o ile dobrze pamietam to poliuretan przód 23mm tył chyba 14mm ale najlepiej weź suwmiarke i zmierz sobie staby tak będzie najpewniej![]()
o ile dobrze pamietam to poliuretan przód 23mm tył chyba 14mm ale najlepiej weź suwmiarke i zmierz sobie staby tak będzie najpewniej![]()
Witam;
Wszystko wymienione na nowe oryginalne części i dalej skrzypi
Jak temp. spadnie poniżej 0 górne wahacze skrzypią.
Proszę o komentarz czy to normalne? czy wahacze wadliwe?
(wahacze TRW, naprawa w renomowanym warsztacie)
moja niunia też skrzypi na mrozie a jak cieplej to cisza ....
może warto przesmarować smarem silikonowym ?
U mnie skrzypieć zaczął prawy wahacz skrzypieć, jednak to przez jedną dziurę we wrocławiu![]()
jednak wcześniej była cisza
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...meo_156_a.html
ja z tym skrzypieniem się już pogodziłem dawno dawno temu, ten typ tak mana przeglądzie mi powiedzieli żebym sobie kupił wazelinę techniczną i wstrzykiwał co jakiś w czas w takie gumowe osłony na przegubach jak sie nie mylę.. i to skutkuje
tyle że u mnie to skrzypienie sie zaczęło latem przy bardzo wysokich temperaturach, zastosowałem metodę mojego mechanika i problem zniknął ale od czasu do czasu muszę ten zabieg powtarzać. tyle ze ja mam kanał to sobie mogę robić to kiedy chcę, gorzej jak ktoś nie ma kanału. czasem najprostsze metody okazują sie najlepsze
![]()
U mnie na mrozach też skrzypi, a jak temperatura wraca w okolice zera, momentalnie robi się cicho. Oczywiście nie jest to skrzypienie podczas jazdy, u mnie zawieszenie odzywa się tylko przy pokonywaniu większych progów zwalniających. Ostatnio "nieco" za szybko przez taki próg przejechałem (a w zasadzie przeleciałem) i chyba zaczęło skrzypieć nieco głośniej.![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
mi kwiczy jak jest sucho. Ale mam metodę na to. Ja pada, specjalnie wyjeżdżam z garażu, jadę po kałużach. Wtedy robi się momentalnie cisza. Na tydzień wystarcza.. Gorzej jak dłużej niż tydzień jest sucho na dworze.
Mimo wszystko, jest to zabieg tymczasowy. Będę wymieniać górne wahacze i wszystkie łączniki stabilizatora - liczę na to, że nastanie cisza.