd tej dwumasy.. moze niektore pasują zamiennie ale chyba lepiej kupic identyczne co było..
jak mechanior mało krzyczy za wymiane i dwumasa jest ok to ją zostaw, jak jeździsz poprawnie to jeszcze ci długo posłuzy..