Kolego Bubu, mam ten sam objaw co kolega wyżej, wklejałem Tobie screeny z adaptacji TRA FRA sondy i wszystkiego po kolei. Wymienione mam tak samo wszystkie części co kolega powyżej czyli sonda, świece, przepływomierz itd... , sonda pracuje jak trzeba, TRA max 58k i nic nie napisałeś, ile to już resetów i screenów się nawklejałem.
Jak paliła 20 w mieście tak dalej pali. Płynów do wtryskiwaczy czyszczenia wlałem już trzy buteleczki przy trzech tankowaniach (wynns + STP)
---------- Post dodany o godzinie 16:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:13 ----------

Napisał
DaVeD
- Wczoraj wizyta u jednego mechanika zakończona w chwili zobaczenia auta - tekst tego mechanika "Ja się tego nie dotykam"
- Dziś wizyta u następnego, obawiam się że reakcja będzie podobna.
- Zmiana na Golfa IV jest coraz bardziej realna bo 2 lata z Alfą walczę i co mechanik inna diagnoza, płace 400 - 500 zł i bez żadnej zmiany, poprawy a nawet jest gorzej.
Kolego DAVED, ja mam również falowania które doprowadzają mnie do szału, auto pali 20l, wymienione mam wszystko na nowe:
-sonda
-przepływka,
-świece,
-wąż gumowy,
-czyszczone zaworki odmy i wariatora
-i cała reszta której nie będę wymieniać,
-wtryskiwacze czyszczone,
-adaptacje robione
-podejrzenie padło na rozrząd więc sprawdzały go dwa niezależne serwisy- wyszło że OK
i nic. Do którego mechanika nie pojadę to słyszę tak samo "ja się tego nie dotykam". Wydawałem od mechanika do mechanika od 50zł do 450zł. Prawda jest bolesna bo żaden mechanik nie zrobi Alfy, a jedyny serwis który zrobi to FIAT za ok 3tyś zł, wiem bo byłem i dostałem wyliczenie kosztów, ale nie powiedzieli co jest do zrobienia dopóki nie podejmę się roboty rzecz jasna. Jestem załamany bo walczę z Alfą od jej zakupu.