Strona 24 z 26 PierwszyPierwszy ... 14151617181920212223242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 253

Temat: Moja przygoda z SuperAlfa.pl

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Cytat Napisał superalfa.pl Zobacz post
    hmmm po części kolego masz racje, ale olewką bym tego nie nazwał
    napisałem "swego rodzaju olewką"... ale chyba rozumiemy się o co chodzi... może zamiast olewki dystans do słów klienta przez telefon i wynikająca z doświadczenia poprawka na ich wiarygodność

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Kolego, chyba źle interpretujesz to co zostało tutaj napisane. Chciałbys byc poinformowany przez sprzedawce, że samochód nie wymaga żadnego wkładu finansowego, jest w stanie idealnym, a po przyjezdzie na miejsce okazuje sie co innego? jakbys sie przejechał pare razy w dłuższa trase, musiał wziasc wolne, stracony czas, pieniądze na dojzd, to raczej bys inaczej pisał...
    Co mnie jako kupującego ma obchodzic ta pozostała masa ludzi dzwoniących do sprzedawcy? Przecież on z tego żyje i powienien udzielic odpowiedzi (wiadomo, że nigdy raczej 100% odpowiedzi co do faktycznego stanu technicznego nie otrzymamy), jesli naprawde jest zainteresowanie sprzedaża danego samochodu. Czyż nie? To jest jego praca, że musi odpowiadac na telefony/maile kupujących?
    no i własnie tymi slowami potwierdzasz moją teze. dzwoniąc do komisu czujesz się wyjątkowy...itd... proponuje popracować trochę z klientem. nie koniecznie jako sprzedawca aut, ale może w jakiejś firmie handlowej, albo infolini itd nie musisz być handlowcem, wystarczy że od czasu do czasu będziesz miał telefon od klienta firmy w której pracujesz to może zrozumiesz o czym pisze... i o co mi chodzi.

Znam osobiści kilka osób którzy mają lub mieli AR od superalfa i nikt nie narzekał. A to że auto się psuje po 1tyś czy 10tyś km to chyba normalne? Nowe auta tez się psują i nikt nie narzeka na ASO...
    Ostatnio edytowane przez Jimmy ; 19-02-2011 o 23:29

MRDUX
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Kolego, chyba źle interpretujesz to co zostało tutaj napisane. Chciałbys byc poinformowany przez sprzedawce, że samochód nie wymaga żadnego wkładu finansowego, jest w stanie idealnym, a po przyjezdzie na miejsce okazuje sie co innego? jakbys sie przejechał pare razy w dłuższa trase, musiał wziasc wolne, stracony czas, pieniądze na dojzd, to raczej bys inaczej pisał...
    Co mnie jako kupującego ma obchodzic ta pozostała masa ludzi dzwoniących do sprzedawcy? Przecież on z tego żyje i powienien udzielic odpowiedzi (wiadomo, że nigdy raczej 100% odpowiedzi co do faktycznego stanu technicznego nie otrzymamy), jesli naprawde jest zainteresowanie sprzedaża danego samochodu. Czyż nie? To jest jego praca, że musi odpowiadac na telefony/maile kupujących?
    Majster jeszcze nie rozumiesz? Ja już zrozumiałem o co tu chodzi, poprostu to ty musisz się płaszczyć przed sprzedawcą(wychodzi że każdym nie tylko superalfa) bo robi Ci łaskę że sprzeda Ci auto, kupujący to tylko upierdliwy gość.
    Kolego, właścicielu super alfy więcej szacunku dla ludzi także tu na forum bo jako osoba inteligentna (w miarę) wyczuwam w twych postach pogardę dla ludzi którzy ośmielają się zwrócić Ci uwagę w sprawie twojego podejścia do ludzi.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adalbrecht
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Hyundai i30N

Domyślnie

I nie interesuje mnie czy sobie czegoś życzysz czy nie dla mnie jesteś człowiekiem nie poważnym, który sam jest sobie winien i jeszcze robi z tego dym
    To niech Cię to zacznie interesować - przestań z siebie robić biednego handlarza, którego wszyscy się czepiają o nic, bo gdybyś wykazał się odrobiną szacunku i profesjonalizmu nie byłoby problemu. Ponadto pojawia się mnóstwo negatywnych opinii na Twój temat - skąd? Gdybyś był takim idealnym i rzetelnym handlarzem, za jakiego się uważasz, nie byłoby ich...i niech to będzie najlepszym podsumowaniem. I przepraszam za to, że umawiając się z kimś na konkretną datę i godzinę nie mogę uznać tej umowy za ostateczną i obowiązującą, ale to chyba znak naszych czasów.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

rozumiem jedno - kasa $
    i też jak bym miał 100 chetnych a le jednego z kasą to bym sprzedał i tyle

sa - więcej luzu i i mniej nerwa - wyjdzie na dobre
    ( gdyby sprzedaż w PL polegała na "obiecanych" to by było miło
    ale wiadomo jak jest 0 10 osób powie że chce ale jedna chce i daje kase to chyba wiadomo że da się temu z kasą bo jest pewne

SA - się nerwujesz niepotrzebnie
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 20-02-2011 o 00:20

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Z każdym kolejnym postem i każdym kolejnym "niezadowolonym" moja opinia przechyla się na stronę superalfa.pl. Gość ma zapewne po 20 takich zainteresowanych dziennie i ciężko od niego wymagać nakładu czasu i zainteresowania każdym POTENCJALNYM (!) klientem. To jest interes - nikt tu nikomu nie będzie dupy miodem smarował. A obrażanie się i nagonka za to że bez zadatku nie zamroził auta na kilka dni + wyjazd taki hektar bez telefonu.... Śmiech.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

bociuś ma racje, jakbyście mieli klienta na miejscu z kasą, który bierze auto od ręki a czekać na kogoś tam kto ma niby przyjechać to co byście wybrali ?
    Ja na pewno bym sprzedał.. i nie dziwię się P.Robertowi interes jest interes i koniec. Dajesz zadatek auto czeka, a jak chcesz mieć umówiony samochód na tzw "ryj" i nic więcej to nie ma się co dziwić.
    Pozdrawiam

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no bo kasa jest kasa - zawsze jak auto warte uwagi to kładę kase na stół - wtedy się inaczej gada

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adalbrecht
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Hyundai i30N

Domyślnie

Pewnie, że tak, ale telefon z informacją o nieaktualnej ofercie byłby na miejscu i zachowałby pozytywne wrażenie o sprzedawcy, a tu klops. Superalfa opisuje straszne historie i żali się nad okropnym losem sprzedawców samochodów obrażając przy tym co drugiego użytkownika forum, a wystarczyło napisać "przepraszam - nie pomyślałem o tym". Mniejsza o większość - ten typ tak ma.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Panowie nie przesadzajmy..
    wątpię, żeby do p.Roberta dzwonił 1 klient dziennie.. pewnie są ich dziesiątki.. nie ma opcji żeby zapisać każdy numer, po jaki samochód dzwonił itd..
    każdy jest przecież tylko człowiekiem..
    po za tym telefony nie są tanie więc nie ma sie co dziwić..

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

ja jako sprz. nie dzwoniłbym do potencjalnych kupców że autka juz nie ma
    SA - każdy sam sobie może ocenić
    ale spora część z tych wpisoów to po prostu pierdoły są i dla tego bronie SA

co do języka - no fakt , nerwuję się chłopak ale kto by się nie wkur... jak by mu pisali o nim takie pierdoły ( z czego 90% piszących nigdy u niego nie było )